lauantai 12. tammikuuta 2019

Ja niin joulu loppui

Itseasiassa jo ajat sitten. En vain ole saanut aikaiseksi istahtaa koneelle, sillä koulukiireet ovat painaneet ja äiti käväsi käymässä. Olen myös vähän myymässä vanhoja Barbejani netissä, siinäkin projektissa menee aikaa. Mutta nyt palataan hetkeksi jouluaaton tunnelmiin kuvien kautta. Aikaisemmasta tekstistänihän luittekin jo miten meinasin viettää jouluaattoni. Ja juuri sillä tavalla sen vietinkin.

Ennen joulumatkalle lähtöäni kävin kurkkaamassa Tampereen Sokoksen ja Stockmannin jouluikkunat. Voi ihana, kuinka kauniita asetelmia tähänkin oltiin saatu aikaan. Ei Kemptonissa ollut mitään jouluikkunaa, tai muutakaan jouluista paikallisessa kauppakeskuksessa.
Omaan makuuhuoneeseeni laitoin tosiaankin nätin Barbieasetelman. Barbiethan ovat kuin pieniä enkeleitä. Samalla järjestelin Barbietaloni ja laitoin heidän kotinsa sielläkin joulukuntoon.
 Olohuoneessa availlaan lahjoja Bäkkärien laulaessa televisoissa joululauluja.

Stacey ja Todd nauttivat kuumaa kaakaota karkkikepeillä.

Keittiön pöydälle on jouluherkut katettuna: kakkua monta sorttia, piparkakkutalo, suklaata, leivoksia, tikkareita...

Barbietalon kissatkin saivat oman pikku kuusen lähettyvilleen.

Tämä kuusi ei olekkaan Barbietalosta, vaan omasta olohuoneestamme. Kuusi koristeltiin meidän lempikoristeilla ja se ei ole ihan niin runsas kuin ennen. Ehkä ihan hyväkin niin. Kuusen alla on ihania paketteja, joiden sisältöä kohta vähän esittelen.
Tämä joulupukkikoriste on varmasti itselleni yksi rakkaimmista kuusen koristeista. En ole varma onko tämä hankittu 90-, vaiko jo 80-luvulla.

Ennen aattoa kävimme äitini kanssa jouluruokakaupoilla. Löysin sieltä mitä Oululaisimman jutun, jotka Pirkanmaalainen avomieheni ei kyllä ymmärtänyt, kun kuvan lähetin. Tajuatko nää?

Uuden vuoden vietimme tapaamme mukaan avomiehen porukoilla. Siellä ei muuta kuin olla löllötelty ja rentouduttu. Boris varsinkin nautti rauhasta ja oikean joulukuusen hajusta.


Annoin itse tänä vuonna lahjaksi miehelleni Lp-levyn ja avopuolisoni porukoille pelikortit ja joulukoristeita. Sisko sai kirjan, Belle figurin ja kutomani kaulaliinan. Äitille löytyi Maisa ja Kaarina mukeja, Dingon Lp-levy ja kutomani säärystimet. Kavereille kudoin villasukkia, annoin kierrätyksestä löytämäni mukit, sekä heidän lemmikeilleen eläinten leluja.


Itse oli vuoden ilmaisesti todella kilttinä kun minuakin mukavasti muistettiin. Mieheni lahjan sainkin etukäteen, sillä hän kustansi minulle lipun Neljän Ruusun konserttiin ennen itsenäisyyspäivää.
Neljä Ruusua Tampereen Klubilla 5.12.2018
Ystäväni A antoi minulle Harry Potter aiheisen paketin, sieltä paljastui penaali, vihko, kaulaketju,  sekä Kelmien Kartta pussilakana.


Ystäväni N muisti minua Harry Potter aiheisella paidalla, sekä Mikki Hiiri sukilla. Sain myös Leijonakuningas 2 Jylhäkallion Ylpeys pc-pelin, joka tosin itseltäni löytyi jo huonokuntoisena. Oman vanhani voin siis laittaa kiertoon.

Ystäväni M taas antoi hauskan lahjan: Twilight kaakaoboxin. Hän oli sen ilmeisesti jostain ulkomailta tilannut, sillä vaahtokarkit ja suklaan oli vaihtanut vähän tuoreempiin. Näin kylmillä ilmoilla kaakao on maistunutkin. Myös Batman tikkaripidike sai minut nauramaan.


Avomieheni isä, jonka kanssa tullaan oikein hyvin juttuun, antoi minulle 4 kpl Finnkinon premium lippuja. Näitä pitääkin säästellä nimen omaan Scape näytöksiin.


Siskoni tunnetaan siitä, että hän antaa aina jotain ihanaa Disney tavaraa ja pitihän se taasen paikkansa. Sain upean Maija Poppas-pussukan, Bambi ja Kalle Kaniini figut, sekä Tarmo Karvasen, joka pällistelee jouluvaloja. Täytyy varmaan tätä figuri keräilyä alkaa laajentamaan Pixarin hahmoihinkin.


Äitini tunnetaan siitä, että hän aina antaa lahjaksi käyttötavaraa. Nyt tosin oli kivaa sellaista ja sain yhden toivomani dvd:nkin.
Pariisi vihko
Uusi joulumekko
Tontut dvd sekä kissa aiheiset korvikset
Nyt on taasen arki palannut ja alkaa tuhottoman pitkä odotus kesää kohti. Tämä tammikuu-huhtikuu on mielestäni vuoden kauheinta aikaa. Ulkona on kylmä, ei energiaa mistään, ei matkoja, ei rahaa ja on tympiän tympiän tympiää. Siksi varmasti mielissäni ajattelen menneitä ja tulevia jouluja, että saan fiiliksen valoa kohti. Onneksi nämä ihanat joululahjat piristävät, kun tympeys alkaa tympiämään entisestään.


Sain muuten pitkästä aikaa perinteisiä joulukortteja enemmän kuin muutaman. Nämä ovat ihania. Jonkun kymän talvipäivän käytän siihen, kun taas lajittelen joulukortit kansioihin ja ihastelen niiden kuvia ja tunnelmaa. Toivottavasti niiden voimalla jaksaa etiäppäin.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostaa kovasti onko Tontut -sarja edelleen niin maaginen, kuin omat muistikuvat siitä. Sain jouluaattona tietää, että se on Mauri Kunnaksen käsialaa. Olit kommentoinut tätä toiseen blogiin. Eräänlainen joululahja, että tuo arvoitus ratkesi. Mummoni oli kotoisin Sastamalasta, ja siksikin omissa jouluissani on paljon samaa, kuin sarjan still-kuvissa. Sitä paitsi sarjassa ei muistaakseni ollut vielä koirateemaa, johon Kunnas on vähän jumiutunut. Pidän myös Kunnaksen veljenpojan sarjasta Kolme ässää. Siinä on samanlaista rehellistä yksinkertaisuutta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tontut sarja on kyllä minusta maaginen. Minulle uusia kuvia tuli paljonkin vastaan, niitä joita ei ole Suomalaisessa Tonttukirjassa. Avomieheni porukoilla Sastamalassa kun olen ollut joulun jälkeen niin osa koristeista, kuten himmeli on samanlainen kuin Tontut sarjassa. Koirat hahmoina Kunnaksen kirjaan tuli vasta Koiramen talossa kirjaan ja sarjaan. Sen jälkeen niitä on ollut paljonkin. Enpäs tiennyt että Mikko Kunnas on Maurin veljenpoika, minäkin tykkäsin Kolmesta Ässästä ja sen hassusta, nytkähtelevästä kävelytyylistä. Sitä näytettiin vielä silloin Pikku Kakkosessa kun itsekkin sitä katsoin.

      Poista