lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulumieli

Joulumieleni on ollut harmikseni vähän kadoksissa. Joku voi väittää, että käytin sen jo loppuun kun aloitin tunnelmoinnin jo aikaisin syyskuussa. Itse pidän sitä vain hyvänä asiana, sillä nyt viime aikoina on ollut niin paljon kiirettä ja stressiä, että en ole ehtinyt, jaksanut, enkä innostunut tunnelmoimaan. Ei ole ollut aikaa ja energiaa panostaa siihen; rauhallisiin ja tunnelmallisiin hetkiin. Pahimmat stressit on ohi, mutta muutama kolottaa päätäni vielä liikaakin. Viikon kulttua alkava loma toivottavasti helpottaa siihen.
Vuosi sitten oli jo näin paljon lunta
Makuuhuoneeni lattialla on nyt iso lahjakasa, joka menee perheelle ja ystävilleni ja muutama paketti on avomieheltä minulle. Yksi niistä on todella suuri, eikä minulla ole hapsun hajuakaan mitäköhän siellä on. En malta uteliaana odottaa ja varmaan aattonakin avaan sen ihan viimeisten joukossa. Kaikki koristeet, perhe ja ystävät, rauha, lahjat, ruuat jo ajatuksena kyllä nostattaa joulumieltäni. Kun vain nyt tulisi vielä sitä lunta, se saisi mieleni jo näin ennakkoon vähän paremmalle tuulelle. Onneksi joulunviettopaikalleni on lunta ennustettu ja on sen verran pohjoisessa, että uskon jopa sääennustuksen toteutuvan. 

Salaisen jouluystäväni toinen paketti saapui minulle vihdoinkin. Ehdin jo pelätä sen kadonneen postissa, mutta saapu onneksi ehjänä perille. Iso paketti olikin ja täynnä jänniä yllätyksiä.


Paketista paljastui kultaisia tähtikoristeita, pari joulunkello aiheista jääkaappimagneettia, suklaatikkareita, lakusuklaata (en tykkää yhtään lakritsista, joten annoin miehelleni), tuoksukynttilöitä, jouluinen siivousliina, tonttuservettejä, Hattivatti ja Pikku Myy piparkakkumuotit (jotka tänään tulee koekäyttöön kun toinen satsi piparikakkuja aletaan tekemään), koristetarroja, Belgialaista sokeritonta suklaata ja vielä suklaalusikka. Nuista suklaalusikoista tykkään erityisen paljon, sain niitä ennen usein nimipäivälahjaksi jouluaattona (toisen nimeni Eveliina takia). Nyt ei kuulemma äitini ole näitä löytänyt, joten saa nähdä säästyykö tämä aattoaamulle, vai käytänkö jo ennen.

Sisareni Niina FairychamberArtist I do believe fairies blogista antoi minulle Liebster Award tunnustuksen (Hei hei siskokulta. Kiitos tunnustuksesta, toivottavasti sinulla on hyvin pullat uunissa. Hmh, ei siis joulupullat, vaan asiat hyvin! XD ) Näitä on muutama tullut tehtyäkin, mutta en ole antanut tunnusta silloin eteenpäin. Nyt annan tunnustuksen seuraavalle kahdeksalle blogille:

Kirjaröykkiö
Talven ihmeitä
Tassulinna
Rakkaudella me kolme
Elokuvahömppää
Ihmeiden aukio
Joulu Mimmin luona
Sarin valkea joulu




Tässä on vielä tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto (yllä oleva kuva) esille blogiisi
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
7. Ilmoita palkitsemasi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse. 

Kysymykseni tunnuksen saajille:
1. Millainen valo kuuluu sinun jouluusi?
2. Mitkä kolme elokuvaa ovat sinulle niin tunteellisia, että niitä katsoessa saatat kyynelehtiä?
3. Mikä on tärkein lapsuudenmuistosi?
4. Mitä tarkoittaa tarkoittaa?
5. Millaisesta musiikista pidät?
6. Millaisesta säästä nautit eniten?
7. Kerro muutama haaveesi?
8. Rakkain intohimosi?
9. Minkä elokuvan miljöössä haluaisit elää?
10. Paras kokemuksesi vuodelta 2015?
11. Onko sinulla haaveita/suunnitelmia vuodelle 2016?



Ja vastaukset Keijukammarista saamiini kysymyksiin: 

1. Mikä sai sinut innostumaan bloggaamisesta?
Aloitin bloggaamisen jo vuosia sitten, mutten tehnyt silloin sitä mitenkään aktiivisesti. Alunperin tykkäsin julkaista siellä elokuva-arvostelujani ja runojani, mutta siinä ei ollut oikein mitään punaista lankaa. Viime keväänä sitten sain sen poistettua ja aloitettua kokonaan elokuva-aiheisen blogini Elokuvalippuja. Kesällä kuitenkin teki mieli julkaista jo kaikkea muuta, mitkä ei ihan siihen liity ja niin syntyi Videonauhan aikaani. Tavallaan pidän blogien ideasta, vähän kuin julkinen päiväkirja jonne voi kirjoittaa innostumistaan aiheista. 

2. Mikä on bloggaamisessa parasta?
Saan julkaista sellasia tekstiä, mitä ei oikein muissa foorumeissa ole soveliasta julkaista. Tavallaan blogissani olen täysin vapaa muotoilemaan omaa netti-identiteettiäni, kun itse määrittelen mitä siellä kerron ja mitä en. 
Yksi rakkaimmista esineistäni on lapsuuteni ensimmäinen pehmolelu, helisevä Pupu

 3. Mistä blogisi nimi tulee?
Elokuvalippuja sai nimensä itsestään selvästi suunnattomasta elokuvalippukokoelmastani. Videonauhan aikaa nimeä mietin pitkään. Halusin jonkun sellaisen muistettavan nimen, joka kuitenkin viittaa sen teemaan, joka on pitkälti nostalgian ja lapsuuteeni kaipuu.

4. Saatko lukijoilta ideoita/inspiraatioita blogiisi?
En ole vielä ideoita, mutta inspiraatiota kyllä. Ideoita saa lukijat ihmeessä kommentteihin heitellä, sillä hyvin todennäköisesti ne toteutetaan. :)

5. Oletko jouluihminen / odotatko joulua?
Olen, sen varmaan jo jokainen huomaakin, kun viimeaikaiset tekstit ei ole muuhun oikein keskittynytkään. Joulukalentereistani olen jo puolet luukuista saanut avata ja The Joulukalenterista olen ensimmäisen levyn katsonut. Ihan kohta on joulu..

6. Jos elämästäsi tehtäisiin elokuva kuka / ketkä siinä näyttelisi?
Näyttelemistä rakastaneena esiintyisin tietenkin itse pääosassa (vaikken kameranäyttelemisestä liiemmin pidä). Muihin elokuvarooleihin valitsisin varmasti suosikkisuomalaisnäyttelijöitäni. Ainakin elokuvassa voisi esiintyä Tiina Lymi, Roope Salminen, Kari Hietalahti, Petteri Summanen, Armi Toivanen, Jukka Rasila, Mikko Leppilampi, Timo Lavikainen, Jasper pääkkönen, Peter Franzén, Lotta Lehtikari, Vesa-Matti Loiri ja Hannele Lauri. Mimmonenkohan elokuva siitäkin tulisi?


Olen tämän jo kerran aiemmin täällä julkaissutkin, mutta Mikko Leppilampi on yksi niistä elämäni suurimmista idoleista, jonka takia kiinnostuin ja innostuin näyttelemisestä. Ja kuinka mukava hän olikaan kun tapasin hänet, IHANA!
7. Minkä elokuvan näit viimeksi? Piditkö siitä?
Katson elokuvia hyvin usein, yleensä pari viikossa. Tällä viikolla en vain ole ehtinyt katsomaan, vaikka mieli tekisi. Viime viikonloppuna katsoin kaksi elokuvaa, Love Actually ja Muumipeikko ja Pyrstötähti. Olen nähnyt molemmat monesti aiemminkin ja pidän ihan valtavasti molemmista. Viimeisin elokuvateatterissa katsomani elokuva oli Pieni Merenneito Helsingissä elokuvateatteri Orionissa.

Aina niin viehättävä Alan Rickman elokuvassa Love Actually
8. Oletko introvertti, ekstrovertti vai jotain siltä väliltä?
Siltä väliltä. Viihdyn seurassa, mutta viihdyn myös hyvin yksikseni. 

9. Keräiletkö mitään?
Disney klassikoita (kaikki tosin on jo), kotimaisia elokuvia, Disneyn lyhytelokuvakokoelmia, Richard Scarryn Touhukas maailma tv-sarjaa ja monia muista lasten/nuorten tv-sarjoja/ elokuvia, Miina ja Manu kirjoja, Pupu Tupuna kirjoja, Disneyn satukirjoja, Barbie kirjoja, Barbie lehtiä 80-90 luvulta, Barbie nukkeja 80-90 luvulta, Teeny Weeny Families leluja, Polly Pocket leluja, 80-90 luvun My little poneja, Carl Barksin sarjakuvalehtisiä, Tenavat pokkareita, Disneyn Sing-a-long-songs vhs kasetteja, Disneyn musiikkisatuja, Pokemon videoita (1. kausi), Disneyn tv-sarjoja vhs-kasettina...

Olen joskus koittanut saada kaikki elokuvani yhteen kuvaan, mutta ei mahdu. Tämäkin kuva on vuoden takaa, joten kokoelma on vain kasvanut, Tilaa ne vie yhden vaatekaapillisen verran, mutta harrastuksensa kullkin.
10. Mikä on horoskooppimerkkisi? Pitääkö se paikkaansa?
Olen horoskoopiltani leijona, mutta syntynyt todella lähellä neitsyen vaihetta. Minussa on paljon leijonan piirteitä, kuten esiintymishalu ja tietty miellyttämisen tarve, mutta koska olen syntynyt lähellä neitsyen rajaa, minussa on myös hyvin paljon herkkyyttä, mitä yleensä ei oleteta leijonilla olevan. 

11. Jos saisit supervoiman (minkä tahansa) mikä se olisi?
Haluaisin osata liikkua paikasta toiseen salaman nopeasti.

13 kommenttia:

  1. Meidän kylän kaupassa on suklaalusikoita vaikka kuinka ja paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on todella herkkua, mutta kuulemma ei löydy meidän lapsuudenkodin lähikaupasta enää, minne menen joulua viettämään.

      Poista
  2. Hyvä, että ovat pullat hyvin uunissa, ei joulupullat vaan asiat hyvin. Kyllä Hannele Lauri näyttelis mamoa tosi hyvin! Me tarvittaisiin suuri viisasten kirja kertomaan mitä tarkoittaa tarkoittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuressa viisastenkirjassa olisi vastaus siihenkin kysymykseen.

      Poista
  3. Kiitos haasteesta. Vastaukset löytyy http://rakkaudellamekolme.blogspot.com/2015/12/liebster-award-tunnustus.html

    VastaaPoista
  4. Ääääääk, kiitos haasteesta! :D Yritän vastailla siihen ensi viikon aikana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alla olevasta linkistä löytyy vastaukseni. :)

      http://ihmeidenaukio.blogspot.fi/2015/12/liebster-award.html

      Poista
  5. Melkein unohdin, mutta vihdoin ja viimein sain jotakin aikaiseksikin: http://www.elokuvahomppaa.blogspot.fi/2016/01/liebster-jutustelua.html

    VastaaPoista