keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Naiset kunniaan!

Olen tasa-arvon ystävä ja minusta on hienoa, että nykyään on sekä miehille, että naisille omat päivänsä. Naistenpäivää olen nähnyt usein juhlittavan erinnäisissä paikoissa ja toivon, että miestenpäiväkin saisi arvostuksensa samalle tasolle. Mutta puhutaan nyt kuitenkin siitä naistenpäivästä, kun se on lähepänä. Ja naiseudesta ylipäätään.


Olen kasvant ja elänyt akkavallassa. Isäni menehtymisen jälkeen (kevättalvella 1998) meitä oli perheessä äiti, isosisko ja minä. Kaksi karvakaveria hankittiin ja sitä kautta taloomme tuli mies. Tosin Noki oli aina enemmän poika, kuin mies ja äärimmäisen ujo ja introvertti yksilö, verrattuna toiseen kissaamme Pumpuliin, joka oli aikamoinen diiva.

Rakkaat karvaiset perheenjäsenemme
Meidän naisvaltaisessa taloudessa oli hyvät ja huonot puolensa. Niihin huonoihin kuului riitely, joka kohdistui kaikkia kohtaan silloin tällöin. Jokaisella meistä kun on kova temperamentti ja äärimmäiset huutolihakset, niin siltä ei voinut välttyä. Hyvä puolia taasen olivat ne, että jokainen tiesi miltä tuntuu kun on pahat naistenpäivät, ymmärrettiin kun joku tahtoi menkkasuklaata ja jokainen osasi tehdä ns. miesten töitä. Siskoni osaa hyvin maalata ja tuunata huonekaluja, äiti osaa tehdä perusremontteja ja minä taasen hoidin teknologian ja elektronisten laitteden kanssa touhuamisen, sekä lumityöt. Se onkin hassu asia, että kerrostalossa asuessa olen oikeasti kaivannut lumitöitä. On se myös kiva, että on aina kotona lämmin ja feminiini tunnelma.

Äitin tekemä mekko, joka jo odottaa kaapissa lämpimiä kesäpäiviä.
Tuossa reilun vuoden takaisessa postausessani kerroin sen aikaisista ongelmistani yötöitteni kanssa. En ole enään kyseisessä firmassa töissä ja olenkin ollut tässä opiskelemassa itselleni uutta ammattia. Tavoitteenani on ennen joulua valmistua merkonomiksi ja aikataulussa olen hyvin pysynyt.  Tällä hetkellä olen tekemässä markkinointiviestinnän näyttöä ja siihen liittyen olen harjoittelupaikallani Tampereen Lielahden Tokmannilla työstänyt Naistenpäivään littyvän tapahtuman. Olen siis harjoittelijana/opiskelijana suunnitellut tapahtman sisällön, sekä sen markkinoinnin.


Perjantaina 8.3 Tokmani Lielahdessa on luvassa tälläisiä erikoisuuksia: asiakkaiden kahvitus, Karl Fazer Dumle maistatus, kosmetologi antamassa vinkkejä kauneudenhoitoon, kukkasia tarjouksessa, Tokmanin lahjakortin arvontoja, sekä Naistenpäivän löytöpiste, josta voi löytää mitä mielenkiintoisempia tuotteita tarjouksesta. Tulkaa siis ihmeessä paikan päälle!

Loppuun vielä paras naisten voimabiisi, joka on tietysti Disneyn elokuvasta Maija Poppanen.
(Harmikseni suomenkielistä versiota ei nyt löytynyt.)


Vietäkää perjantaina ihanaa naistenpäivää, sillä jokainen meistä on prinsessa!

2 kommenttia:

  1. Todellakin olisin tullut, jos olisin Tampereella perjantaina, mutta olen kotona etäpäivällä. Toivottavasti tulee hyvä tapahtuma!

    VastaaPoista
  2. Pidä hauskaa kotona ja isot rapsutukset Pepsille ja Maxille! Toivotaan, että tulee paljon porukkaa eksyy paikalle :)

    VastaaPoista