lauantai 4. syyskuuta 2021

Kolomekymppinen


Mä oon kolomekymppinen

Oon kolomekymppinen

Takana on luja putki taiteilijavuosien

Olen kolomekymppinen 

kolomekymppinen

En oo enää teini-ikäinen

Mä oon kolomekymppinen!

Täytin tosiaankin 30 vuotta tuossa pari viikkoa sitten ja Frederik on siksi ollut aika vahvasti soittolistalla. Kolmenkympin kriisi on jollain tavalla päällä, mutta olen siihen onneksi saanut hyvät auttajat, joten toivon että asiast seleviää parhain päin. 

Kesällä ennen pyöreiden täyttämistä kävin Dingon keikalla Mustalahden Satamassa ja olen edelleen hulluna Neumanniin. Jotkut kannattaa porilaismusiikissa Oikeita Enkeleitä, minä olen enemmin Levoton Tuhkimo, jolla on nahkatakki ja lakatut varpaankynnet. 

Pyöreitä juhlittiin viikonloppu kahden lapsuudenystävän kanssa, ja mitä laskettiin niin kolmistaan ollaan sekoiltu vuodesta 1998 alkaen. Sen kunniaksi pidettiin ysäriteemabileet vuokratulla mökillä Syöttellä.

Bäkkärit oli seinällä ja paidassa. Tyyliin kuului tietty myös vanha lippikseni, verkkatakki ja Emma Buntton sivuponnarit.

Kyllähän ysärikakkuun oli pakko laittaa säilykepersikoita.


Käytiin toki Syötteellä vähän kävelemässäkin. Hurjan korkealla ja komeat olivat maisemat sekä sää. 

Nyt kotona on syksy alkanut. Tänään järjestin kaappini, missä on kauskoristeita ja sieltä tuli laitettua lyhdyt ja tunnelmavalot esille. Iltateet taidankin juoda pikku hiljaa ennen maate menoa. Minusta on ihanaa kun päivät vaihtuvat pimeiksi öiksi, vaikka kriiseilenkin. Kaiken keskellä vielä Maija Mummi nukkui pois, juuri kun hän täytti 97 vuotta. 

Läpi repaleisen lokakuun, kaipuun kaljakori kilisee

Lyhdyn sytytän, kun tulee hämärä. Sen nostaan koukkuun kuistille...

Pääasia kuitenkin on, että kolomekymppiset olivat mielettömät juhlat, jotka onnistui kaikin tavoin. Parannettiin maailmaa rakkaiden kamujen kanssa ulkoporealtaassa hyvän juoman kera.

Ja vielä loppuun se ysäreistä ysärein Smurffibiisi, joka meidän juhlien Ysärin Kolmekybäset soittolistalla soi useampaankin otteeseen. 

4 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Upeaa, että nuori nainen on ammentanut ysäristä paljon hauskoja juttuja. Muistelin hiljakkoin sitä (mikä lie se viisikkotyyppinen oli nimeltään) lastensarjaa, jota kommentoin tässä blogissa ensimmäistä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ysäri on semmonen aikakausi josta mulla on jäänyt paljon muistoja mieleen. Kultainen Salama taitaa olla se sarja mitä tarkoitat. Jossain vaiheessa se oli ainakin Yle Areenassa katsottavana. Kannattaa kurkkia onko vieläkin.

   Poista
 2. Onnittelut pyöreistä! Mitäs Boris on tuumaillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Boris on jaksellut nyt paremmin, alkukesästä oli vähän vaikeaa niin käytiin pariin otteeseen eläinlääkärillä ja diagnoosi oli että Börrellä on stressi. Mutta nyt on parempaan päin.

   Poista