tiistai 6. joulukuuta 2016

Mitä Suomi merkitsee minulle?

Haluan ajatella (jopa vähän sinisilmäisesti) että kaikki maat on yhtenäisiä, kaikki kansat on yhtenäisiä ja kaikki ihmiset on jotain kaukaista sukua loppujen lopuksi toisilleen. En hyväksy enkä ymmärrä sotimisen tarkoitusta tai sotilaskoulutusta. Arvostan kyllä sotaveteraaneja ja lottia, jotka joutuivat kärsimään sodassa. En kuitenkaan ymmärrä, mikä on pohjimmainen syy tapella maasta.

Itsenäisyyspäiviä en ole ikinä juhlinut mitenkään erikoisesti, korkeintaan syönyt vähän paremmin ja istunut kotona katsomassa jouluelokuvia, kun on ollut vapaapäivä. Näin vanhemmiten olen jopa tänään Linnan juhlia sivusta seurannut. Jokainen facebookin seuraamani sivu toivottaa nyt Hyvää Itsenäisyyspäivää, ollaanhan jo 99 vuotta oltu itsenäisiä. Miten se heijastuu minuun? Asioina joita Suomessa rakastan:

Suomen luonto:
Täydet neljä vuodenaikaa, joita ei muualla maailmassa koe. Kevään tuoksu, kesäpurojen solina, syksyn lehtien väriloisto ja talven pakkaset. Näitä kaikkia ei voi joka maassa kokea.Suomen kieli:
Olen todella huono kielten opiskelussa, mutta suomen kieleen olen todellakin rakastunut. Meidän kielessä on niin paljon hassuja ja ihania sanoja, joita ei voi edes kääntää suoraan muihin kieliin. Ihania/hassuja sanoja ovat mm. jäätelötötterö, omenamehu, halla, tönö, tonttu, papupata.

Suomalaiset elokuvat:
Olen kannattanut kotimaisia elokuvia jostain 12-vuotiaasta asti. Niissä on enemmän jotain lämpöä, läheisyyttä ja tunnetta enemmän kuin vaikka Amerikkalaisissa elokuvissa. Kotikutoisuus ja tapahtumien läheisyys ja arkisuus vetoaa minuun niin paljon.

Mukavaa Itsenäisyysiltaa kaikille.

                       Aleksis Kiven Oravaisen Laulu Olavi Uusivrran esittämänä

Salaisen jouluystävän viimeinen paketti saapui minulle jo jonkin aikaa sitten. Kiitos ihanasta paketista lähettäjälle Susannalle Pitkospuut blogista.


Paketista löytyi kivan tonttukortin lisäksi Joulupukin maa cd-levy, 2 joulupussia suklaata (namm..) piparkakkusuklaata (miehelle), tonttumuki (sopivan pieni iltateelle), joulusukka (sopiva koriste terassin oveen), piparkakkumaustetta (valmista jo ensivuodeksi, ettei tule samanlaista etsintää kuin tänä vuonna), lämpösukat (näille on käyttöä) ja ihana pikkuinen tyttötonttu kaiken mukana. Lämmin kiitos paketista Susanna!

Ystäville ja perheelleni olen jo lähes kaikki lahjat hankkinut. Nyt ne vain odottaa jakamista. Kyllä paketit ovat vaan niin kauniita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti