keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Barbie Super Sports

Hypätään jälleen parhaiden pc-pelien pariin. Yksi kakkien ihanimpia tietsikkapelejä mitä olen ikinä pelannut on Barbie Super Sports. Lainasin peliä alunperin kaveriltani, mutta nopeasti se piti itsellenikin ostaa. Tämä peli on nimittäin parhautta.
Musiikkia pelistä Barbie Super Sports
Barbie Super Sports peli alkaa kauniilla, pienellä videolla, jossa kuvatan Barbien, Marina, Teresan ja Christinan laskettelu ja rullaluistelu hetkiä. Ja sitähän tämä peli sisältää.
Peli alkaa tavimaisemalla...
...missä Barbiet lumilautailevat lumoavasti.
Tässä lumilautailu vaihtuu yllättäen rullaluisteluun.
 Tehdään upeita voltteja...

...kannustetaan toisia...
...vedetään putkia pitkin...
... ja pidetään yhdessä hauskaa!
Pelin alussa saa valita haluaako pelata yksn vai kaksin peliä. Kaksin peli käytännössä tarkoitaa, että pelataan kaverin kanssa vuorotellen. Samalla saavalita pelaako Barbiella, Marinalla, Teresalla vai Christiellä. Tällä kertaa valitsin Chrtistien. Sitten saa valita lähdetänkö eka lautailemaan vai luistelemaan. Itse aloitan aina ensin luistelulla.
Aloitamme kaupasta. Käytössä on 100 lippua, jolla täytyy ostaa vaatteet. Tämä asu on aina pakko ostaa ensin. Peliä pelaamalla saa kerättyä pisteitä eli lippuja ja niillä voi ostaa uusia vaateita ja rullaluistimia. Luistimien mukana tulee uusia taitoja, joita voi käyttää kun painaa välilyöntiä.
Kaupan pihalla on aukio, jossa voi harjoitella luitelemista. Kukkapuskien yli voi luistella...
 ... ja rampin yli hypätä. Tälläisia valokuvia voi ottaa painamalla Enteriä.
 Näissä B-kirjain tötsissä voi harjoitella luistelutekniikkaa. Peliä pelataan siis hiirellä. Hiirellä liikutellaan nuolta mihin suuntaan mennään ja pari kertaa kun paina, luistellaan maximi nopeudella. Alakulmassa olevasta B-kirjaimesta saa valikon, mistä voi valita meneekö kauppaan, katsooko valokuvia, vaihtaako talvikenttään ja muuta vastaavaa.
B-valikosta voi valita myös musiikit kenttiin. Joka kentässä alkaa automaattisesti joku kappale soimaan, mutta sen voi vaihtaa tältä halutessaan.
Valikosta näkee myös kartan. Luistelupuolella on neljä erilaista kenttää minne mennä. Aloitetaan pelleportista, eli mennään Tivoli radalle.
Tivolista löytyy siis erilaisia kohteita mitä tehdä, osasta saa pisteitä ja osasta ei. Alun labyrintti on helppo, eikä siitä saa pisteitä.
Toisena on pomppulauta. Siinä täytyy koittaa saada kiinni ilmapallo. Pallo kuljettaa salapakkaan, jossa on paljon pisteitä jaossa.
Pallopaikka tuo toiselle puolelle tivolia, jossa on ramppi. Jos osuu tuohon violettiin B-kirjaimeen, saa isot pisteet. Tuo ilmassa hehkuva satanen on pistemäärä. 100 pistettä vastaa aina 10 lippua.
 Tivolin keskellä on apinavesikoristus. Ympärillä on banaanin kuoria, niihin luitelemalla pyllähtää.
Ramppihypystä saa kivoja lippuja.
Putken päältä voi luistella, jos ehtii sen kyytiin. Se nimittäin nousee ja laskee.
Parasta tivolissa on tietysti pyörästä luisteleminen pää alaspäin.
Tivolikentän kartassa näkyy kaikki mitä seltä löytyy.
Mennään seuraavaksi Delfiinimaailmaan. Täällä vesipuistossa täytyy hypätä neljän mustekalasuihkulähteen yli.
Suihkulähteet alkavat toimimaan, kun niiden päältä hyppää.
Vesikentässä on keltaisia kalalammikoita. Näiden päällä saa temppuilla.
Kentästä löytyy myös salareitti. Kun kerää meritähtiä, saa hyvin lippuja.
Salakenttä näkyy myös kartassa.
Lopuksi täytyy luistella suurelle delffiinisuihkulähteelle ja hypätä sen yli.
"Vau, toi oli upeeta" "Vau, upeeta" " Ei ongelmia!"
Nyt kun lippuja on kerätty tarpeeksi voimme ostaa uudet vaatteet ja luistimet.
Skeittausrata tai tehdasaluerata tai millä nimellä tätä haluaakaan kutsua on hyvä paikka temppuilulle. Täällä pitää kerätä punaisia B-kirjaimia, eikä se aina ole ihan helppoa. Vaikka Barbit tykkää temppuilla, aina ei kirjaimiin osuta.
Kun aikaa on kulunut tarpeeksi kenttä vain päättyy. Silloin pääsee katsomaan ystvän kanssa auringonlaskua.
Vimeinen luistelukenttä on metsä vuorella. Tässä kilapillaan tietokonevastustajaa vastaan tyylillä kuka on eka maalissa. Matkan varrella on lippuja, joitten välistä luitelemalla saa pisteitä. Molemmilla on oma luistinrata, mutta pelattavalla hahmolla voi mennä myös kaverin puolelle luistelemaan.
Vuorella luontoa on kuvattu suht nätisti.
Pari heinäpaalua on eksynyt matkan varrelle.
Vesiputous löytyy kanssa matkan varrelta.
 Maalin lähistöllä on B-kirjaimia, joista saa pisteitä. Kannattaavaan varoa, ettei kilpakumppani ehdi ohi, kun näitä keräilee.
"Jee, me ollaan loistava tiimi!"

Ja sitten lumilautailemaan! Taasen ostetaan satasen lipuilla halvimmat vaatteet ja odotellaan, että milloin saadaan kallein lauta käyttön. Lumilautailun puolella on erikseen tylsä harjoituskenttä, joka kannattaa jättä väliin, sillä laudan ohjailu on helppoa. Viet vain nuolella suunnan ja kun haluat hypätä, paina hiirellä. Välilyönnillä saa taas laudoista erilaisa temppuja esiin.
Lumihiutale kentässä tarkoitusena on koittaa kerätä lumihiutaleita. Niitä saa kun painaa hiirellä juuri hypätessä. Täällä voi katsella hienoja temppuja, kun lauta vain on oikea.
Kaverit kannustamassa. "Ihan iisiä."
Lumiukko kentässä on kolme rataa, jotka pitää lasketella. Yhdessä mennään lippujen välistä...
... toisessa hajotetaan lumiukkoja...
... ja kolmannessa mennään puiden välistä.
Hei Barbit, te käytätte kyllä kypärää luistellessa, mutta ette lautaillessa! Ja ei mitään kiinnikkeitä näissä hisseissä, pelottavaa!
B- kenttä on sitten se, mistä saa pisteitä ja lippuja parhaiten. Täällä lumilautaillaan vain näissä lumivalleissa ja pisteitä kertyy vaikka kuinka paljon. Samalla saa ihailla lumilautojen erikoisuuksia.
Kaksintaistelukenttä on myös lumilautailun puolella. Tällä kertaa ollaan jääteemoissa.
Vaaleat jääalueet antavat lisää vauhtia, siniset jääalueet taas kaatavat.  Myös salatie täältä löytyy.
Vauhtia Christie, olet melkein maalissa!
"Jee, me ollaan parhaita!" " Jee, me ollan hyviä" "Hei, me ollaan loistava tiimi" "Hei toi oli upeeta" Barbie Super Sportia täytyisi tosiaankin jokaisen pelata huonona päivänä, sillä nämä Barbit aina jaksavat kehua pelaajia. Siksi tämä onkin hyvän mielen peli. Temput on näyttäviä, maisemat kauniita, ja Barbit jaksavat aina kehua kuinka paras pelaaja olet!