perjantai 5. toukokuuta 2017

Miinan ja Manun matkoja

Olen ollut matkakuumeen vallassa, kun kesälomalla suuntaan Iso-Britanniaan. Kaikki matkusteluun liittyvä on nyt mielessä ja siksi nyt suuntaamme matkoille Miinan ja Manun kanssa.

Miina ja Manu Afrikassa

Miina ja Manu päättävät lähteä Afrikkaan valokuvasafarille. Lentokoneessa he huomavat ystävänsä Erakko Hermannin, joka liittyy heidän matkaseuraksensa. He viettävät yöt teltassa ja ottavat valokuvia eläimistä ja ystävystyvät niiden kanssa. Kun lentokonelähtee takaisin ilmaan, niin ystäville vilkutetaan isot hyvästit.
Krokotiili koittaa soittaa Viidakkopolkkaa Erako Hermannin kameralla.
Teltan pystytyksessä on pieniä ongelmia. Manu sitoo narun Kirahvin jalkaan ja Erakko hermanni sotkeutuu ihan kokonaan keppeihin ja lankoihinsa.

Miina ja Manu Kiinassa kirja on julkaistu samaan aikaan kuin Afrikassa kirja. Ne on ollut ainakin aikoinaan samassa setissä myynnissä, sillä itse omistin aikoinaan nuo molemmat. Nyt huomasin, että itelläni ei Kiina kirjaa näköjään olekkaan. Siinä kirjassa Matti Mäyrä on seurueen matkanjohtaja, uidaan ekltaisessa joessa, kävellään Kiinan muurilla ja tavataan Himalajan Lumimies.

Miina ja Manu matkoilla

Miina ja Manu matkoilla on yksi suosikeimpia Miina ja Manu kirjojani. Tässä matkustellaan monissa eripaikoissa lyhyesti ja kuvataan kauniisti maisemia.
Suomessa Miina ja Manu matkustavat hevoskärryillä ja tapaavat joulupukin perunannostossa. Ruotsin läpi autolla ajetaan Norjaan, jossa tavataan Vuorenpeikko. Ruotsin laivalla Manu innostuu buffetissa syönnistä vähän liikaakin.
Kun Eurooppaan päästään, niin vieraillaan Pariisissa ja Venetsiassa. Notre Dame kirkkoa ihaillaan ja Sulo-Enokin tiputtaa hattunsa vahingossa kondolista veteen.
Ihan viimeisenä kuljetaan yöjunallalappiin hiihtämään. Manu tietty pyllähtelee.
Ennen lappiin lähtöä käydään aurinkorannalla Kanarian Saarilla. Sulo-Eno nauttii auringon otosta kun Miina ja Manu rakentavat hiekkalinnaa.

Tälläisiä ihania lomatunnelmia Miina ja Manu meille on suonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti