sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Kevättä ja ilmapalloja

Perusvapun juhlijaksi minusta ei ole, en ole Koskenrannassa vappuaattona ryyppäämässä, enkä vappupäivänä missään brunssilla tai lounaalla. Minulle riittää kierros Keskustorilla, muutama munkki ja kaunis ilmapallo. Kevät todellakin tulee, kun ulkona on ihanan valoisa ilma. Kevätnahkatakki tulee vihdoinkin päivittäiseen käyttöön.

Kaunista kesää ja kevättä kuvastaa myös seuraavat ihanat lastenkirjat:

Mintun Puutarha. Siellä uidaan mummon ja Villen kanssa
Mintun Puutarha kirjassa Minttu vierailee Mummin luona veljensä Villen kanssa. Mummon luona harrastetaan perinteistä kesän viettoa: uintia, rannalla löhöilyä, kokkausta, kalastusta ja tietty kasvimaanhoitoa. Minttu saakin kasvatettua komeita retiisejä.

Koiramäen lapset kaupungissa. Siellä vietetään kaunis kierros torilla
Koiramäen lapset pääsee maalta käymään sukulaisillaan kaupungissa. Siellä kierretään kauppoja, käydään herrasväen luona kylässä, nähdään koululaisten meininkiä ja tietenkin kierretään toreilla. Oikein perinteiset markkinat ovat aina tunnelmalliset.

Otto-Nallekin viettää vappua torilla
Otto-Nalle Touhuilee kirjassa vietetään pääsiäisen jälkeen lisäksi vappua. Otto saa itselle kauniin punaisen vappupallon ja seikkailee sillä kauniiseen metsään.

Otto-Nalle seikkailee myös Särkänniemessä Taikajoessa ja Vanhoissa Autoissa
Särkänniemi avautuu ihan näillä näppäimillä ja Otto-Nalle on seikkaillut siellä kirjassa Otto-Nalle Huvipuistossa. Siellä huvipuistolaitteiden lisäksi juodaan limua, katsotaan delfiinejä ja hypitään pomppulinnassa.
Miina ja Manu Markkinoilla. Manu on pussijuoksukilpailussa.
Kuten Koiramäen lapsetkin, käy Miina ja Manukin markkinoilla. Nykyaikaan sijoittuvat Miinat ja Manut saavatkin perinteistä tunnelmaa Wanhan ajan markkinoilla. Siellä syödään perinteisiä lettuja, katsellaan öljyn valmistusta, pestään naama vanhalla saippualla, leikitään lampaiden kanssa ja tietty hypitään pussijuoksua. Lue kirjasta miten Manu voitti kilpailun.

Miina ja Manun Luontoretki. Ulriikka joutsenella vesillä.
Miina ja Manu viettää luontoretkellä kauniin kesäisen päivän, jossa keräävät mustikoita, kiipeävät Olli Oravan kotiin katsomaan maisemia ja lopuksi sateensuojaan Matti Mäyrän kotikoloon. Siellä saadaan herkullisia munkkeja Matin äidin leipomana. Nam nam.
Kesäistä Vappua!

2 kommenttia:

  1. Hieman ovat nykyajan vappupallot erilaisia kuin tuossa Otto-nallen kirjassa. :)
    Mukavaa toukokuuta sinulle!

    VastaaPoista
  2. Ei taida nykylapsille enää tuollaiset perus yksiväriset ilmapallot kelvata. Itsellenikin hankin helium täytteisen Nalle Puh pallon. :)

    VastaaPoista