keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulun koristelua

Adventtina oli tarkoitus aloittaa joulukoristelu, mutta eipä aikataulu sallinut. Maanantaina, juuri sopivasti ennen joulukuuta, ehdin laittaa kaiken tässä opiskelijakämpässämme valmiiksi. Tämä onkin sitten viimeinen kerta, kun saadaan asuntoamme koristella.

Vanha minikuuseni sai tänä vuonna uudet valot, kun vanhat posahtivat viimevuonna juuri ennen joulua. Punaiset valot ostin Nekalan löytöliiteristä. Nämä ovat kirkkaan punaiset valot, vaikka valokuvassa näyttääkin aika violetilta. Mukavan tunnelmalliset, joista tykkään kyllä. Kuusi sai oksilleen paljon vanhoja koristeitani, sekä myös mummilta saatuja ja salaiselta ystävältäni saatuja kauniita punavalkoisia peltisiä tähtiä. Pienen joulukoristuksen laitoin myös tuohon kuusen viereen.
Tämä pukki koriste taitaa olla itselleni kaikkein rakkain. Näitä on meillä ollut kuusessa aina niin kauan kuin muistan.
Kynttelikkö sai vierelleen muutaman tontun ja valkoisen peuran.
Joulukoristeet vähän auttavat minua nyt pääsemään todella stressaavan ajan yli. Nyt on ollut työssäopin, kokeiden ja koko tulevaisuuden takia isoja huolia mielessä. Työssäoppi nyt menee vielä, mutta se on tuntunut viime aikoina todella väsyttävältä. Maanantaina on venäjän koe, joka todella huolestuttaa minua. Vaikka kuinka yritän, niin en vain ymmärrä sen kielioppia ja aikaa ja energiaa lukemiseen ei vain ole. Isoin huoli, mikä tuli itselle aika lailla järkytyksenä on jo mainitsemani tuleva häätö. Saimme taloyhtiöltä kirjeen, jossa sanottiin että koko taloyhtiö menee isoon remonttiin ja kaikki asukkaat häädetään. 1.6. pitää olla asunto tyhjänä. Minulla on valmistujaiset päivää sitä ennen, joten tavarat pitää viimeistään olla silloin uuteen osoitteeseen muutettuna. Tuntuu todella pahalta, kun itsellä ei ole mikään kovin hyvä rahatilanne (ja koulun takia ei voi tehdä täyspäivästä työtä), että avomies maksaa alkuunsa kaikki ennakkovuokrat sun muu ja se, että ylipäätään löydettäisiin mukava, juuri meille sopiva uusi vuokrakämppä haluamiltamme alueilta Tampereelta; mieluiten akselilla Annala/Kaukajärvi/Lukonmäki/Turtola, sinne täytyy saada ottaa kissa ja vuokra mieluiten n. 600€/per kk tai alle. Oma sauna ja parveke olisi ihan bonusta. Jos joku tietää mistä tälläistä vuokrakämppää kannattaa etsiä, niin laittakaa viestiä :)

Lumen puute harmittaa minua suunnattomasti, olisin mieluusti halunnut sen ensilumen jäävän täällä maahan. Ilma tuntuu ulkona kylmältä, joten toivon todella lumen vielä satavan. Jos ei muuta niin edes sinne pohjois-pohjanmaalle 18. päiväksi, kun lähden porukoille joulun viettoon. Joulukalenterien avaus on tuntunut ihanalta, sillä tavalla oikein konkretisoituu tämä ajankuluminen, ainakin siihen venäjänkokeeseen ja työssäopin loppumiseen asti. Lasken siihen jo päiviä, ihan vaan sillä että sitten on stressi siitäkin ohi.
Tänä vuonna minulla on kolme joulukalenteria: Minni suklaakalenterin sain siskoltani Briteistä, Kissakalenterin löysin Helsingin Akateemisesta Kirjakaupasta (oli muuten vaikea löytää kaunista, suht pientä paperikalenteria. Kun täältä Tampereelta etsin kaikki oli ihan jättimäisen kokoisia ja hinta oli jokaisessa noin 10€, huh huh). Kuusikalenteri on ollut minulla lapsesta asti. Ennen sain siihen yleensä kyniä, ponnareita, tarroja jne, mutta nyt on sisko tehnyt kaikkiin niihin paketit, Yleensä niissä on lehdistä leikattuja juttuja lempi elokuvistani tai muusikoistani, jotka sitten on hyvä laittaa leikekirjaan, mutta jotkut paketit oli sen verran isoja, että sisältää selvästi jotain tavaraa, niin että ne odottaa erikseen pöydällä.
Vuoden ensimmäiset piparit ja itetehty taikinakin onnistui
Mummin vanha pukkikoriste suojelee, ettei glögipullomme katoa
Nyt stressin takia en ole ehtinyt julkaista kaikkia postauksia mitä on mielessäni pyörinyt, mutta varmasti ainakin yhden talviaiheisen laitan ennen joulunalkua. Alunperin kun suunnittelin tämän blogin keräilyjuttujeni esittelemiseen, niin se on vähän jäänyt taustalle. Nyt kevääksi sitten keksin postaussarjaidean, joka ainakin liittyy aiheeseen, sillä ajattelin pitää itsekseni Muumilaakson Tarinoita maratonin ja tehdä jokaisesta jaksosta oman postauksen ja pohtia niissä mm. sellaisia asioita, kuinka sarja on muuttunut alkupäräisestä Tove Janssonin tekemästä tarinasta ja kuinka sarjan edetessä hahmojen kasvua on kuvattu. Kertokaa, kiinnostaako tämän aiheinen postaussarja teitä? Muumit on nykyään minulla dvdllä, mutta alunperin ne on nauhoitettu 90-luvun alkupuolella televisiosta ja on minulle edelleenkin sitä ajankohtaa, kun videonauhat oli voimissaan. Kotona on vieläkin kasetit 3,4,6,7,9 ja 10 tallessa. 1 ja 8 katosi jollekkin naapureille lainaksi, 2 perään nauhoitettiin jakso Maailman ympäriä ja katosi ja 5 pääälle nauhoitettiin elokuva Kultsi Suurensi kakaran (mutta onneksi sen perässä säilyi suosikkijaksoni Noita ja Joulu on ovella). Näitten vahojen videoitten avulla muistan jaksojärjestyksenkin hyvin ulkoa. Tätä on siis luvassa ensi vuonna ja eiköhän kun on pahimmasta stressistä selvitty, niin ehdin esitellä muutaman jouluisen satukirjankin. 


Ihana tunnelman aikaa kaikille!
2 kommenttia:

 1. Voi miten kurjaa tuo häätö. Toivottavasti löydätte uuden kodin mahdollisimman kivuttomasti, ja kivan sellaisen! Ja kielioppi... se on varmasti vaikeaa. En ole opiskellut venäjää, mutta muita kieliä. Ei kannata enää viime tipassa lukea, vaan rentoutua. Se oli mun keino.
  Muumit kuulostaa kivalle. Itselle ovat vieraita, mutta kivahan niistä olisi kuulla.
  Jaksamista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, toivon todellakin että löydettäisiin sitten saman tien asunto, jossa voitaisiin monta vuotta asua. En pidä muutosta yhtään, se stressaa minua aina niin valtavasti.
   Eiköhän tämä taas tästä, kunhan saadaan lunta maahan niin mielikin kohentuu :)

   Poista