torstai 20. lokakuuta 2016

Loppusyksyn tuntua

Olen nykyään muuttunut aamuvirkuksi ja kun katselen pihalle niin ulkona on vielä ihan pimeää ja parhaimmassa tapauksessa pihamaa on kuurassa. Aamulla kun on ollut aikaa, olen vielä polttanut pihalla muutamia lyhtyjä ja se on todella tunnelmallista. Tänä aamuna kun aikaa oli innostuin lähteä siinä seittemän aikaan uimaan ja tuli ihan samanalinen olo kun lapsena, kun syysilana menin uimaan ja pihalla oli säkkipimeää.

Pikku Tohloppi
Kävelypolulla
Tesoman järvi
Eilen taasen kävin lähijärveä kiertämässä ja ihastelin kuinka kaunis syksy oikeasti suomessa on. Lehdet on niin värikkäitä ja ankkoja uiskenteli rannantyvessä. Aurinko paistoi, vaikka oli kylmä. Tuoksui raikkaalta ja syysloma tuntui nimensä mukaan SYYSlomalta.

Olen huomenna lähdössä viikonlopuksi Helsinkiin. Odotan innolla, että pääsee vähän tuulettumaan muuallekkin ja katsomaan onko sielä syksy yhtä pitkällä kuin täälläpäin.

Niin kaunista syksyä ankkojen seurassa
On syksy niin ihmeellinen
Sanoin itselleni, että kyllä täällä Mansessakin ensilumi tulee jo lokakuun lopussa. Ei pysyvä lumi, vaan enislumi. Joka aamu sitä jo hetkittäin odotan, sillä se saa joukumieleni valloilleen.

Miten syksy voi aina olla näin kaunis? Siksi syksy varmasti onkin suosikki vuodenaikani.

Löysin kirjakaupasta tälläisen kirjan. En ostanut tätä, vaikka houkuttelikin. Päätin, että jos tämän löytäisin kirjastosta niin tästä tulee tämän joulun joululukemiseni.

4 kommenttia:

 1. Tuo kirja voisi kiinnostaa minuakin. :)
  Talveksi se taitaa kohta syksyn selkä taittua. Ei voi minkään. Itse koen marraskuun jo hyvinkin talviseksi, vaikka eihän sitä lunta tule niinkuin 80-luvulla marraskuussa pysyväksi maahan, mutta kunhan ees jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bob kissasta on nyt kirjoitettu kolme kirjaa, joista tuo Bobin joulu on kolmas osa. En ole sitä vielä lukenut, mutta ensimmäisen osan Katukatti Bon luin juuri ja voi että kun oli loistava kirja. Suosittelen sitä todellakin. :)

   Poista
 2. Meillä on kotona tuo kirjan ensimmäinen osa muistaakseni "Kissa nimeltä Bob". Kannattaa lukea :D tääl on kanssa ruska puissa ja lehtiä maassa, ei ihan yhtä kylmä ku, Suomessa. Mul on aina yliopistolla kauhee Joe Cool feelinki varsinkin, kun aurinko paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainasin tuon ensimmäisen osan kirjastosta ja oli kuule hyvä kirja.

   Poista