lauantai 31. elokuuta 2019

Suuri Barbielehti historiikki osa 4

Käydään vielä Barbielehtiä pikkuisen läpi 2000- luvulta. Siskon tilaus päättyi 2000-luvun alussa, mutta hankimme muutamia yksittäisiä irtonumeroita. Minun nimelläni lehteä tilattiin 2002-2004. Silloin Barbielehti muuttui tylsemmäksi ja itse aloin kasvamaan sen yli. Tässä kesällä tilasin eräästä facebokryhmästä nipun 2000-luvun lehtiä ja kyllä nämä edelleen ovat tunnelmallisia. Tyyli on 2000- luvun lehdissä pitkälti samaa, mitä vuonna -99. Itse nukkeja en niin enään tunnista, sillä tuolloin Barbienukkien ostaminen aikalailla hiipui. Olinhan jo kuitenkin täyttänyt jo 9-vuotta.
Toddin ja Stacien puujalkavitsejä
Barbie Super Sports peli on päässyt kanteen
Helimikuun 2000 numeron kannessa kannattaa kiinnittää huomiota Barbie Super Sport pelin mainokseen. Tässä on nimttäin peli, joka on yksi kestoklassikoistani. Oikeasti Barbie Super Sports pelissä on mieletön flow-tila ja aina kun olen syksyllä/talvella uimahallissa tulee hinku, että kotona on pakko päästä tätä pelaamaan. Sääli, että nykyisessä koneessani ei ole cd- paikkaa. Heti kun saan sellaisen taas jostain ja pelin toimimaan, niin ehdottomasti tämä peli saa oman postauksesa. Kyseessä on ihanan rauhoittava ajanviettopeli, jossa ohjataan Barbieta rullaluistimalla ja lumilaudalla. Pelin musiikit ovat niin keveät ja rennot. Alla on suosikkikappaleeni, joka lähtee käyntiin kun pelin pistää pyörimään.
 Tämä musiikki on niin flow ja rauhoittava

2000-vuoden lehtien sarjakuvien nuo taustavärit ja tarinat ovat mukavan rauhallisia. 2001 kesäkuun numero ostettin kerran, kun olimme mummin luona käymässä. Siitä muistan hyvin tämän muotiputiikki fotonovellin ja jälkimmäisen fotarin, jossa Barbie on jälleen merenneito. Se taitaa olla viimeisin Barbielehti, josta olen värittänyt värityskuvat. Mummin luona taisi olla vähän tylsää.
Ostettu Ruukin Salesta. Tästä lehdestä ihan väritettiin värityskuvatkin mummilassa kesäpäivänä
Muotiputiikissa
-02 vuoden sarjakuvista ainoana on jäänyt mieleen tämä Halloween teemainen hauska jatko-kertomus. Sinä kun Barbie kysyy, eikö Ken ole pukeutunut naamiaisiin. Ken vastaa: "Etkö koskaan käy elokuvissa" hänellä on yllään kaapu, niin kuin Harry Potterissa.
Lokakuussa Barbie viettää halloweenia
Ja tarina jatkui marraskuussa
-03 vuoden sarjakuvat alkoivat mennä entistä tylsemmiksi ja olemaan yhtä tyhjän kanssa. Eniten niissä pidin siitä, että Barbien oma tavaramaailma on laajentunut ja fotonovellit näyttivät niitä hienosti. Ainakin oma Barbien autopesula on siisti. Tarinoissa alettiin silti mennä siihen, ettei niissä ole mitään juonta ja kauniit Barbieasetelmat olivat tulleet tärkeämmiksi.
Huhtikuussa 2003
Joulukuu 2003, eikä tarinassa ole lankaan joulua?
Yksi minua eniten ärsyttävimpiä juttuja Barbielehdissä oli tuo halppiskrääsä, mitä lehti tietääkseni tuo edelleen mukanansa. Näitä alkoi tulla lehden mukana vuodesta 1999. Tässäkin olut joku ihme pussukka ja seuraavssa muovikoru. Yksi Barbietyyny taitaa omassa nukketalossani olla tallella, mikä on tullut Barbielehden mukana. Kaikki muu on aika suoralta kädeltä lentänyt roskiin.
Näiden lehtien halppiskrääsä on niin muovin tuhlausta
Tästä fotonovellin kuvasta huomaa selkeästi sen, ettei Shelly ihan vauva ole enään.
Shelly itsekkänä
Lopetin Barbielehden tilauksen vuonna 2004, enkä sitä udempia lehtiä ole koskaan lukenut. Minulle Barbielehden kulta-aika on 1993-1999.

Vielä sananen Barbiekatalogeista. Näitä nukkekatalogeja on ihan 80-luvun alkupuolelta asti julkaistu ja aina 2000-luvultakin olen muutaman laittanut talteen. Tiedän, että monet jopa tykkäävät enemmän katalogeista, mutta minä olen lehti ihmisiä. Barbiekatalogeista on kuitekin aina ollut kiva sormella osoittaa minkä nuken ite omistaa ja myös näytettyä äitille minkä Barbien haluan synttäri- tai joululahjaksi.
Tämmösestä Barbie teltasta aina unelmoin. Ken nukke omistetiin kyllä ja Teresa tätä sarjaa
Taikuri Skipper minulla kanssa oli. Tuolla kepillä oli hauska leikkiä
Barbie teki yhteistyötä McDonaltsin kanssa. Mäkkäri Stacien varmasti pyysin tämän kuvaston perusteella ja myös sain.
Ja tietty loppuun Barbien kesäkilpailu. Tähän puhelinnumeroon pystyi oikeasti soittamaan ja jos hyvin kävi pääsi puhuman puhelimeen Barbien kanssa. Minä en pässyt, mutta muistaakseni sisko pääsi. Ei voitettu mitään, mutta Barbierullaluistmet olisi ollut käheät.
Voit jutella itse Barbien kanssa!
Tähän päättyy matka Barbielehtien maailmaan. Toivottavasti teillä tuli lukeissa muistoja mieleen Barbienukeista- ja lehdistä. Barbielehden sanoma on minusta kannustava ja sopii aikuisillekkin: lue, leiki, unelmoi!

4 kommenttia:

 1. Itse hyödynsin Barbie-lehden oheislahjoja askartelussa. Monestihan mukana tuli koruja, joista sai purkamalla helmiä ja muuta kivaa. Vuonna 2004 oli erään lehden liitelahja rikkonainen (tais olla joku koru sekin). Tehtiin siitä kustantajalle reklamaatio ja saatiin hyvityksenä nippu uusia (tällä kertaa kaikki ehjiä) lahjoja, esim. nyöreillä kiristettävä reppu ja kynä, jonka päästä sai kiertämällä esille pienen kangasruusun. Niitä esineitä ei ollut koskaan muiden lehtien liitteinä. Tietysti hyvityksen mukana tuli kirje, jossa pahoiteltiin ylimääräistä vaivaa ja luvattiin, että Barbie-lehtien liitelahjat on otettu nyt tiukempaan kontrolliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä innostuin askartelusta vähän vanhemmalla illä ja en ihan tuommosta krääsää tykkää käyttää askarteluissani. aras lisäöahja on muistaakseni Barbie tyyny, joka toimii Barbietalossani Skipperin tyynynä

   Poista
 2. 2000-luvulla tykkäsin kovasti Fashion Fever-sarjakuvista, joita oli silloin tällöin Barbie-lehdissä vuosina 2005 - 2007. Fashion Fever-nukkejen vaatteet oli tyyliltään lähempänä oikeita ihmisten muotivaatteitta, sillä niissä värimaailmaan kuului tummiakin sävyjä ja vaatteissa oli paljon yksityiskohtia jotka heijasteli vahvasti sen ajan kuumia trendejä. Ainahan Barbien vaatteet on tietysti olleet trendikkäitä, mutta näissä oli tosiaan tämä värimaailma muutakin kuin pastellisävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän Barbie seurasi trendejä, eihän Barbie muuten olisi Barbie. Itse en ole muotia koskaan ymmärtänyt, mutta kyllähän joihinkin tiettyihin nuken aateisiin kiintyi enemmin kuin toisiin ja omiin leikkehin halusi aina omille Barbeille ne parhaat vaatteet. Paljon myös itse ommeltiin Barbeille vaateita.

   Poista