tiistai 8. syyskuuta 2015

Kokoelmaa täydemmäksi

Tuossa vähän ennen syntymäpäivääni innostuin shoppailemaan huuto.netissä ja löysin sieltä vihdoinkin muutaman jutun, jota olen jo vuosia etsinyt. Ensimmäisenä lapsuudenrakas Todd-Barbie.
Nämä molemmat Barbit minulla oli pienenä. Stacie kesti todella pitkään ja hajosi jotain 5 vuotta sitten, kun pää irtosi vartalosta, eikä pysynyt enään liimallkaan paikoillaan. Omistan kuitenkin monia Stacie nukkeja, joten harmitus ei ollut niin suuri. Mutta tottakai, jos Party´n play Stacie vielä jostain sopivalla hinnalla löytyy, niin sen haluan. Todd- nukke oli mulle lapsena näistä paljon tärkeämpi. Leikin sillä usein ja purin sen kättä niin pahasti, että se näytti enemmän cornfleaksin murolta, kuin Barbin kädeltä. Kuitenkin, kun 6 vuotiaana muutettiin rivitalon kämpästä omakotitaloon ja kuljetin pikkuisella punaisella potkurillani Barbejani tammikuussa uuteeen asuntoon, Todd tippui kyydistä. Kaipasin sitä pitkään, mutta Todd ei koskaan päässyt uuteen asuntoomme.
Pitkään etsin Toddia niin ulkomaisista, kuin suomalaisista verkkokaupoista ja ulkomaillakin tällä Barbi sarjalla oli todella tyyris hinta. Näitä ei ole ilmeisesti valmistettu kovinkaan isoa erää silloin 1990-luvun alussa. Nyt kuitenkin Huuto.netistä sain tämän ostettua naurettavan halvalla 14€ hinnalla.
Ostamallani Toddilla ei ole kaikkia alkuperäisvaatteitaan mukana, mutta se ei haittaa, sillä ne on minulla vielä säästössä. Samoista farkuistakin löytyy iteltä vanhempi kappale, mutta tuota takkia olenkin jo ehtinyt kaivata.

Nuken lisäksi tilasin muutaman -94 ja -95 vuoden Barbie lehden, joissa on todella kauniita nukeilla tehtyjä sarjakuvia, sekä pieniä tehtäviä ym. Barbilehtiä on meillä tallessa aikalailla vuodesta 1997-2001, 2003-2005 ja sitten 80-luvun ja ihan 90-luvun alun lehtiä. Näissä ennen 2000- lukua tulleissa lehdissä on tosi kauniit kannet ja tykkään paljon fotosarjakuvista. 80-luvulla lehdissä oli paljon piirettyjä seikkailuja Barbien ja Skipperin maailmasta, mutta 90-luvulla rakenne pitkälti muuttui, että joka lehdessä on kaksi fotosarjakuvaa ja Barbien maailmaan tulee entistä enemmän mukaan Stacie ja Shelly.
Joulunumeron kansikuvaBarbie on todella kaunis
Barbienukke ja lehtikokoelmaa on ihan mahdoton saada ikinä valmiiksi, toisin kuin tätä pientä Barbapapa kokoelmaa, jota olen keräillyt 4 vuotta. Ostin ensimmäisen Barbapapa vhs-kasetin Barbapapa 4 Perhejuhlat keväällä 2011 Oriveden kierrätyskeskusksesta eurolla ja ihastuin kyllä uudestaan tähän vanhaan Barbapapa maailmaan. Lapsena omistin nämä kaikki ja niitä tuli paljon katteltua Nythän viime vuosina kaikki Barbapapa jutut on tullut muotiin ja kaikki niihin liittyvä on saanut korkeat hinnat. Niin myös nämä ostamani videot. Tuossa kaksi vuotta sitten löysin huuto.netistä paketin jossa myytiin Barbapapa 1 ja Barbapapa 3 Maailman paras Barbapapa videot yhteishintaan 20€. Kakkos kasetti puuttui pitkään, kunnes senkin nyt sain huuto.netistä tilattua 14 eurolla. Vaikka kasetti onkin räpsyvä, niin en yhtään epäile etten muutamalla pikkukikalla saa sitä vähän näkyvämmäksi. Nämä vanhat Barbavideot on tosi harvinaisia ja ihan eri tyylisiä mitä uudemmat, joita on julkaistu myös Dvdeelle.

Uusin löytöni
Yksi kokoelma on vihdoinkin valmis
Kävin viime viikolla Helsingissä luokkaretkellä ja siellä kun meille oli jäänyt pikkusen vapaa-aikaa niin löysin vahingossa aivan valloittavan ihanan elokuvadivarin. Tämä sijaitsi jossain Frederikin kadulla ja olin niin lumouksissa siitä elokuvien määrästä mitä sielä myytiin. Kun nostin katseeni kattoon, niin sitä lasten videoiden määrää. Se oli niin kaunis näky! Suurimman osan videoista olin nähnytkin, mutta yksi uusi tulokas kokoelmiini sieltä löytyi eli Dsiney Festivaali 2. Nämä vhs-kasetit on jo hyvin harvinaisia, kuuluu ihan ensimmäisiin mitä suomessa on Vhs-kasettina Disneyltä julkaistu. Dubbausta näin vanhassa kasetissa ei tietenkään ole, tekstitkin vain muutamassa kohdassa. Kasetti siis siältää perus Mikki, Aku ja Hessu lyhäreitä, joista muutamat olen nähnyt television aamupiirettyinä. Tälläisena vanhana kasettina tämä on tosi tunnelmallinen ja alussa on tosi hieno, vanha Disneyn Home Video logo.

Olen taivaassa. Tälläisiä hyllyjä siellä oli kaksi ja jokaisen takana on vielä toinen rivi, jota en ehtinyt tutkia. Täytyy lähtiä Helsinkiin ihan vain videoitten perässä.

4 kommenttia:

 1. Oih, barbababoja rakastan minäkin. <3

  VastaaPoista
 2. Moi. Onko sulla nää vielä? Oisitko valmis myymään ton nro 4?

  operaatioaiti@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En Barboja meinaa myydä, tykkään niistä itse kovasti.

   Poista