perjantai 3. heinäkuuta 2015

Halcyon

Kuuman kesäpäivän ainoa oikea viettotapa on rannalla löhöäminen. Harmikseni en saanut avomiestäni mukaan kuin sitä edeltävälle kirpparikierrokselle. Sieltä löytyikin ihania Disneyn Pieni Merenneito keräilykortteja. Jo noin kuukauden ajan on samassa pöydässä aina ollut yksi pussi niitä myynissä ja kun olen sen ostanut pois tulee uusi tilalle. Tämä taisi nyt olla neljäs setti näitä samoja kortteja.
Tämmönen kiva kirppislöytö
Luokkakaverille löysn synttärilahjan ja yhdet jädetkin ehdittiin maistaa, ennen kuin avomieheni suuntasi bussilla kämpille ja minä rannalle. Vaikka tuuli oli aikas kova niin lämpöä oli kyllä ihanasti. Tampereen Eteläpuisto on aina vaan niin upea näky, kun siitä kävelee läpi Pyynikille.


Uimarannalla uskalsin pulahtaa vaikka tuuli oli kova ja allot yllättävän korkeat. Järvivesi on kuitenkin ihanan virkistävää, vaikka tätä paahtavaa kuumuutta ei ole kestänyt kuin vasta pari päivää.

Ylipäätänsä vesi on elementtinä niin rauhoittava, että sitä voisi istua ja ihailla ja ihmetellä tuntikausia ilman että aika kuluu minnekkään. Lapsena uimarantapäivät kesällä olivat todella herkkua, kun niitä oli niin harvoin. Ei siellä kotimme lähellä oikein mitään hyviä uimapaikkoja ollut, joten kait näin vanhempana haluan polskutella luonnonvedessä aina senkin edestä.

Kesälukemisena on viime vuonna hetken mielijohteesta ostettu Tove Janssonin Kesäkirja. Monet voisi kuvitella tämän jatkavan Muumien linjaa lepposista lapsuuden seikkailuista ja osittainhan tässä on samoja teemojakin. Päähenkilönä on pikkutyttö Sophie ja tämän isoäiti. He elävät suomenlahden saaristossa ja kirja onkin pääosin upeaa kuvausta heidän elämästään ja omalaatuisista seikkailuistaan siellä. Ei yhtä niin fantasiaa, kuin vaikka Taikurin hattu, eikä yhtä surullista kuin Muumipappa ja Meri, mutta huomaa kyllä, että muumikirjojen samantyylistä henekä tässäkin on. Tove jos kuka osaa kirjoittaa kaunista luonto- ja meri kuvausta.

                                        Päivän tunnelmallinen rauhoittumiskappale. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti