torstai 31. lokakuuta 2019

Muuttojuttuja osa 2

Viime muutostamme voi lukea tästä Muuttojuttuja -tekstistä. Nyt on taas aika muuttaa ja uusi asunto on ihana. Makuuhuoneen maalaaminen aloitetaan huomenna ja uusi sohvakin tuotiin eilen. Ruokapöytäkin on jo tilattu ja osittain maksettu. Sen saamme esiviikolla. Nytten on vuorossa laatikoiden ja tavaroiden vientiä, ensiviikolla otetaan huonekalut mukaan niin voidaan vihdoinkin kotiutua sinne. Nyt ensiviikon elämme siis vielä pahvilaatikoiden keskellä. Kun vimeksi manailin tavaramäärää, niin kyllä sitä on kertnyt lisää kun neiöt edellisestä asunnosta vähän kasvoivat. En jaksa edes laskea paljonko meillä on laatikoita nyt asunnossa, osan olemme piilottaneet jopa saunaan. Elokuvalaatikkoja on noin 15 yhteensä, minun ja mieeheni vhs/dvd/blu-ray kokoelma. Tulee ihan mieleen tämä Viivi ja Wagner sarjakuva, jossa Viivi totetaa Wagnerille: "Hyvä perhe: isä, äiti ja 3000 dvd:tä!"
Viivi ja Wagner 3.3.2007 

Leffahyllyjä tosiaankan ei olla vielä hankittu, mutta eiköhän sopivat löydetä. Pyrime siihen, että isoimmat ja tärkeimmät huonekalut saadaan jouluksi, niiin että voin koristella asunnon joulukuntoon. Jos leffat on pahvilaatikoissa joulun yli, niin sitten saa pahvilaatikot koristelun, yksinkertiasta. Onneksi jouluelokuvat olen pakannut erilliseen laatikkoon, niin ne on helposti etsittävissä.
Olen kokenut muuttosttressiä ja kellonjen siirto teki yllättävän pahaa tänä vuonna. Yleensä en ole siitä välittänyt, mutta nytten jotenkin olin sitä sekaisin. Ehkä siksi, kun Boriskin oli. Hän ei meinannut millään hyväksyä ruoka-aikojen muutosta kellojen siirron takia. Muutosta hän muutenkin on selvästi stressaantunut, kun ei löydä mukava paikkaa ja koti on niin sekalainen. Stressi on tehnyt katista todella huutavan ja rallia juostaan päivittäin. Viemme Boriksen hoitoon appi-isälle ensiviikoksi, joten toivottavasti hän siellä rauhoittuu ja sopeutuu sitten rauhassa uuteen kotiin, kun huonekalut on sinne saatu siirettyä.
Avolaatikko on nyt ollut Boriksen lempipaikka, kun siinä on pehmeitä pyyhkeitä
Viime sunnuntaina lähdin muuttostressiä karkuun, kun kävimme työkavereiden kanssa sununtaiajelulla Tuurissa. Olen siellä viimeksi käynyt 12-vuotiaana, joten on paikka muuttunut tässä 16 vuoden jälkeen. Pääasiassa ihastelin Tuurin söpöä jäämaailmaa ja tein tietty vähän jouluostoksia. 
Varsinkin tämä alin valo"veistos" joutsenineen on lumoava. Siskoni sanoikin kuvan nähtyään, että tulee vähän Barbit mieleen. Muistaakseni Barbie Pähkinänsärkijä Baletissa animaatioelokuvassa on vähän tämän tapainen veistos jossain kohdassa.
Makeispuolella oli stten tälläinen Joulupukkikuvaelma. Ehkä vähän liian Amerikkaa ja Coca-Colaa mieleeni, mutta jotenkin sopiva tälläisen Tuurin kaltaiseen ostosparatiisiin, jossa voi helposti saada shoppailuähkyn.
Tämä sukkakuusi on minusta ihan hauska ja varastettava idea, jos meidän liikkeessä olisi vain tilaa tälläiselle.
Minulle parasta Tuurissa oli kuitekin se, että kun olimme teemässä lähtöä takaisin Manseen päin, alkoi sataa esilumi. Se vuoden ensimmäinen ja ah, niin kaunista. Lähes koko ajomatkan ikkunasta vain satoi lunta. Maanantaiaamuna sitä oli meidän takapihallakin, mutta nytten taas sulanut. Lisää lunta jo tällä odotellaan. 
Tuurista tuli ostettua Baby Jane elokuva halvalla, Boriskelle joululahja, löylytuoksua uuteen saunaan ja ihania joulujuttuja. Palloja ja skirlantereita tarvitaan tietysti kunnon kokoiseen joulukuuseen, suklaalusikka aattoaamulle, pari nättiä korttia ja uusin joululehti. Uuteen kotiimme laitan johonkin söpöön nurkkaan tietysti tonttuoven.
Paras löytö Tuurista oli Ruby-suklaa. Olen tästä vaaleanpunaisesta suklaasta kuullut jo viime vuonna, kun katsoin Master Chef Australiaa. Tätähän tuli Fazerilla ja Kultasuklaallaainakin myyntiin, mutta niin kovilla hinnoilla, etten aiemmin ole raaskinut maistaa. Nytten oli kaksi tälläistä Rubiini suklaapatukkaa 5€, joten kokeiluun lähti. Oikein herkullista ja ihan hintansa väärtiä, mutta ei kuitenkaan noussut niin suosikiski, että jatkossa useasti ostan noilla hinnoilla.
Ulkona käydessä huomaa, kuinka syksy on jo pitkällä. On kekrin aika, mutta tänä vuonna jätän juhlimiset väliin. En jaksa panostaa koristeluihin tai leipomiseen tämän muuton keskellä, joten jätetään ne ensivuodelle ja hypätään uudessa asunnossa suoraan jouluun. 

2 kommenttia:

  1. Muutto on stressaavaa ihmisistä ja kissoista. Mutta kun saa uuden kodin suhtkoht kuntoon, niin sitten saa rentoutua luvan kanssa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi Boris oli itse muuton ajan tutussa paikassa appi-isällä evakossa. Uusi koti on jännä vieläkin ja lempipaikaksi on tullut vanha tuttu sänky. Sen viltin päällä on pehmeä köllötellä.

      Poista