maanantai 12. heinäkuuta 2021

Mälsä ja helvetin helle

Minä en ole kesäihmisiä, itseasiassa kesä on vasta kolmantena suosikkivuodenajat listallani. Rakastan syksyä yli kaiken ja talvessa on paljon omaa tunnelmaa. Kesä on ihan kiva silloin kun sataa virkeästi tai on yötön yö ilman itikoita. Lämmin saa olla, mutta helvetin helle ja kuumuus on aina ollut inhokkiani ja nyt vielä pahemmin. 

Helle väsyttää...

Tämä on kolmas kesä mälsäni kanssa. Viimeiset kaksi ovat meneteleet, mutta nyt sairaus tappelee vastaan ja osassa päivistä on voittanutkin. Minulta loppuu kuumuudessa voimat äärimmäisen helposti. Urheilu on saanut kokonaan jäädä, hyvä jos kävelemään jaksan. Rannalla lötköttäminen ei ole innostanut, mutta virkeässä vedessä nautin kovasti, silloin kun tässä kuumuudessa sinne jaksaa raahautua. Uupuminen on hyvin kokonaisvaltaista, vapaapäivä menee helposti tekemättä mitään, tai sitten jaksan just ja just sen yhden kauppareissun. Uupuminen itsessään ei ole edes pahinta, varsinkin kun appi-isältä saatiin ilmastointilaite, vaan jalat. Kerroinkin jo Levottomat jalat- postauksssa mitä mälsä on jopa tehnyt jaloilleni,, mutta nyt helteiden aikana on ilmaantnut voimakkaita oireita, jotka tulevat ilmi päivittäin.Jalat puutuvat, keskimäärin 5 kertaa päivässä. Lähes jokaisen kävelylenkin tai työpäivän jälkeen jalat oikein kirkuvat hoosiannaa ja sängyssä maatessa tunnen koipeni todella raskaina. 

Vain kahtea päivänä on tänä kesänä tullut ihana kesäsade
Uusina oireina on kanssa sähköiskut. Neurologi sanoi puhelimessa sille jonkun ihan virallisen terminkin. Ympäri kehoa, mutta pääasiassa jalossa, tuntuu aina vähän väliä kuin pieniä sähköiskuja, keltaisia salamoita. Se saa aikaan pakkoliikeitä ja niitä tulee ihan kesken työpäivän ja jopa nukahtaessa. Nämä tuntuvat kipuna, joka kestää vain hetken, mutta niitä kanssa tulee usein, kymmenittäin päivässä. Varsinkin silloin kun ne alkaa jaloissa, on kävely todella varovaista. Viime viikolla jouduin hakemaan sairaslomaa tähän. En luota oikein askeleihini ja koska olen muutenkin tulut kömpelöksi, pelkään kaatumista vähän väliä. Just ennen juhannusta kompastelin meidän rappuralliin ja saikkuahan siitäkin tuli, kun löin polveni kipeästi metalliin. Onneksi olen ostanut itselleni voimakepin, joka auttaa tuollaisissa tilanteissa, niin etten ihan raatona joutunut makaamaan. 

Mun kavereilla Lucius Malfoylla ja Jyrki69:llä on kanssa voimakepit
Olen hyvin uskollisesti koittanut koko tämän epidemian ajan pitää maskeja yllä kaupoissa ja busseissa ja töissä kun on pakko. Arvatkaa vaan onko työpaikallamme ilmastointia? Koko myymälässämme on henkilökunnalla vain kaksi tuuletinta, toinen taukotilassa ja toien kassalla. Kuuma maski 5 h päivässä 28 asteen myymälässä on aivan killeriä ja se uuvuttaa kanssa kunnolla. Kun henki ei meinaa kulkea, pelkään kokoajan paniikkikohtauksen saamista. Toivon todellakin, että kaikki hakisi nyt kiltisti rokotteen, että voitsisiin luopua maskeista mahdollisimman pian. Jos ei itsensä, niin edes muiden vuoksi. Se naapuri, kauapantäti tai kaukainen sukulanen voi kokea maskin käytön yhtä ahdistava kuin minä.
Börre ainakin piristää mieltä
Reilun kuukauden kulttua eräskin Severus täyttää kolmekymmentä ja alottaa kesäloma part. 2. Sen voimalla, ja toivon todellakin sateista, tuulista, synkkää ja myrskyistä ja eritoten tunnelmallista syksyä.

Loppukesän postikortti

Tunnelmallinen syksy, kumpa olisit jo täällä

7 kommenttia:

 1. Minunkin vuodenaikani kesä on kolmas. Ensin kevät, syksy, kesä ja talvi. Kesäisin on liian kuumaa ja talvella vilu väräjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven palelusta selviydyn lisävaatteilla, mutta kesällä en julkisesti kehtaa nakuilla

   Poista
  2. itsellä ihan sama juttu, enpä viitsi nakuilla kesällä. Ja talvella vaan lisää vaatetta päälle jos meinaa paleltaa! :D ihana löytää kohtalotoveri!!

   Poista
 2. ompa lohduttava kuulla etten ole yksin. Inhoan kesää ja helteitä. Ja olen luullut, että olen ainut...Ei jaksa tehdä mitään. Itselläni on myös sairaus, jossa en kestä tätä kuumuutta. Tulisipa syksy ja talvi ja joulu!!! on hyvä että kerroit rehellisesti ettet pidä kesästä kun suurinpiirtein kaikki tuntuu hehkuttavan sitä...tsemppiä sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. 3 päivää muuten tästä postauksesta sain muuten töissä paniikkikohtauksen kuumuudesta. Toivotaam yhdessä että syksystä tulee viileä. :)

   Poista
  2. kiitos, kun kirjoitit rehellisesti ettet tykkää kesästä. Olen itse jo niin täynnä näitä helteitä! Toivotaan todella viileää syksyä. Eihän sitä jaksa edes ulkoilla ja liikkua näillä helteillä... ikävä tuo sun paniikkikohtaus :(

   Poista
 3. Helteet ovat itselleni todella raskaita aikoja. Meillä on nyt tulossa ilmalämpöpumppu, saa samalla sen jäähdytyksen sitten. Uskon, että loppukesä onkin vähän helpompi. Semmoinen +22 astetta on oikein hyvä lämpötila kesällä.

  VastaaPoista