sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Joulu Kunnaksen kirjoissa

Mauri Kunnas on tehnyt paljon jouluaiheisia kirjoja. Varsinkin pienempänä Kunnaksen Joulupukki oli todella luettu kirjani, joten nyt se ei enään innosta yhtä voimakkaasti. Joulupukki ja Noitarumpu kirjan hankin vasta muutama vuosi sitten, vaikka elokuvan olenkin nähnyt jo aiemmin. En tiennytkään, että niissä on pikkuisen eroja. 12 lahjaa Joulupukille luin vasta aikuisiällä ja tykästyin kamalasti sen kuvitukseen. Onnin paras joululahja kirjaa en omista, muuta kuin äänikirjaversiona ja siinä tarinassa on todella hyvä opettavainen juoni.

 Joulupukki
Joulupukki kirjassa kerrotaan hyvin Joulupukin elämästä Korvatunturilla, sekä tonttujen touhuista. Tarinallista juonta ei edes tarvita, sillä tämä on kuvailunsa takia lähimpänä sitä ihanaa Koiramäkityyliä. Tontut Korvatunturilla ovat ahkeria ja he osaavat nauttivat luonnon rauhasta. Jouluiltana pukin saapuessa matkalta saunotaan porukalla jättimäisessä saunassa ja tietenkin vietätään joulua omalla porukalla. Todella kaunista luettavaa ja kuvat ovat viehättäviä.

Joulupukki ja Noitarumpu
Korvatunturille on saapunut kirje, jossa on outo piirros. Kukaan tonttu ei tiedä mitä kuva esittää, joten he tekevät oman versionsa lahjatoiveesta. Vekara niminen heppu onkin nykyään shamaani, jonka on toivonut olevansa tonttu ja tämän lahjan hän nyt viisikymppisenä saa. Joulupukki ja Noitarumpu animaatiota on kuulemma ollut ihan kamala tehdä Kunnaksen mielstä, mutta onnistunut teos se minusta on. Kirjan kuvituksessa on pientä levottomuutta, mutta tarina on tässä kerrottu jotenkin jännemmin ja alun ja lopun ihanat hahmoesittelyt ovat suosikkejani.

12 lahjaa joulupukille
Kaikin puolin täydellinen lastenkirja. Juoni on hyvä, se antaa paljon vapauksia ja tarina on niin oikein kerrottu lapsen näkökulmasta. Joulupukki tässä kirjassa on eniten kiltin luoteisen ukin oloinen ja hellyyttävä. Kuvitus on parasta Kunnasta, sillä värien käyttö ja piirrostyyli on parhautta. Kirja toimii myös tavallaan kalenterin muodossa, jos lukee yhden lahjan per päivä. Kunnas on saanut tähän ispiraatiota Amerikan matkaltaan ja se jotenkin huokuu tästä kirjasta. 12 lahjaa joulupukille on värikkäämpi ja runsaampi kuin muut Kunnaksen joulukirjat, mutta siitä ei siltikään tule levotonta tai ähkyä tunnelmaa, vaan iloisan leikkisän unelias. Onhan se ihan parasta istua vaan hippulat jalassa lukemassa sarjakuvia.

Hyvää Joulua kaikille Videonauhojen lukijoille.  

4 kommenttia:

 1. Kaikki uusia kirjoja minulle, mutta näyttävät mielenkiintoisilta. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa todellakin näihin tutustua, kirjastoista varmasti löytyy.

   Poista
 2. Mauri Kunnaksen kirjat ovat ihan parhautta. Jaksaa lukea niin lapsena kuin aikuisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Kauniit kuvat tekee Kunnaksen teoksista ihania kokemuksa.

   Poista