sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Barbien keittiötouhuja

Hyisenä tammikuun aamuna Barbie ei millään olisi halunnut nousta sängystä. Ken oli ollut hänen luonaan yötä ja vierekkäin oli ollut makoisa nukkua. Kenin täytyi kuitenkin lähtiä työmatkalle heti aamusta. Barbie nousi sängystä ja vilkaisi lämpömittariin. Hyi kauhistus, siellähän oli parikymmentä astetta pakkasta! Ikkunasta Barbie näki, että hänen ystävänsä Teresa oli hiihtämässä ulkona pikkussiskonsa Sessien kanssa, joka testasi joululahjakis saamaansa kelkkaa. Minä en kyllä tuonne pakkaseen mene, Barbie tuumi. Taidankin käyttää koko päivän kettiön järjestämiseen.
Ennen hommiin ryhtymistä oli aika kuitenkin käydä amukylvyssä. Pikkusisko Shellykin halusi pulahtaa kylpyammeeseen ja niin he leikkivät vaahtokuplien lämmössä.
Shelly, Skipper, Miranda ja Stacey lähtivät kouluun Barbien nauttiessa vapaasta. Hän ensialkuun alkoi pyykkäämään, sillä naisten taloudessa vaatteita likaantui rutkasti. Varsinkin rasavilli Stacie oli varsinainen sottapytty kaikkien urheiluvaatteidensa kera.
Sitten Barbie aloitti päivänsä projektin. Hän tutki koko jääkaapin, sulatti pakkasen ja teki kuiva-aineillekkin inventaarion. Kaapeista löytyikin vaikka mitä herkkuja, eikä ruokakaupoille tarvinnut lähtiä. Illaksi hän oli kutsunut muutaman ystävän iltateelle. Onneksi ruuissa oli vielä päiväysaikaa hyvin jäljellä.
Salaattia, kananmunia, hedelmiä, spagettia, maitoa, limua, pizzaa.. näillä eväillähän jaksaa pitkäänkin.
Pakkasen puolelta löyiti trio-, sekä suklaajäätelö, sekä monen sorttista kakkua ja leivosta. MMM...
Paahtoleipää ja sipsejäkin löytyi. Barbie valmistaa vähän lihapullia itselleen lounaaksi.
Kinkku ja kalkkuna on käänyt ylimääräiseksi joulun jäljiltä, Hei työt! Kuka teistä on käynyt mäkkärissä?
Lounaan jälkeen täydellä vatsalla on hyvä leipoa siskoille sienipiiras iltapalksi.
Huhhuh, kuinka keittiötöiden tekeminen on raskasta. Barbie rentoutuu hetkisen meikkipöydän ääressä. Hän testailee uusia tuoksuja. Mitä laittiasi illaksi?
Kotona on vielä hetken rauhaisaa, kun tytöt ovat vielä koulussa. Niimpä Barbie leputtaa itseänsä sohvalla hyvän kirjan parissa.
Barbie hakee Shellyn päivähoidosta. Tyttö on niin kiukkuinen ja kenkkuinen, että Barbie patistaa Shellyn päiväunille.
Staciekin saapuu kotiin. Koska Shelly ei meinaa nukahtaa, hän antaa Shellylle pienen jumppanäytöksen.
Vihdoinkin pienoinen on unten mailla ja Stacey pääsee keskittymään maantiedon tehtäviinsä.
Muutaman tunnin kulttua mysö Skipper ja Miranda ovat kotiutuneet. He viettävät leppoista iltaa yhdessä.
Barbie viettää iltansa taasen ystäviensä kanssa, joille hän tarjoilee leivoksia. Ystävät ihailevat olohuoneen uutta sisustusta.
Barbien luona on niin helppoa ja rentoa olla, ettei ystävät haluaisi edes lähteä kotiin. Mariakin innostuu eteisen pehmoisella nojatuolilla lukemaan naistelnlehtiä.

Hyinen tammikuun päivä kääntyy illaksi ja on aika mennä maate. Ainakaan Staceyn ei tule kylmä jättisuuressa unilakissaan.

2 kommenttia: