sunnuntai 16. elokuuta 2020

Disneypelit tietsikalla

Ensimmäinen omistamani Disneypeli oli Timon ja Pumba flipper. Leijonakuninkaasta en muuten ole välittänyt, mutta tämä parvaljakko minulle kelpaa. Olen flipperiä tahkonut Windows 95:sessa ja aikoinaan ihan pelihallissa, joten Timonin ja Pumban flipper oli aika helppo pelata lapsena. Alusta oli tietty viidakkomainen, mutta sitä oli hauska tahkoa. Levyllä oli mukana toinenkin peli; siinä on tarkoitus osua ötököihin, että saa pisteitä. Jos taasen osut Timoniin tai Punbaan hävisit pisteen. Yksinkertaista, helppoa ajanvietettä Disneyfanille.
Flipperalusta
Timonin ja Pumban ammuntapeli
Leijonakuningas vhs-kasetn perässä oli muuten aikoinan mainos jostain Leijonakuninas pc-rompusta jossa oli jotain värityskuvia. Minulla on mielikuva, että sellainenkin meillä on ehkä, joskus ollut, jossakin...

Timonin ja Pumban jälkeen tuli Aku Ankka Universumin Sakari. Jotkut kutsuivat tätä Crash kopioksi, mutta se ehkä onkin syy, miksi pidän tästä pelistä. Crash pelejä meilä ei koskaan ollut, mutta niitä tahkoin kaverini luona. Aku Ankan sain eränä jouluna ja muistan käyttäneeni kakki välipäivät pelin pelaamiseen. Kyseessä on äärimmäisen yksinkertainen tasohyppely, jossa hypitään ja tapellaan. Pelin juoni on se, että Menloc velho on kaapannut Iines Ankan ja Pelle Peloton on kehittänyt laitteen, jolla Iineksen voi pelastaa. On alueet puisto, kaupunki, kauhu ja arkeologi. Joka alueella on neljä rataa, jossa kahdessä kujetaan suoraan eteenpäin ja kahdessa sivusuuntaan. Sitten on bossi rata (Kana, Karhukopla, Milla Magia ja Menloc) ja lisärata, jossa juostaan jotain karkuun (karhu, Karhukopla, haamukäsi ja vierivä kivi). Radat on mukavan yksinkertaisia ja peliä on helppo pelata, tosin ohjaus välillä ontuu pahasti. Mukana on Hannu Hanhi ja Ankanpojat, vaikkeivät he mitään oikein tee.
Joka ratakokonaisuuden jälkeen Aku saa itselleen uudet vaatteet
Aku unelmoi Iineksestä
Tämä sateinen rata taitaa olla suosikkini. Huomioi Akun yöpuku ja myssy
Pelin pahis Metloc
Peli on tehty Carl barksin muistolle
Disney Pelivimma kokoelmapelin ostin aikoinaan itse Zeppeliinin sellaisesta kaupasta, jossa oli pelejä ja musiikkia myynnissä. Minulla oli ehkä isommat odotukset peliin, mitä se loppujen lopuksi oli. Pelivimma on kokoelma, jossa on neljä eri peliä. Peleissä ei vain voi oikein edetä, muuta kuin tasoilta toiselle ja vaikeusaste nousee. Aika tylsää. Peleinä on Mulan, Aladdin, Hercules ja Pieni Merenneito. Mulanissa Mushu ampuu singolla Hunneja, Aladdinissa Abu laittaa Agrabaan valoja, Herculeksessa pitää Pegasoksella tiputtaa Titaaneja Olymposvuorelta ja Pienessä Merenneidossa opastaa Sebastian kotiin. Tämä Sebastian peli oli ehkä kivoin, sillä siinä seikkailtin ikään kuin labyrintissa.
Hunniammuntaa!
Jafar voi taikoa pahan hengen, joka sammuttelee valoja
Pegasoksella täytyy tyrkätä hunneja. Välllä Zeus auttaa heittämällä salamoita
Pärskyn pelastamisen ohessa sebastian ehtii etsiä aarteita
Leijonakuningas 2 Jylhäkallion Ylpeys pelin lainasin välillä kaveriltani. Siinä pitää ohjata joko Kovua tai Kiaraa tekemään tassunjälkiä. Jos lastenvahdit Timon, Pumba tai Zazu löysi karkulaisen, niin sitten mentti elämän. Aluksi peli on iha hauska, mutta muuttuu nopeasi tylsäksi.
Leijonanpentu hukassa
Kirjastosta olen Monsterit Oy Säikkysaari pelin löytänyt ja se oli ihan hauska seikkailupeli. Sinä saa olla joko Tarmo tai Masi ja pitää säikytellä sellaisia robottinukkeja. Pelissä ei varsinaista päämäärää ollut, kaikki kentät piti vain mennä läpi. Pelissä on kyllä kaikkein hassuin nimi voimaa antavalle aineelle. Se oli voimavelliä.
Masin pyörittämästä roskiksesta tulee voimavelliä
Tare hyppäääääää....
Tästä talvisesta kentästä muistan tykänneeni
Peter Pan ja Paluu Mikä-Mikä-Maahan lainasin kanssa kaveriltani, ennen kuin innostuin sitä lainailemaan kirjastosta (ja nykyään omistan itse). Siinä Peterin pitää etsiä kadonneet pojat ja palasia aarrekartasta. Tämä on kuin tasoloikka, tosin tässä lennetään. Pelissä kuolee yllättävän helposti ja muutamat kentät saa repimään hiuksia vielä näin aikuisenakin.
Peter löytää kadonneen pojan
Pitää väistelä piraijakaloja ja rikkoa kukkia
Säästin parhaan viimeiseksi, eli Keisarin Uudet Kuviot. Lainasin tätäkin kaveriltani, ennen kuin ostin omakseni. Kyseessä kanssa tasopeli, mutta kentät eivät ole ihan niin suoraviivaisia. Juonihan on se, että Keisarin pitää päästä muuttumaan laamasta takaisin ihmiseksi. Yzma ja Kronk ovat usein vastassa omiin tyyleihinsä. Kronk pelit ovat nimittäin tosi hauskoja ja pelissä on saman ääninäyttelijät mitä leffassakin. Kronkina saamme siis jälleen kuulla ihanaa Santeri Kinnusta. Keisaripelissä on alueet Kylä, Viidakko yö, Viidakko päivä, Joki, Vuori, Kaupunki, Katakombit ja Yzman salalabra. Voin ulkoa sanoa, että Viidakon yö taso kolme, Viidakon päivä taso 2 ja Kaupunki taso 2 ovat kaikkein vaikempia ja ärsyttävämpiä kenttiä. Taasen Vuori tasot ovat aivan lemppareitani. Kuzko laama kerää kolikoita, laamarohtoa että voi juosta ja Wampi-pehmolelua, joka antaa uuden elämän kuollessaan. Peli on yksinkertaisesti ihana. Katakombeissa on parasta kun siellä saa ohjata Kuzkon ja Pachan liikkuvaa laitetta ja voin kuvitella olevani kuin huvipuistossa. Kuzko, nosta kädet ilmaan!
Punaiset Kuzko päät avaavat ovia
Kuzko kilpailee kilpikonnana Krnkia vastaan
Viidakon yössä täytyy olla tarkka hypyissä, jos haluaa Wampin
Pelin helvetillisn kenttä. Hakkaa sitä välilyöntiä niiin vimmatusti
Kuzko ja Pacha seilaavat tukissa joella
Viidakon päivässä on pientä labyrinttia
Vuorilla on kauniit maisemat
Kronkin kanssa kilvoitellaan luistelussa
Kaupunki taso yksi selvitetty
Palatsissa on palvelijalla housut hukassa
Nosta Kädet Ilmaan!!! Aina haaveilin, että olispa Särkänniemen tukkijoki yhtä vauhdikasta menoa. Olisi ihana joka plätsyllä saada pärskeet naamaani.
Katakombeissa on välillä vaikeita hyppyjä ja kolikon tiputtamisia
Kuzko sammakko pääkallomatkallaan, ahaa
Viimeinen kilpajuoksu ihmisjuoman luokse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti