torstai 31. elokuuta 2017

Herkkuhetkiä

Olen viime aikoina innostunut ns.ruokapornosta. Eli ottamaan kuvia hyvästä ruuasta, joko tekemästäni tai ravintolassa syödystäni. Muutenkin leipomiskärpänen on välillä iskeytynyt voimakkaasti. Nyt on pakkaseen saatu sen verran marjoja, että syksylläkin on aineksia mistä leipoa.

Tällä kertaa annetaan kuvien kertoa:

Synttäreilleni ostin ihan kaupan jäätelökakkua ja siihen kylkeen tein vanhoja kunnon mokkapaloja. Vadelma-autoja sain tuliaisena avomiehen isältä, joka oli käynyt laivalla.

Tämän syksyn poimistani mustikoista ensimmäinen satsi meni mustikkapiiraaseen. Tätä tuli syötyä porukoilla sekä mökillä.

Ystävät kun kävivät käymässä Tampereella niin lounastimme Bistro Venlassa, sieltä saa upeita, isoja herkkusalaatteja.

Tämä kuva on viime syksyltä, kun kävin Helsingissä. Jossain kauppahallissa oli näin suloisia kppeja myytävänä.

Ystävien kanssa tuli käytyä myös Tampereen Fazer Cafessa, mistä sai makeaa kinuskikakkua ja ihanan lämmintä kaakaota.

Iso laatikko mansikoita täytyi tietenkin hankkia ja koska pakasterasioita ei riittänyt kaikkii, osa piti syöä heti pois. Ne laitin kakun väliin murskattuna ja päälle vielä loput. Avomies kun ei kokonaisista mansikoista välitä, niin hän sai päällykseksi pelkkää suklaarouhetta.

Avomiehen kolmekymppisille tein suklaamuffineja, namm.

Nämäkin ovat suklaamuffineja, tosin eri reseptillä, sillä näiden sisässä on valkosuklaakonvehdit. Päällys on kermasta ja rahkasta tehty.

Kun käytiin mökillä, niin samalla reissulla tuli käytyä Rukalla Pitäjän pirtissä. Sieltä sai isoja munkkeja ja lämpöstä kaakaota kylkeen.

Parasta ravintolaruokaa ikinä on Zeppeliinin Lucy Dragon nimisen kiinalaisen ravintolan riisispeciaali annos. Saa onneksi kotipakettiinkin.
Viimeisenä kuva vielä erittäin onnistuneesta suklaapiirakasta. Kuorrute on helpomman kautta tehty, eli nutellaa suoraan purkista. Ai kuinka ihanaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti