tiistai 22. toukokuuta 2018

Minäkin voin olla prinsessa


Näin kesällä minusta on ihana pukeutua mekkoon. Se onkin hassua, että löysin mekkorakkauteni aika myöhään. Pkkutyttönä en oikeastaan ikinä tykännyt mekoista, sillä aina niiden kanssa piti laittaa sukkahousut, joita inhoan. Vasta lukioiässä opin hameiden ja mekkojen käytön uudestaan, kun leggingsit tuli muotiin ja tajusin, että näitähän voi käyttää sukkahousujen tilalla. Nykyään käytän mekkoja ainoastaan kesäisin ja juhlissa. Talvella paksujen leggingsien kanssa sopii hameet ja keksin näin vanhana jopa keinon miten sukkahousut tuntuu jalassa mukavilta (vinkkini: laita alushousut sukkahousujen päälle, pysyy paremmin pakoillaan)

Prinssi Ken ja Prinsessa Barbie syövät romanttisesti spagettia
Wanhojen tanssimekkoni
En muksuna muutenkaan ollut erityisen prinsessamainen. Leikin kyllä paljon Barbeilla, mutta arkisia leikkejä, en prinsessaleikkejä. Jotenkin nyt mekkopäällä tunnen itseni aina prinsessaksi ja haluaisin laittaa kruuun päähän ja tehdä hienoja prinsessatervhdyksiä. En kyllä koskaan ollut kuningasmielinen, vaikka jokin tuollaisessa hovielämässä kyllä kiehtoo. Yhdistän prinsessoihin aina hienot mekot. Olkoot se sitten iso, muhkea juhlamekko, tai tavallinen arkimekko. Minun maailmassanai prinsessat pukeutuvat aina mekkoihin. Nyt esittelen minun omat prinsessamekkoni, eli kaikki mekot mitä omistan:

Valmistujaismekko
Ohkanen mekko helteisiin
Fiftarihenkinen mekko. Ilmeeni on niin tyhmä, että laitin tilalle trollfacen.
Erittäin lyhyt kukkamekko
Jokainen nainen tarvii pikkumustan kaappiinsa
Punanen mekko, joka sopii niin juhliin kuin arkeen
Äitin tekemä mekko, kangas on suoraan Ihmemaasta
Juhannusmekko, sillä tämä on joka juhannuksena ylläni
Prinsessat ovat minulle tutuimpia Disneyn elokuvista. Niistä minulle läheisimmät ovat Tuhkimo, Ariel ja Jasmine. Minusta on hassua, kuinka Disneyprinsessoiksi lasketaan myös mm. Mulan, joka ei ole mitään kuninkaallista sukua. Tosin, eihän Tuhkimo tai Bellekään ole syntyperäisiä kuninkaalisia, vaan he ovat nimen omaan avioliiton kautta päätyneet prinsessoiksi. Tälläiset "satu"prinsessat kuvataan yleensä avoimiksi, suvaitsevaisiksi, ahkeriksi ja kilteiksi. En osaa sanoa pitäääkö nämä piirteet yhtään paikkaansa oikeiden prinsessoiden luonteiden kanssa. Satuprinsessana olemisessa olisi kyllä ihana oma hohtonsa: saisi asua linnassa, olisi palvelijoita, kokkeja, puutarhureita, voisi lentää ykisarvisella ja tietenkin tapailla komeita prinsessejä. Toisaalta satuprinssit eivät yleensä vaadi leidinsä olevan prinsessoja, vaan he tykkäävät enemmän tavallisista maalaistytöistä jotka osaavat ajatella ja ovat arksia ihmisiä. Se kait tasapainottaa näiden prinssien elämää.
Tähän linnaan minä muuttaisin jos olisin satuprinsessa
Lentäisin yksisarvisella valtakuntani yli
Tuhkimo ja prinssi Disneylandissa
Tuhkimo Barbini
Uusin hankinta: Tuhkimo mekko
Jokainen voi olla oman elämänsä prinsessa. Mekko ja tiara päässä sitä tunnetta pääsee edes hitusen lähemmäksi, mutta ei nekään ole välttämättömiä. Ihania kesäpäiviä kaikille prinsseille ja prinsessoille.
Unelmieni prinssi Henry elokuvasta Ikuisesti sinun
Prinssini Boris
Barbie prinssi ja prinsessa

4 kommenttia:

 1. Kivoja mekkoja! Mekko tekee tosiaan prinsessaisen olon!

  VastaaPoista
 2. Mie käytin mekkoja alle kouluikäisenä, mutta nyt en käytä lainkaan. Ne ei sovi mun tyyliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, itse löysin mekkotyylini vasta aikuisena.

   Poista