maanantai 18. tammikuuta 2021

Joulu kotona

Joulu on minulle äärimmäisen rakas juhla. Panostan sen koristeluun ja tunnelmaan ja joulunpyhät haluan aina vain nauttia. Niin tein tänä jouluna. Ei erikoisempia ohjelmia, ei menoja. Rauhaa ja fiilistä. Aina se joulun tuntu ei vain löydy. Itselläni se aamulla ei ihan kutittanut varpaannipukoissa vaikka halusin, mutta Lumiukkoa katsellessa tuli se olo; nyt on joulu.
Tuohon valokuvaan olen saanut kiteytettyä sen minun jouluni hetken. Laitoimme kuusen esille ennen aattoa ja joululahjat sen alle. Boris oli heti paketteja nuuhkimassa. Eikä ihme, jotain tuoksuvaa hän saikin lahjaksi.
En muistanutkaan saamiani joululahjoja kuvata. Sain kuitenkin mukavasti paketteja. Niistä löytyi mm. pari elokuvaa, Aku Ankka sarjakuva, sohvatyyny, t-paita, saunasetti, saippuasetti, suklaata... Börre sai pari uutta lelua, joiden kanssa pyhät meni riehakkasti leikiten. Lahjat jaettiin Samu Sirka Joulutervehdystä katsellessa.
Ennen Samu Sirkkaa katsoin videolta Mikki Hiiren Jouluaatto elokuvan. Se on minulle aivan äärimmäisen rakas. Olen iha pikkutytöstä asti tapittanut sitä filmiä. En osaa edes kuvailla minkälaisen tunnelatauksen tämä elokuva minulle aiheuttaa. Alkulaulusta nousee melkein kyyneleet silmiini.
Saimme muovikuusen viime vuonna asuntoomme mieheni isän vanhalta työpaikalta. Kuusi on suht hyvässä kunnossa ja kyllä lähes kaikki koristeet sinne kerralla laitoin. Tässä muutamia ykstyiskohtia:
Tänä vuonna sainkin ennätysmäärän joulukortteja, jopa parikymmentä. Kyllä täläinen korttikeräilijä ilahtui niistä. Tämä saatiin viime vuonna mieheni tädiltä.
Tammikuu on mennyt töitä tehdessä ja lumen saarroksissa. Olenkin harkinnut suksien ostoa. Kevätsiivous on saanut aikaan sen, että olen tyhjentänyt kaapeja ja koitan myydä kaikkea turhaa pois, mutta samalla saada keräilyjäni täydemmäksi. Tenavat kokoelma alkaa olla jo kasassa. Tenavat sarjakuvista aionkin jossain vaiheessa tehdä kokonaan oman postauksen. Laiskoina hetkinä kun lukeminen ei ole maittanut, aloitin vahan kunnon Sinkkuelämää maratonin. Siihen jääkin helposti koukkkuun.
Tuossa joulukoristeita kaappin laittaessani otin rakkamista koristeistani vhän valokuvia. Saatte joskus nähdä tarkemin niitäkin. Mutta nyt kevättä kohti.

2 kommenttia:

  1. Joulu on kissalle aivan mahtavaa aikaa vai mitä Boris: hajuja, koristeita, palloja, herkkuja, LAHJOJA! Ja tuossa kortissa kiteytetään kyllä koko joulu-ohjelma! - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tuo kissakortti on aivan yksi suosikkejani. Boris on nauttinut kovasti kun saa herkkuja, mutta harmittelee kun pihalla on liikaa lunta.

      Poista