tiistai 4. syyskuuta 2018

Tylypahkan pikajuna

Olen aikaisemminkin tässä blogissa kertonut Harry Potter faniudestani. Viime lauantaina pidin aikalailla täydellisen Potterpäivän, josta sain idean kertoilla vähän lisää suhteestani Harry Potteriin. Facebookissa pyöri tälläinen tapahtuma 1.9. kun Luetaan Harry Potteria. Päivä on 1.9. juuri siksi, kun Tylypahkan pikajuna lähtee silloin King Crossin asemalta laiturilta 9 ja 3/4 kohti Tylypahkaa.

Kirjeitä herra Harry Potterille
Olen jo vuosia odottanut kirjettä Tylypahkasta, mutta taidan yksinkertaisesti olla aivan liian jästi päästäkseni sinne loitsimaan. Siksi tyydynkin tutkimaan Tylypahkan maailmaa Harry Potter kirjojen ja elokuvien avulla. Tuossa ennen synttäreitäni aloitin pitkästä aikaa Azkabanin vangin lukemisen ja siitä en voinut lopettaa, vaan maratonina olen edennyt jälleen Kuoleman Varjeluksiin asti. Kyseisen finaalieepoksen olenkin lukenut vain kahdesti aikaisemmin. Elokuvat olenkin katsonut useammin ja olenkin varmasti yksi harvoista joka kehuu elokuvia, sillä minun Potterisminihan alkoi Viisasten Kivi elokuvasta ja henkilöstä nimeltä Severus Kalkaros. Se onkin yksi suurin syy, miksi tupani on Luihuinen.
Luihuinen riipus
Luetaan Harry Potteria tapahtumassa luettiin maratonina Potterkirjoja ja tarjolla oli muutama haaste. Ensimmäinen haaste oli kaappiconi, eli pieni cosplay omasta kaapista kootuilla vaatteilla. Alakuvassa olen Draco Malfoyn äiti Narcissa Malfoy.


Viimeisin haaste oli pitkä Harry Potter aiheinen kysely, johon vastasin vähän nopeasti. Tässä on tekemäni haaste, tosin vähän pidennetyillä vastauksilla:

Suosikki
-kirja: Azkabanin vanki, siinä on kaksi suosikkihahmoani eniten esillä, jotka ovat Severus Kalkaros ja Reamus Lupin. Olen huomannut että eniten pidän kirjoista, joissa Lordi Voldemortia ei kasvokkain kohdata. Ne ovat Azkabanin vanki ja Puoliverinen Prinssi. Molemmat kirjat ovat myös mielestäni kaikkein humoristisempia ja kuvaavat Harryn, Ronin ja Hermionen ystävyyden kehitystä eniten.

Omistamani Harry Potter kirjat
-elokuva: Azkabanin vanki, rakastan tätä elokuvaa. Kävin katsomassa 3 kertaa aikoinaan elokuvateatterissa ja samaistuin elokuvaan hyvin vahvasti sen ilmestymisen aikana. Pidän kovasti siitä, että tämä ei ole enään lastenelokuva, muttei kuitenkaan niin synkkä kuin myöhemmät elokuvat. Ulkokuvat Skotlannissa tuovat paljon ilmavuutta.

-lainaus: "Silmänsä vihreä kuin rupikonnahillo, hiukset tummat kuin musta noki. Olisipa minun hän, saisin ystävän. Hänelle pimeyden lordikin tappion koki. " Ginny Weasleyn ystävänpäiväkortti Harrylle Salaisuuksien kammiossa.

Harry Potter Blu-ray leffaboxini, jonka mukana on Tylypahkan tilusten kartta
-näyttelijä: Alan Rickman. Ensimmäinen vilkaisuni Viisasten Kivi elokuvassa oli Kalkaroksen kohtaus ja sillä hetkellä rakastuin hahmoon ja Alan Rickmaniin. Hän on äärimmäisen lahjakas näyttelijä ja hänen äänensä on lumoava. Olen todella surullinen Rickmanin poismenosta edelleenkin.

-professori: Severus Kalkaros. Kalkaros on kaikista monisyisin ja syvällisin Potterhahmo. Vaikka hän mukamas kiusaa Harrya niin, olen aina uskonut Kalkaroksen hyvyyteen ja liikutun hänen viimeisistä hetkistään ja muistoistaan.

Severus Kalkaros Alan Rickmanin näyttelemänä
-hahmo omasta tuvasta: koska olen luihuinen niin Draco Malfoy. Jotain ihanaa on aina pahoissa pojissa ja Dracon hahmo kasvaa ja kehittyy kirjojen myötä.

-hahmo muusta tuvasta: Reamus Lupin. Azkabanin vanki kirjassa Reamus ei minua vakuuttanut, mutta elokuvan myötä hänen hahmonsa sai paljon herkkyyttä, joka teki hahmosta eheän. Olen aina kelmikolmikosta fanittanut eniten Lupinia, vaikka tiedän että Siriuksella on se suurin fanikunta.

-loitsu: Hilpetysloitsu, kuulostaa niin hauskalta loitsulta. Erilaisia loitsuja ei Pottereissa niin kamalasti kerrota, joten ajattelin tämän olevan positiivisin.

-oppiaine: loitsut, uskoisin olevan hyvä niissä. Vaikka Kalkaros onkin liemimestari, en usko että itse oppiaineena siitä yhtään tykkäisin.

-varjelus: näkymättömyysviitta, olisi mahtavaa olla näkymätön ja esim. mennä sen varjolla ilmatteeksi elokuviin tai matkustella. Näkymättömänä olisi muutenkin kiva välillä olla. Elpymiskivi on toinen minkä harkitsisin haluavani, sillä haluaisin rakkaat poismenneet takaisin.

-hirnyrkki: Puuskupuhin kuppi. En pidä ajatuksena hirnyrkeistä, mutta kuppi on kätevä.

Puuskupuh kuppia en omista, mutta Harry huispaamassa löytyy
Vähiten suosikki (eli inhokki)
-kirja: Feeniksin kilta. Harry angstaa aivan liikaa ja tunnelma on äärimmäisen synkkä. Alku on hyvin pitkäveteinen ja en tykkää tästä ajatuksesta, että Voldemort tulee Harryn uniin. Pimento on karsea opettaja ja jotenkin Salaperäisyyksien osasto Taikaministeriössä ei kiehdo minua yhtään.

-elokuva: Feeniksin kilta, en pidä elokuvan tyylistä lainkaan. Elokuva on  varmasti inhokki sen heikon lähdeteoksen takia.

-lainaus: huonot lainaukset eivät jää mieleen.

-näyttelijä: Bonnie Wright. Hän on Ginny Weasleyna hyvin mitäänsanomaton.
Potter Pc -pelini
-professori: Taikuuden historian haamuopettaja Binns. Varmasti nukahtaisin hänen tunneillaan, sillä en muutenkaan välitä historiasta ja monotoninen, jollottava puhe ei houkuttele.

-hahmo omasta tuvasta: Tiedät-kai-kuka tiedätte-kai-miksi

- hahmo muusta tuvasta: Ginny Weasley. Hän on aina ollut minusta tylsä ja kuiva hahmo. Hänelle ei ole luotu persoonaa, muuta kuin tyttö veljien joukossa. Olin aika ärtynyt, kun Harryn ja Ginnyn välille tuli romanssi.

-loitsu: Kidutu. En halua tuottaa toisille kipua.

-oppiaine: Taikuuden historia. Historia on muutenkin aina tylsää. 

-varjelus: seljasauva. Siinä on liikaa valtaa ja voimaa.

-hirnyrkki: Harry. Tai Voldemort itse.
King Crossin laiturilla 9 ja 3/4 Severuksen taikasauva kädessäni
Kumpikampi
Weaslay vs. Malfoy?:  Malfoy, vaikka Weasleytkin ovat ihania juuri päinvastaisella positiivisella tavalla. Weasleyiden perhe-elämä on niin onnellista ja kotoista. Malfoyssa kiehtoo eniten se heidän pelkonsa ja tapansa olla niin fiinejä.

Suosikkihahmo valitusta suvusta?: Dracon isä Lucius Malfoy, ja tässä on syy miksi Malfoyt ovat parempia. Lucius on äärimmäisen kiehtova, joka loppua kohti joutuu tekemään suuria valintoja.

Huispaus vai taikakaksintaistelu?: Huispaus on Pottereissa saanut enemmän huomiota, mutta en ole itse urheilun ystävä. Kaksintaistelu varmasti voisi olla lajini ja siinä on jotain eleganttia, kun kumarretaan toisille ja otetaan asennot yms.

Mikä loitsu olisi vakio kaksintaisteluissani?: Kiusanhengi kiusanniemmi. En ole ihan varma tuosta loitsun nimestä, mutta tarkoitan sitä mitä Golderoy Lochart käytti kaksintaistelua opettaessaan, eikä osunut mihinkään.
Gilderoy Lockhartin Pakomatka Peikkojen kanssa
Feeniksin kilta vai Albuksen kaarti?: AK:ssa on ollut hyvä henki ja siellä opitaan. Luna Lovekivan mukaan siellä on sellainen tunnelma, ihan kuin olisi ollut ystäviä. Feeniksin Kilta tekee paljon haastavampia asioita.

Onko joku elokuva kirjaa parempi?: Saan varmasti satikutia tästä, kun sanon että pidän lähes jokaista elokuvaa yhtä hyvänä kuin kirjaa. Azkabanin vanki on elokuvana äärimmäisen rakas ja pidn Kuoleman Varjelus 2 enemmän kuin koko kirjasta yhteensä.

Muuttiko joku elokuvista käsityksesi jostain hahmosta?: Lupinin hahmo tuli minulle rakkaaksi elokuvan kautta ja Cedric Diggorya aloin ymmärtämään vasta elokuvan myötä.
Kutsu joulutanssiaisiin
Onko ajatuksesi jostain kirjasta tai leffasta muuttunut paljon luku tai katsomiskerran välillä?: Viisasten Kivi on minulle lastenkirja ja lastenelokuva. Salaisuuksien Kammiosta olen vasta huomannut, että se on todella synkkä ja pohjustaa hyvin sitä rasistista maailmaa, jota velhojen ajatusmaailmat kylvävät. Azkabanin Vankia lukiessani en pitänyt Sirius Mustasta yhtään, mutta mitä enemmän loppua olen lukenut ja elokuvan nähnyt, olen alkanut ymmärtämään Siriuksen kannattajia. Liekehtivä Pikari on kirjana irrallinen ja vähän liiankin tiivis. Pidän sen elokuvan tyylistä vähän enemmän, vaikkakin loppu siinä on hutaistu. Feeniksin Kilta kirjana on todella ahdistava, eikä se ahdistus ole vuosien saatossa laskenut. Puoliverisestä Prinssistä pidin ennen paljon huumorisempana kuin nytten. Koin sen viime lukukerralla vähän liikaakin välityöksi. Ihanaa, kun huispaus teki kunnon paluun, mutta Harryn ihastus Ginnyyn tulee minulle ihan puun takaa. Elokuvana Puoliverinen Prinssi on kuitenkin huima nousu Feeniksin Kiltaan nähden. Kuoleman Varjeluksia olen alkanut nyt kolmannen kerran lukemaan ja vaikka muistikuvani kirjasta ei ole kovin selvät, niin ainakin tarinan alkupuolessa on vielä imua. Eniten ehkä harmittaa, kun Tylypahkassa siinä ollaan niin vähän muihin kirjoihinn nähden.

Tylypahka
Kaikista eniten minä nautin Harry Potter kirjoja lukiessa ja elokuvia katsoessa päästä näkemään vilauksia Tylypahkan arjesta.

Harry Potter päivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti