sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Tarinahaasteita

Siskoni heitti minulle kaksi haastetta: Harry Potter aiheiden ja Disney aiheisen. Siskon Disney haaste vastaukset löytyy täältä. Mainitaan vielä tähän alkuun, että blogini löytyy nyt myös Blogilistalta (linkki sivulta). Sieltä voit käydä etsimässä itsellesi uusia blogeja seurattavaksi ja samalla vaikka linkittää oman blogisi.

Aloitetaan Harry Potterista


1. Suosikki Harry Potter kirjasi?
Azkabanin vanki

2. Suosikki Harry Potter elokuvasi?
Azkabanin vanki myöskin

3. Vähiten pidetyin Harry Potter kirjasi?
Feeniksin kilta

4. Mikä kohtaus (kohtaukset) kirjasta/elokuvasta saa sinut itkemään?
Kirjoja lukiessa minulla ei tule yleensä kyyneliä. Koskettavimmin ja kaikkein lähimmin niitä saattaa vuodattaa Kuoleman Varjelukissa Severuksen kuolema.
Elokuvista itkukohtauksiani ovat Kuoleman varjelusten 1 lopun ja 2 alun Dobbyn kuolema sekä Severuksen kuolema. Harry katsomassa ajatusseulassa Kalkaroksen muistoja, jolloin tämä itkee Dumbledoren nähden on koskettavin kohtaus koko elokuvasarjassa minulle.

5. Jos voisin tavata jonkun Harry Potter hahmon, kuka se olisi?
Pottereissa on todella paljon ihania hahmoja. Valitsen nyt neljä, koska yhtä on mahdotonta valita. Ensiksi haluaisin tavata Severus Kalkaroksen, sillä olen tavaton Sev fani (nimimerkistänikin sen varmasti voi päätellä), Hagridin kanssa olisi kiva istua iltaa ja kuunnella tarinoita ja lopuksi Fred ja George Weasleyn kanssa voitaisiin pujahtaa Hunajaherttuaan herkuttelemaan.

6. Kuka on suosikki Harry Potter hahmoni?
Tähän on helppo vastata: Severus Kalkaros!


7. Millainen oma suojeliuksesi olisi?
Luulisin suojeliuksen olevan pieni kissa, sillä kissa ei luota ihmiseen heti vaan luottamus pitää ansaita. Kissat ovat mysteerisiä eläimiä. Toinen vaihtoehto voisi olla lentävä korppi, jolla on terävä nokka. Korpit ovat minusta kauniita lintuja omassa harmaanmustassa rosoisuudessaan. Lentävä, terävänokkainen korppi oisi hyvä suojelemaan ankeuttajilta. Myös peura on eläimenä minulle henkisesti läheinen. Jokin näistä.

8. Minkä Kuoleman Varjeluksista valitsisit itsellesi: näkymättömyysviitan, elpymiskiven tai seljasauvan?
Ottaisin näkymättömyysviitan. Sillä voisi helposti huijata itsensä ilmaiseksi vaikka mihin paikkoihin, kuten keikoille, elokuviin...

9. Mihin tupaan kuuluisit?
Luihuiseen


10. Jos saisit tavata jonkun Harry Potter  näyttelijän, kuka se olisi?
Severus Kalkarosta näyttelevän Alan Rickmanin 

11. Oletko pelannut jotain Harry Potter aiheista videopeliä?
Minulla on Viisasten kivi, Salaisuuksien Kammio ja Azkabanin vanki pc-pelinä. Niitä on tullut tahkottua vuosien saatossa hyvinkin paljon. Jotain Harry Potter Lego pelin demoakin olen kokeillut, mutta se ei yhtään kiinnostanut. Feeniksin kilta pc-pelin olen lainannut kaveriltani, mutta se oli minulle liian vaikea.

12. Jos olisit huispausjoukkueessa, mitä paikkaa pelaisit?
Joukkueessa toimisin varmasti lyöjänä, sillä minulla ei ole tarkkuutta ja nopeutta kuin etsijällä, en ole hyväestämään maaleja kuten pitäjä ja tuskimpa saisin kaatoa muutenkaan käsiini. En ole urheilijaluonne, joten mieluiten toimisin varmasti ottelun selostajana tai maskottina.

13. Olitko tyytyväinen sarjan loppuun?
Loppu olisi voinut olla makuuni parempikin, mutta ihan ok tasoa. Ginnyn hahmosta en ole koskaan liiemmin välittänyt, joten toivoin Harrylle jotain muuta elämänkumppania. Myös lasten nimet tuntui vähän huvittavilta, kun moni niistä oltiin annettu vanhojen hahmojen mukaan. Albus Severus kuulostaa korvaani jotenkin kummalliselta yhdistelmältä.


14. Kuinka paljon Harry Potter merkitsee sinulle?
Potter merkitsee minulle kasvua ja uskoa taikuuteen ja mahdottomaan. Kaiken kaikkiaan hyvin paljon.  


Ja sitten Disneyn pariin

1. Kohtaus jostain Disney elokuvasta, jonka toivoisit itse kokevasi?
Maija Poppasessa tahtoisin hypätä kauniisiin Pertun asfalttiin piirtämin kuviin. Myös teekutsun katossa olisi hupaisa elämys. Haluaisin myös vierailla Bambin metsässä ja osallistua Tuhkimon tanssijaisiin. Melody Time elokuvan lyhytelokuvaan Once Upon a Wintertime haluaisin päästä rekiajelulle. 

2. Unohtumattomin kohtaus/hetki joka on tapahtunut Disneypuistossa?
Kun ihan ensimmäisen kerran menin Disneylandiin ja näin siellä paraatin. Silloin tuli itku, kun on aina haaveillut sen näkemisestä. 

 
3. Mikä ei-Disneylaulu(t) muistuttaa tai tuo sinulle muistoja Disneyn elokuviin tai Disneylandiin?

Todella hankala. Assosioin yleensä aina Disneylaulut elokuviin, eikä muista erikseen hyppää mieleen. Tulee enemmänkin mieleen nämä valmiit kappaleet, mitä joissain elokuvissa käytetään, kuten Elvis Liloon ja Stichiin, Eye of the Tiger Big Hero 6 ja Spice Girls Pikku Kanaseen.  

4. Millon kävit ensimmäistä kertaa Disneylandissa?
Kesäkuussa 2006 Pariisin Disneylandissa. Se on ollut lapsesta asti haaveeni.  

5. Jos voisit valita kenet tahansa Disney hahmon parhaaksi ystäväksesi, kuka se olisi?
Bambin Kalle, Päättömän ratsumiehen Kuukkeli Kuu, Bernand, Merlin, Nalle Puh ja Henki nyt ainakin sopisi sydänystäväksi. Notre Damen kellonsoittajan Quasimodon kuitenkin valitsisin, sillä hänellä on ystäviä niin harmillisen vähän.

6. Kuka on suosikki Disneyn naishahmosi?

Tuhkimo. Siinä on tyttö, joka uskaltaa tehdä asioita unelmiensa eteen.


7. Kuka on suosikki Dinseyn mieshahmosi?
 Ihania miehiä on niin paljon. Quasi, Gaston, Aladdin, Phoebus, Erik ja John Smith.

8. Nimeä kohtaus/hetki mistä tahansa Disney elokuvasta, joka saa sinut kyynelehtimään?
Leijonakuninkaassa Mufasan kuolema. John Smithin ja Pocahontasin yhteinen hetki teltassa, kun John on sidottu. Bambissa kun Bambi ja Minna kirmaavat pellolla Jukka Kuoppamäen soidessa taustalla. Lilossa ja Stichissä, kun Stich lukee Rumaa Ankanpoikaa. Big Hero 6 Tadashin kuolema.


9. Mikä on ensimmäinen Disney elokuva jonka muistat nähdäksesi?
Elokuvateatterissa ensimmäinen taisi olla Leijonakuningas, mutta kotivideota on ihan mahdoton muistaa. Villinä veikkauksena se on joku näistä mitä ollaan naapurilta aikoinaan poltettu videolle eli: Kaunotar ja Hirviö, Viidakkokirja, Kaunotar ja Kulkuri, Bambi, Tuhkimo tai Pieni Merenneito.

11. Mikä on suosikki Disney elokuvasi?
Tämäkin vaihtelee päivittäin. Bambi, Tuhkimo, Nalle Puh, Melody Time,  Pelastuspartio Bernand ja Bianca, Topi ja Tessu, Pieni Merenneito, Aladdin, Notre Damen kellonsoittaja, Keisarin uudet kuviot, Lilo ja Stitch, Bolt ja Big Hero 6. 
Ja pienenä loppumainoksena: Mummolatyyliin blogissa on arvonta käynnissä, josta voi voittaa Disneyn Mutta Mitä tapahtui joulupukille -elokuvan. Käykää osallistumaan arvontaan täältä.

8 kommenttia:

 1. Ihania kysymyksiä ja kivoja vastauksia. Tuhkimo on myös minun suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Tlliset haastepostaukset on vlill ihan virkistävi, varsinkin sillon kun kirjoitussuoni on muuten vähän tukossa.

   Poista
 2. Azkabanin vanki on aina ollut myös mun suosikki sekä kirjoissa että leffoissa! :D

  Ja niin, tämäkin blogisi on lisätty Blogilistalle! Pirtsakkaa syksyn jatkoa!

  http://bblogilista.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Toivottavasti näkyvyys lisääntyy sen avulla molempiin suuntiin.

   Poista
 3. Kiitos arvontani mainostamisesta. Tosiaan, ihania kysymyksiä ja vastauksia.

  VastaaPoista
 4. Kivoja nuo disney kysymykset ja vastaukset!
  Tykkään disney elokuvista!
  Olen käynyt Pariisin Disneylandissa ja Floridan Disney worldissa.
  Niin ihania paikkoja kummatkin!

  VastaaPoista
 5. Sinä onnekas. Olen aina halunnut päästä Floridan Disneylandiin. Ehkä vielä jonain päivänä.

  VastaaPoista