tiistai 2. kesäkuuta 2020

Älä kaiva nenää samalla sormella kun pelaat

Hugo-peikko vilahti varmaan monen lapsen televisiossa 90-luvulla, kun Hugo peliohejlmaa näytettiin suomessa. Joku onnkeas lapsi pääsi pelaamana Hugoa Tohlopin studioille ja osa pelaajista jotka pääsi linjoille, pelasivat sitä vanhalla lankapuhelimella. Muistan katsoneeni Hugoa, mutta parastahan oli kun peliä pääsi pelaamaan itse.
 Tämä Hugo peli juuri tällä kannella oli ensimmäinen Hugo pelimme. Oisinkohan ollut 6-vuoitas tuolloin ja tykkäsin niin kovin. Telkkarista kun ohjelmaa oli seurannut, niin tiesin mys millasia Hugokenttä on muissa peleissä olemassa. Innostuin Hugosta niin, että jopa prhepäivähoitajallani askartelin keltaisesta kartongista jonkin sortin käskonsolin ja leikin pelaavani sillä Hugoa. miten sillä olen pelanut, en yhtään muista. Vahvana muistona on se, että kartonki oli keltainen.

Tässä ensimmäisessä omistamassani Hugo pelissä on neliä kenttää; lumilautailu, moottoripyöräily, maan alla kävely ja kuumailmapallo. Moottoripyöräily on kaikkein paras, siitä tykkäsin eniten. Lumilautailu oli kanssa hauska. Maan alla peli oli haastava, mutta palkitseva. Kuumailmapalloa en ikinä saanut läpi. Harmikseni näin aikuisiällä millään virtuaalikoneella tuo Maan alla peli ei toimi, se vaatisi vissiin kunnolla asetusten muuttamista tai erillisen numeronäppiksen tuohon viereen, niin kuin vanhanaikaissa pöytäkoneissa.
Lumilautaillen talvisäässä
Hugolla on hurja mopo
Varo eksymistä maan alla
Todella vaikea kuumailmapallo. En ole ikinä voittanut
Golden Hugo pelin sain sitte joskus ja ai armias kun harmittaa kun tämä peli myytiin! Olen tätä aikuisiällä etsinyt nyt jotain 10 vuotta ja yhden kerran nähnyt tämän huuto.netissä. Eli jos joku sattuu näkemään/omistamaan/myymään Golden Hugon, niin heti tänne viestiä! Tuota peliä minä kaipaan. Olen ostanut tämmöisen Hugo pelin, jossa on myäs neliä kenttää ja nämä neliä löytyvät tuosta Golden Hugo kokoelmasta. Suosikkikenttni resina, metsä, vuorikiipeily ja todella vaikea labyrintti ovat kuitenkin sellaiset mitä kaipaan.
Golden Hugo kansi (kuva netistä) Myykää minulle jos kotoa/mökiltä/jostain löytyy!
Tässä toisessa omistamassani Hugo pelissä on kentät tukkijoki, sukellus, jääluola ja rullalautailu. tuo Rullis oli Golden Hugon yksi suoikkejani ja Jääluolasta olen kanssa valtavasti aina pitänyt. Tukkijoki on tylsä ja Sukelus nyt menettelee.
Tukkijoella pompitaan tukeilla
Sukaeltaessa varotaan kaloja ja haetaan happea pinnalta
Hugo pelit ovat hauskoja ja yksinkertaisia ratoja. Hugon tarkoitus on voittaa ilkeä Scylla noita, sillä voitettuaan hän pääsee koittamaan vapauttaa vaimonsa Hugolina ja heidän lapsensa. Hugosta on muuten Suomessa näyteetty Hugo Safari tv-ohjelmaa joskus. Veikkaisin, että se tuli nelosen lastenaamuissa. Itse löysin sen Vhs-kasettina. Meillä muuten porukoilla oli aikoinaan Hugolina muki.  
Rullalautailu on hurjaa menoa
Jääluolassa yhdistyy hyppiminen, varominen, ajantaju ja muistipeli
Parastahan Hugossa oli Hugon hauskat letkautukset, joista tässä muutama muistamani:
- Älä kaiva nenää samalla sormella kun pelaat
- Hihat kaakkoon ja menoks
- Päseekö tätä kautta Kiinaan?
- Meno Toijalaan, jos persauskestää, hih
- Joulupuu on rakennettu, hehe
- Ilmojen haki käy peikkojen tie. Pannaan startaten
- Missä on minun sukellusvehkeet?
- Jestas mikä mesta
- Herää pahvi, viimeistä viedään!

Kanessa Hugo hyppii jääluolaa pitkin Scyllaa pakoon

6 kommenttia:

 1. Hugo oli aivan huippu. Sitä oli niin kiva seurata ja ne letkautukset oli aivan huippuja :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUgossa parasta on juurikin yksinkertainen peli ja Hugn jutut

   Poista
 2. ihana hugo.paras se vuohi kun pukkasi hugoa kun ei onnistunut.saisipa vieläkin toimimaan pelit.siis olen nyt 61 v.lapsenlapsden kanssa pelaamme hugo lautapeliä.taitaa olla äitinsä peli.oletkos sinä pelannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, unohdin kokonaan Hugo lautapelin tästä tekstistä! Lautapeli löytyy porukoilta ja siskon kanssa oon usein pelannut. Tykkään sen pelin tyylistä, on hyvin samantyyppinen, mitä tietsikkapelit. Aivan mainio lautapeli kyllä.

   Poista
 3. Mulla on myös tuo lumilauta-kannella varustettu sekä jääluola-kantinen Hugo, löytyy myös sellainen missä oli laskuvarjo-kansi. Siinä oli pelit laskuvarjo, kelkkailu, vuorikiipeily (se uudempi, ei siis se mikä oli tv-ohjelmassa) ja kanjoni.

  Kuumailmapallo oli tosiaan vaikea lapsena, muistan kun pelailtiin äidin kanssa aina Hugoja vuoronperään ja se pääsi ennen mua kuumailmapallon läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskuvarjopeli taisi olla sen verran uudempi, että sitä ei meillä ollut.
   Meillä äiti ei koskaan koneella pelannut muuta kuin mahjongia, enkä kyllä muista iskänkään pelanneen. Kaverin isä kyllä muistaakseni auttoi kaveria pääsemään Keisarin Uudet Kuviot pelissä erään lähes mahdottoman radan läpi.

   Poista