lauantai 7. maaliskuuta 2020

Soita 60306070 ja pyydä esite

Miksi juuri Pariisin Disneyland on se paikka joka lapsesta asti on kiehtonut? Jos sinäkin olisit ihan pienestä pitäen nähyt tämän mainoksen lempivideokasettisi alussa, et voisi olla muuta mieltä!
En Pariisin Disneylandiin päästyäni  kuitenkaan tähän Space Mountainiin ikinä uskaltanut mennä. Muutenkin, kun koko puisto on niin valtavan suuri, niin ensimmäisillä puistokäynneillä en tuolla tulevaisuudenmaassa viettänyt aikaa, vana enemmän seikkailu ja satumaailmoissa. Ekalla matkallani äidin kanssa emme tajunneet edes vierailla Pirates Of The Caribbean kohteessa, vaikka Jack Sparrow merirosvo oli jo tuolloin tullut tunnetuksi leffojen myötä. Mutta ei hätää, siskon kanssa kun matkustin elämäni toisen kerran Pariisin Disenylandiin keväällä 2007 niin asia korjattiin.
Alimmaisessa kuvassa näkyykin selvästi William Turner, joka oltiin juuri lisätty Pariisn Piraattikierrokselle. Tämä Pirates Of The Caribbean kohde on siis ollut iät ajat olemassa jo Kaliforniassa ja tämän kohteen perusteella tehtiin Pirates Of The Caribbean elokuvasarja. Minulle tämä kohde on jo entuudestaan tuttu videokasetilta, jonka omistin lapsena eli Disneyn Sing A long Songs Hei Hoo Karaokevideolta, jossa Pirates Life For Me on suomennettuna Me Rosvot Lauletaan lurituksea. Tältä videolta kuulet laulun englanniksi.
Kyllähän tuolla Disneyreissulla muutakin nähtävää oli. Siskolle kun se oli eka kerta niin vein hänet suosikkiini Kummituslinnaan ja Robinsonin puuhun kanssa kiipesimme. Ruususen Linnaan vähäsen koluttiin ja kokeilimme Hullun Hatuntekijän Teekuppeja. Niissä saimme ihan päämme pyörälle.
Ihmemaa meitä kanssa kutsui ja kyllä vähän säikähdin, kun näin Herttakuningattaren. Vanha Disneylandin mainos on nimittäin syöpynyt mieleeni, jossa Herttakuningatar kulkee Irvikissan labyrittia hurjaa vauhtia jahtaen jotakin.
Onneksi me sentään pääsime labyrintista ehjin nahoin pois, sillä menimme katsomaan esitystä. Siskoni totesi, että paras tapa nähdä hahmoja on tosiaankin mennä katsomaan heidän näytelmänsä. Puistossa oli ihan katettu katsomo ja numeroimattomat paikat. Näytelmä oli ranskaksi, mutta jossain sivulla oli varmasti englanninkieliset tekstit, mutta kun kyseessä on Aku Ankka hupailu, niin eihän siinä puhetta vaan toilailuja seurata. Aku, Mikki ja muut klassiset hahmot tuli hyvin nähtyä tässä talvisessa hupailussa.
Muutamia yksittäisiä hahmoja käyskenteli tuona päivnä kuistossa. Kuvernööri Radclif antoi muistaakseni minulle jopa nimmarin.
 Cowboyt Jessie ja Woody olivat kanssa liikkeellä.
 Meille puistovierailun kohokohta oli kuitenkin paraati. Se kulki pitkin Main Streetiä aina Ruususen Linnalle asti. Paraatissa oli kaikenlaisia hahmoja esillä, joista kuvia koitettiin ottaa. Sääli vain, että tuona päivänä oli aika pilvistä ja siksi kuvat ovat suht tummia.
Erik ja Ariel
Viidakokirjan Baloo ja Apinakuningas
Kaunotar ja Hirviö
Lumikki prinsseineen
Ursula on valtava!
Prinsessavaunusta löytyy tottakai Tuhkimo ja Ruusunen
Tämä Disneyvierailu oli kanssa aika pintapuolinen. Vietimme siskon kanssa paljon aikaa puistossa käyskennellen ja tuo paraati, sekä näytelmä olivat ne jutut jotka ehdottmasti halusimme kokea. Myöhemmillä kerroilla olenkin Disneylandissa ollut yksin, sillä silloin ehdin kokoemaan monia kohteita enemmän ja saan niistä jopa enemmän irti. Taustyötä ennen matkaa olen myöhemillä kerroilla tenyt kanssa enemmän ja listannut ne kohteet, joihin ehdottomasti haluan mennä. Avuksi on paljon ollut tämä pikkuopas, jonka äiti on löytänyt minule kirppikseltä.
Euro Disney Resort. Tämä vihkonen on julkaist, kun Paris Disneyland vielä käytti tuota nimeä. Nuo viereiset esitteet ovat puiston karttoja.
Sain tämä Disneylinna taulun sisareltani joululahjaksi joitain vuosia sitten. Pakettikortissa luki "Soita 60306070 ja pyydä esite." Numero tuntui todella tutulta, mutten osannut sitä yhdistää, ennen kuin avasin paketin. Numerohan on minulle tietty tuttu tästä mainoksesta:
Tämmösen ihanan Disneyland lautasen kanssa omistan, vaikka tämä onkin Japanin Disneylandista. Itse löysin tämän kirpparilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti