perjantai 28. helmikuuta 2020

Suomi Seikkailu

Alkupolun Suomi Seikkailu peli oli minusta lapsena todella hauska peli. Vaikka se on todella yksinkertainen, eikä välttämättä yhtä opettava kuin muut Alkupolun pelit, niin sen seurassa viihtyy kyllä.
Kuten kuvasta näkyy, Suomi Seikkailussa on todella yksinkertainen animointi. Se ei siltikään haittaa. Peli alkaa tv-uutisilla, joissa kerrotaan, että pahamainenen roisto joka tunnetaan nimellä Professori on karannut vankilasta, Professorilla on kutisktuskone, jolla hän kutistaa kuuluisia nähtävyyksiä tulitikkuaskin kokoiseksi.
Professori on siis karannut vankilasta ja on jossain päin Suomea. Pelaaja ohjaa kolmea salaista agenttia ympäri Suomen, joiden tehtävänä on päästä samaiseen kaupunkiin Professorin kanssa. Samassa kaupungissa agentti ottaa rosvon saman tien kiinni.
Kun ollaan kaupungissa esiin tulee tälläinen ruutu. Ylhäällä lukee mikä kaupunki on kyseessä. Sivussa suurenuslasien alla lukee joka agentin budjetti, jolla he matkustavat. Lentoliikenne on nopeinta ja kallista, laiva hidasta ja edullista. Suosittelen kuitenkin käyttämään bussia ja junia, ne ovat edullisia ja niillä pääsee parhaiten kulkemaan keskellä Suomea.
Peliä voi pelata joko vihreälä, punaisella tai sinisellä aentilla. Kaikista parasta on kuitenkin käyttää kaikkia agentteja. Yhta suosittelen pitämään eteläsuomessa, yhtä idässä ja yhdellä kulkea. Hahmoa voi vaihtaa milloin vain, hahmo vain aina jää siihen kaupunkiin mihin se jätit. Pelin aloittaessa kaikk ihahmot ovat eri kaupungeissa. Aivulla ylhäällä on Suomen kartta, jolla voit katsoa missä hahmosi sijaitsee ja mitä kaupunkeja on lähellä. Sivulla on kello, jota on suht turha seurailla. Kello liikkuu aina kun hahmot ovat liikenteessä, tai katsot karttaa ilman hahmoa. Jos kello menee täyteen, niin peli loppu ja Professori pääsee karkaamaan ulkomaille.
Tässä kuvassa näkyy Etelä-Suomi. Ahvenanmaalle pääsee ainoastaan veneellä. Lentokenttiä ei pelistä montaa löydy, olisiko Helsinki, Oulu ja Rovaniemi olleet lähes ainoita. Laivalla pääsee Turun ja Ahvenanmaan lisäksi ainakin Vaasaan. Kaikkia Suomen kaupunkeja ei tietenkään pelissä näy, muuten kartta olisi tupaten täysi. Esimerkiksi Tampereen lähikaupungeista puuttuu kokonaan Nokia ja Ylöjävi.
Peli tuntuu aluksi suht vaikealta. Mistä lähtä karkuria etsimään? Alkuun pitää tehdä pari harhakierrosta naaåpurikaupungeissa, mutta siht pian saat tälläisen tarkkailulaitteen. Laite on heti käyttövalmis ja kun siitä painaa, saa tarkan sijainnin Professorista. Laitetta voi käyttää uudestaankin, mutta sen latautumisaika on toooodella hidas.
Itse matkustelu, sitä tämä peli pitkälti on. Kuvassa oleva tyyppi on konnari, joka myy junalippuja. Kaupungeissa on puistoissa istujia, kioskin pitäjiä, papparaisia ja lastenvaunujen kökkijöitä. Heidän kanssa voi jutella ja saada ehkä tietoa onko Proffaa sielläpäin näkynyt. Rekkakuskeila voi saada ilmaisia kyytejä ja puistotyypeiltä ilmapalloreissuja. Jotkut tyypit ehdottavat, että voit maksaa pienen summan ja he soittavat sinulle perään kun näkevät proffan. En tiedä onko siitä mitään hyötyä kylläkään...
Keskusteluissa tyyppien kanssa saat valita muutamasta repliikistä mitä haluat sanoa ja hahmot siitä sinulle vastaavat. Joskus tyypit ovat ehkä nähneet Proffan, mutta eivät kerro siitä sinulle, jotan kaikkia ei kannata uskoa.
Kioskin pitäjältä voi ostaa usein salmiakkia. 
Lähdettäisiinkö Tampereeta vaikka Jyväskylään.
Imatralla ilmeisesti paistaa aurnko muijan arskoista päätellen. 
Oulussa kökitään lastenvaunuja. 
Osalta väestä ei voi edes kysyä Proffasta, van replat sivuuttavat koko aiheen.
Jos tästä pelistä jotain oppii niin Suomikuva avartuu ja oppii missäpäin eri kaupungit Suomessa sijaitsevat. Harmikseni varsinki pohjoissuomesta ei ole lainkaan laitettu kaikkia kaupunkeja esille. Kuusoma ei tässä esim. näy, mutta siithän tuli kaupunki vasta vuonna 2000. Itse peli on muistaakseni julkaistu vuona 1998. 
Jes, Suomirosvo Professori löytyi Kilpisjärveltä, ihan lähelä Norjan ja Ruotsin rajaa. Kokemuksella voin sanoa, että todella usein Proffan voi piirittää Lappiin, mistä hänet saa helposti kiinni. Keski- ja Ruuhkasuomessa tämä on paljon hankalampaa. 
Tosin peli loppuu aika kämösesti. Nappaa Proffa, niin peli päättyy ja saat jotain randomeja etsiväpisteitä. Loppu on tosiaankin harmittavan tylsä, sillä peli välillä voi raastaa hermoja. 

Suomi Seikkailu on ihan kiva ysäripeli, joka ei Suomen kaupunkien kulttuuria valitettavasti esittele, mutta opettaa hyvin Suomen karttaa kaikille. Pelin kuvat kaappasin Youtubesta, sillä itse en tätä peliä enää omista. Harmi, olisi kiva pelata pitkästä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti