sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Uusi koti

Koti on sen asujien näköinen, näin ainakin meillä. Tiesimme, että haluamme kodistamme käytännöllisen ja meidän rakkaimman harrastuksen eli elokuvat, näkyvästi esille. Aluksi vähän stressasin siitä, että ehdimmekö purkaa kaikki laatikot ennen joulua ja saada huonekalut paikoilleen. Huoleni oli turha, lähes kaikki on nyt paikoillaan.
Marraskuun alussa täälläkin satoi lunta
Etupihaa koristaa punainen tunnelmavalo, kanerva ja lyhty
Boris oli muuton ajan evakossa appi-isällä. Oli vaikeaa olla viikko erossa pikku karvapyllystä
Ensimmäisenä iltana uudessa kodissa katsoimme Star Trekkiä ja söimme yrttipatonkia
Käytävästä näkee suoraan keittiöön
Saunan testasimme eilen ja oli hyvät löylyt
Makuuhuoneeseen tilasimme Ikealta yöpöydät
Tällä hetkellä laatikoissa odottaa enään mieheni cd-levyt, sekä taulut. Tauluille ei olla vielä tarkasti määritetty paikkoja ja muutamia on vielä tulossa. Pari peliaiheista taulua mieheni tilasi ja hän saa minulta vielä joululahjaksi Star Trek leffataulun. Poko Recordsin musiikkipalapelitaulut Yö:n Rakkaus on Lumivalkoinen ja The 69 Eyesin Devils tulevat musiikkiseinälle, heti kun Yö saa ympärilleen kehykset ja The 69 Eyesin saan tuotua porukoilta. Leffa- ja peliaiheiset taulut valtaavat muuten sitten olohuoneen, makuuhuoneen ja vierashuoneen seinät.
Divaani mahtuu hyvin tietokoneen viereen
Olohuone on todellakin oleskeluun tarkoitettu
Olohuoneen pyöreä pöytä saatiin appi-isältä
Olen hyvin tyytyväinen, miten saimme asuntomme sisustettua. Keittiön pöytä ja olohuoneen sohva ostettiin käytettynä, divaani, kaapit ja sängyt otettiin edellisestä asunnosta mukaan, mutta paljon huonekaluja ostimme kanssa Ikealta. Tv-taso, elokuvahyllyt, yöpöydät, cd-kuutiot ja rahi kustansivat kotiintuotuna reilut 400€, mutta investointi oli sen arvoista. Tämä elokuvahylly on kyllä kotimme jalokivi.
Nyt on leffat järjestyksessä
Kotoisa ja siisti keittiö
Vierashuoneeseen tulee levitettävä sänky joskus kevällä, sillä ei ole kiire
Hyllylle sain esille Disneykokoelmani
Videot niin ihanassa järjestyksessä. Joulukalenterinkin olen jo uskaltanut laittaa esille
En malta odottaa sitä, että ensiviikolla on todellakin jo joulukuu. Vihdoin saan koristella kotimme jouluun ja muutama pienen jouluaskartelunkin olen jo tehnyt. Niistä kuvat saatte ensikerralla. Lahjat porukoile on paketoitu, sillä itsenäisyyspäivänä, kun käyn pohjoisessa, vietämme siellä isoa pikkujoulua, eli teemme siellä kaiken niin kuin aattona tekisimme. Muutaman lahjan avaame, syömme lohimössä ja katsotaan vanhalta videolta Samu Sirkkaa.
Viime vuoden joulukuusi porukoillani. Tänä vuonna kuusi tulee esille 21. joulukuuta.
En joukunvietosta ole vielä ihan varma olenko vapaalla. Sen tiedän, että vietämme joulun tässä uudessa kodissa, joten teen kaiken mahdollisen, että tunnelma olisi kohdallaan. Omasta lapsuudenjoulusta irtautuminen tuntuu pelottavalta, hämmentävältä, kiinnostavalta ja samalla ihanalta. Hassua kuinka vaikeaa vanhoista perinteistä on päästä irti. Pidän niistä niin kovin, mutta odotan myös mielenkiinnolla tuleeko meille jotain omia uusia perinteitä. Ainakin yksi on varma: edelleen joulukuussa, joka ilta katsomme kultani kanssa yhdessä The Joulukalenteria.
Olli ja Kerttu Santasen joulua
Ihanaa joulun odotusta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Viihtyisän näköistä! Joko Boris on päässyt uuteen kotiinsa; mitä tuumasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä Boriskin on uuteen kotiin jo tullut. Hän velä totuttelee uuteen kotiin ja hakee paljon turvaa vanhoista huonekaluista. Tutut hajut tuovat pikkuiselle turvaa. Paljon hän viettää aikaa meidän sängyissä. Keväällä ajateltiin hankkia Borikselle oma raapimispuu, kun sellainen tänne mahtuu :)

      Poista