lauantai 5. syyskuuta 2015

Haasteita iloista (ja varsinkin joulusta)

Vähän aikaa sitten vastasin surumieliseen haasteeseen Liebster award haasteeseen, mutta nyt samanlainen iloisemmalla joulumielelä (ja by the way, työssäoppipaikka löytyi :D). Näitä haasteita on lukemissano joulublogeissa monia pyörinyt ja haasteet on heitetty sieltä halukkaille lukijoille. Tämän haasteen otan vastaan Lumihiutaleita portailla blogista, jossa oli kaksi erää kysymyksiä. Tunnustuksen ideana on uusien ja tuoreiden blogien löytyminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster award annetaan blogaajalta blogaajalle, mutta haasteen voi myös antaa ihan vain kaikille lukijoille, joilta molemmilta otan tämän nyt vastaan. En ala jakamaan tätä eteenpäin ja keksimään lisäkysymyksiä, jos joku haluaa ottaa haasteen vastaan niin saa pitäytyä näissä samoissa kysymyksissä mitä itse haasteilta sain.

1. Saatko perheeltä tai ystäviltäsi kommentteja jouluinnostuksestasi? Jos saat, millaisia?
Ainakin avomieheni katsoi vähän kieroon, kun kuuli osallistumiseni Salaiseen jouluystävään. Viime vuonna hän ei antanut laittaa joulukoristeita ennen joulukuun ensimmäsitä, joten säilytin sen nautinnon siihen. Muuten olisin ne laittanut ne heti Halloweenin jälkeen. Äiti on myös aina vähän nihkeä joulukuusen pystyttämiseen, vaikka meillä onkin muovikuusi.
Joulukoristeeni viime vuonna
 2. Millaisissa jouluun liittyvissä turistikohteissa olet käynyt, Suomessa tai ulkomailla?
 En ole käynyt joulunaikaan pahemmin matkoilla. Ehkä mieleenpainuvin on Pariisin Disneylandissa matkustellessani kun siellä monien pikku krääsäkauppojen välistä löysin pelkästään jouluteemaisen Disneykaupan. Ei tullut ostettua sieltä mitään, mutta näky oli upea.

3. Tiedätkö jonkun hassun tai erikoisen jouluun liittyvän tavan ulkomailta?
Tavallaan kaikki hassut ja erikoisemmat joulutavat voi selittyä joulun taialla (kuten pukki piipusta sisälle). Joulusukkien käyttö on minusta vähän erikoinen ja tietty erilaiset jouluruuat. Olen tosi hämmentynyt, kun sain kuulla että suomessa jotkut syövät jouluaattona maksalaatikkoa. Ei se minusta ole mikkään jouluruoka.
Viime jouluna askartelemiani joulukortteja
4. Onko sinulla tai perheelläsi joku hassu tai erikoinen joulutraditio?
Äitin kanssa yleensä aattoiltana lahjojen jaon jälkeen, siinä puolenyön aikaan pelataan suomirock triviaa.

5. Tekikö joulupukki koskaan lapsuudessai virhearviointia eli saitko esim. liian lapsellisen tai sinulle sopimattoman lahjan? Millaisen?
Lahjat oli aina toivottuja. Virhearviointeja pukilla oli enemmänkin siinä lapsien kohtelemisessa, en pitänyt siitä jos pukille piti laulaa tai esitellä omia juttujaan. Yhdelläkin pukilla näkyi tonttulakin alta musta tukka ja tekoparran naru.

6. Jos saisit kuunnella loppuelämäsi vain yhtä joululaulua, mikä se olsi?
Tonttu, esittäjänä Essi Wuorela. Ihan samanlainen kuin Harlekiini ohjelmassa vuonna 1993 7. Mikä on inhokkijoululaulusi?
Tätä pitääkin miettiä, tykkään joululauluista niin paljon. En pidä kamalsti kristusta ylistävistä joululauluista, mutta poikkeuksiakin on. Esim. Heinillä härkien kaukalon ja Sydämeeni joulun teen on ihania. No onkos tullut kesä on semmonen mistä en tykkää. En taho kesää talven keskelle!

8. Mikä jouluelokuvan hahmo/henkilö haluaisin olla? Miksi?
Pikkupoika Lumiukosta, Timi Roope Ankan jouluaatosta ja Natalie elokuvasta Rakkautta Vain.

Katsokaa ihmeessä Mikki Hiiren Jouluaatto niin saattte tietää mitä tulee tapahtumaan pikku Timille?
9. Onko sinulla ja puolisollasi taisinulla ja muulla perheelläsi erilaisia periaateita tai tapoja joulunviettoon liittyen? Onko niistä jouduttu kiistelemään?

Ei olla avomieheni kanssa vielä vietetty joulua yhdessä, vaan aina molemmat ollaan oltu omissa lapsuuden kodeissamme. Sitten kun tulaan sitä viettää yhdessä, niin varmasti tulee kiistaa ihan vaan siitä monelta saunotaan, monelta avataan lahjat ja mitä kaikkia jouluohkelmia katsotaan.

10. Millaisista kuusenkoristeista pidät eniten? Vaihtuuko kuusenkoristeetn vuosittain?
Pidän kauniista koristeista ja ostan kyllä vuosittain muutaman uuden koristeen vanhojen sekaan.  Olen paljon lapsuuden kodista saanut vanhoja koristeita ja tykkään eniten enkeleistä, palloista, skirlantereista ja joulupukeista. 

11. Onko sinulla ollut joksus erikoinen/epåätyypillinen jouluaatto? Millainen?
Erikoisempia on ne aatot, jolloin on perheen kesken ollut jotain riitaa. Niitä on onneksi ollut tosi vähän. 

1. Oletko jo jotain jouluista hankkinut tai tehnyt?
Ainoastaan lukenut vanhan Barbilehden vanhan joulunumeron, mutta tästä se lähtee. 

2. Ostatko/teetkö/hankitko itsellesi joulukalenterin?
Joulukalentereita hankin aina monia. Paperinen, suklainen, The Joulukalenteri televisiosta sekä oma kankainen joulukuusi, joka on täynä taskuja, joihin voi laittaa pikkuisia lahjoja tai vastaavia.
Viime vuoden suklaakalenteri
 3. Punainen, hopea, kultainen vai jokin muu?
Punainen, kultainen, vihreä ja tummansininen on ihanimpia joulun värejä.

 4. Paras joululaulu?
Lasten joululaulut on ihania ja tuon Tontun liksäsi Nissenpolkka on ihana. 

5. Leivotko jouluksi? Mitä?
 Pipareita avomiehelle, torttuja vadelmahillolla ja mahdollisesti kokeilen jotain uutta joulukarkkien ja leivonnaisten tekoa.

6. Juotko glögiä? Teetkö itse vai ostatko kaupasta?
Lidlestä ostettu glögi on ainoaa glögiä  mitä suostun juomaan. Viimevuonna kokeilim glogin kanssa mantelilastuja ja toimi hvyin, tänä vuonna niitä pitää todellakin hankkia.

7. Miten rentoudut joulun aikaan?
Istumalla sohvalla talviseen Ressuvilttiin käärittynä, toisessa kädessä iso kaakaokuppi ja toisessa vadelmatorttu. Pöydällä on levällään joululehdestä kaunis aukeama ja muutama tuikku valaisemassa, kun televisiossa on Disneyn jouluiset piiretyt.

8. Poltatko kynttilöitä kun pimeys alkaa lisääntymään?

Todellakin ja paljon!
9. Uskotko joulupukkiin ja tonttuihin?
Joulupukkiin fiktiivisessä satumielessä, mutta tonttuihin ihan oikeasti. Omalla mökillämme olen yhden nähnytkin, ihan vilaukselta.

10. Tuleeko teille joulupukki?
Minä kotona jaan lahjat, joten toimin pukkina. Pukin peruukki on joka vuosi käytössä.

11. Ostatko itsellesi joululahjan?
Ei ole aiemmin tullut ostettua mitään itelle varta vasten joululahaksi. Tänä vuonna voisin hankkiakkin. 

2 kommenttia:

  1. Mun vastaukset samoihin kysymyksiin voit käydä lukemassa täältä http://joulukuusen-loisteessa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla että joulumieli on jo valannut sinutkin :)

    VastaaPoista