torstai 29. marraskuuta 2018

Kun kuulet tämän äänen... on aika kääntää sivua

Meillä oli lapsena tälläinen salkku, joka oli täynnä Disneyn satukasetteja. Minusta nämä olivat ihan kivoja silloin, mutten sen kummemmin enään välittänyt äänikaseteista, kun opin lukemaan. Vasta myöhemmin Disneyharrastukseni syventyessä, innostuin näistä kaseteista ja varsinkin Matti Raninin isosta työstä nätä tehdessä. Kokoelmani laajentui runsaasti, kun kerran kirpputorilta löysin tämän ison harmaan boxin. Nyt näitä Satukasetteja on vaikka kuinka monta, muutama myäös ei-Disneyn. Kirjoissa on kauniita kuvia (Disneyn tapauksessa suoraan elokuvista) ja kaseteissa on taasen rauhallinen kerronta. Viihdytän näillä itseäni usein esim. tiskatessa. Olen huomannut ilokseni, että näitä satukasetteja pyörii yllättävän paljon esim. facebook -kirppiksillä, mutta nyt harmikseni ei ole varaa kokoelmaa täydentää. Enkä näistä aarteista kyllä millään raaski luopuakkaan.

Vanha äänisatukirja salkku 90-luvulta. Paikka 10 kirjalle ja kasetille
Tämä löydös oli Tampereen Bonus kirpparilla. Olisiko sisällä ollut 20 kirjaa kasetteineen
Tässä kirjassa runoillaan eri menopeleistä. Kasettia ei ole mukana
Pieni Merenneito Ariel viettää syntymäpäiviään. Tarina sijoittuu aikaan ennen elokuvaa
Aristokattien loppukohtaus
Bambi kirjassa on kaunis taidetyyli
Hyvät tavat kirjassa runoillaan kauniista käytöksestä
Karibian Helmirosvo on julkaistu heti Euro Disneyn eli Pariisin Disneylandin avajaisten jälkeen
Joulupukin Paja lyhytelokuvastakin on oma kirja, sääli ettei tähän ole kasettia itelläni
Äänisatuja tehtiin aina 90-luvulle asti. Kuvassa Kaunotar ja Hirviö
Kaunotar ja Kulkuri viettämässä joulua
Minnin Kanssa Eläintarhassa kirjaan voi laittaa oman pärstänsä tuon pikkutytön päähän, näin pääsee satuun mukaan
Puolen Hehtaarin Metsässä on tuulinen päivä
Pete ja Lohikäärme Elliotista on kanssa oma kirja. Elliot on nyt näkymättömissä
Peter Pan kirjassa on selvästi esillä Mary Blairen taidetyyli ja kuvitus
Pluton Sankariteko oli äänikirjoista lapsena suosikkini, ehkä siksi koska se ei ollut suoraan elokuavsta, joten tarina oli sillä tavalla "uusi"
Näitten lisäksi omistan Dumbon, Robin Hoodin, Kuka viritti ansan Roger Rabbitin? Viidakkokirjan, 3 pientä porsasta, 101 dalmatialaista, Aladdinin, Prinsessa Ruususen, Pienen Merenneidon, Ankronikan, Nalle Puh ja Ihaan Syntymäpäivän, Oliver ja Kumppanit, Bernand ja Biancan, Pocahontasin, Hopon Poppoon, Lumikin, Lumikki ja Ihmeellinen jalokivi, Pilipalipilotit, Leikitään laulaen, Nalle Puh ja Tiikerin, Pinokkion, Kummikarhut ja Notre Damen kellonsoittajan.

Lisäksi on vielä Karvinen ja Pekka Töpöhäntä Amerikassa, jotka eivät ole Disneyn.

Viimeisimpänä olen hankkinut näitä Barbietarinoita. Söpö Koira on 80-luvulta ja myös Raninin tehtaama. Näissä myöhemmissä taasen on tuttuja ääninäytteliäitä ja ihanat Barbinukeilla tehdyt kuvat, kuin Barbie lehdessä.

Äänisaduissa kaikista muitettavinta on aina se bingaus, jonka aikana sai kääntää sivua. Oli myös kivaa, kun kasetteja ei koskaan tarvinut kelata. Riitti, että kääntää kasetin. Miina ja Manu kirjoja tehtiin myös äänisaduiksi, mutta niitä ei ole enään kasetteina itsellä tallessa, kun niitä ón käännetty cd-levyille. Sääli, että näitä ei ole.

5 kommenttia:

 1. Kiva nähdä, että joku muukin on näitä alkanut haalimaan talteen! Olen kanssa ostellut näitä aina kun on puuttuvia tullut vastaan ja digitoinut Youtube-kanavalleni (Aku Baba ja viisi rosvoa). Jos kiinnostaa niin käy kurkkaamassa!

  Jos jaksat/pystyt niin digitoi ihmeessä sinäkin kasettejasi ja pistä vaikka Youtubeen, nämä ovat haluttua kuunneltavaa! Listaltasi kun löytyy muutamia kassuja, joita itse en ole vielä käsiini saanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä etsimässä näitä youyubesta. Itse en osaa digitalisoida näitä, vaan olen kuunnellut vanhallla c-kasetti soittimella. Miten olet digitoinut omat c-kasettisi?

   Poista
  2. Käytän digitointiin ihan erillistä laitetta. Parilla kympillä saa jo ihan ok pelin tähän tarkoitukseen eli kalliita eivät ole. Jotkin kasettisoittimet saa myös yhdistettyä suoraan koneeseen.

   Laite toimii ikään kuin mikrofonina. Soitan kasetin ja tietokoneella muunnan sitten Audacity-ohjelmalla laitteesta tulevan äänen wav-tiedostoksi. Homma on melko simppeliä, ellei äänenlaatua sitten halua yrittää jotenkin korjata ohjelmalla. Tätä en itse tee ja lopputulos on silti varsin hyvä.

   Poista
 2. Hei, mistä saa Barbie eläinten hoitajana -musiikkisadun? Muistan sen vuodelta 1998.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaisin että paras löytöpaikka on fb-lelukerääjien kirppikset tai huuto net

   Poista