lauantai 7. marraskuuta 2015

Nenäpäivä Show!

Kapteeni Nekku Nenä
Minulla oli tänä- ja viime vuonna suuri ilo ja kunnia päästä osallistumaan Tampereen Mediapoliksessa pidettävään nenäpäiväshowhun. Annoin oman panokseni Nenäpäivään koko kuvaukset kestävällä vapaaehtoistyöllä´. Työhommiini näinä molempina kertoina on kuulunut narikasta huolehtimista ja cateringia. Ylen väki on aivan mahtavaa ja oli hienoa saada sivusta seurata kuinka suoraa lähetystä tehdään. Molemmista kerroista jäi erinomainen mieli ja toivon, että tulevinakin vuosina pääsisin showhun mukaan. Koko 5 tunnin ohjelman voi katsoa Yle Areenasta täältä. 

Työn ohessa oli tietysti vähän vapaa-aikaakin ja silloin oli hyvä aika bongata esiintyjiä. Tässä aluksi helmet viime vuodelta 2014:
Jari Sillanpää
Viime vuoden artisteissa ei ollut ketään suosikkiani, Jartsa taisi olla yksi harvoja jolta muutaman kappaleen jopa tiesin. Siltsun Tanssii Kuin John Travolta vedon jälkeen tulin kyllä ihan faniksi ja viime jouluna sainkin Rakkaudella Merkitty Mies levyn lahjaksi. Siltsu oli todella kohtelias ja mukava ja nämä uudet biisit saa kyllä tanssijalkani vipattaa.
 

Sami Hedberg
Sami stand up juttuja olen monesti katsonut, mutten koskaan valitettavasti hänen esitystä livenä nähnyt. Sami oli kanssa todella pirteä ja suostui mielellään yhteiskuvaan loppukaronkassa. Sami kuuluu kyllä stand up koomikkojen kärkeen Andre Wickströmin ja Ilari Johanssonin kanssa. 

Ransu ja Pertti Nättilä (ja takana teinipoppari Robin ihan vahingossa)
Illan yksi suurimpia odotuksiani oli saada nähdä livenä ihailemani Ransu Koira Pikku Kakkosesta. Ransukin oli asianmukaisesti laittanut punaisen nenän kuonollensa. Ransun näkeminen oli ihan huippua, sillä en usko sen olevan jatkossa kovinkaan mahdollista. Ransukin alkaa olla jo vanha koira, minäkin olen seuraillut sen toilailuja jo syntymästäni asti. 

Marco Bjurström. Hali hali ja pusi pusi
Marcon tapaaminen oli iltani kohokohta. Lapsena rakastin Bumtsibumia ja Marcon juontoja niissä. Siskoni muuten teki minulle joskus pilapuhelun, jostain kännykkäpalvelusta. Hän siis tilasi minulle jonkun imitaattorin nauhoittaman puhelun, jossa tämä siis imitoi Marcoa ja sanoi: "Hali hali ja pusi pusi. Se on Marco Bjurström täällä toivottamassa sulle hyvää syntymäpäivää!"

Vuosi 2015: Tänä vuonna paikan päällä oli minulle jo todella kovan tason tähtiä; sellaisia joita en olisi ikinä uskonut tapaavani, sellaisia joita olen tosissani fanittanut jo yli kymmenen vuotta, sellaisia jotka sai minut kunnolla itkemään! 

Peto on irti! Antti Tuisku!
 Nyt voin kait kutsua itseäni Tuiskuttajaksi. Fanitin Antti Tuiskua ihan täysillä vuonna 2004, kun Antti kilpaili idolssissa ja kävin silloin 12 vuotiaana jopa hänen keikallaan Oulun Urheilutalolla. Mainitsin siitä muuten Antille ja tämä ei ollut uskoa sitä ja antoi oikein extrahalin XD Silloin lapsena Tuiskutteluinnostukseni kesti (sitäkin intohimoisemmin) sellaiset puolivuotta. Sitä kun kasvoi niin musiikkimakuni muuttui ja Antin esittämä poppiralli meni ihan eiei-listalle. Innostuin tästä uudesta tuotannosta silloin kun Tuisku veti UMK:ssa ensiesityksen Peto on irti kappaleesta. Sen jälkeen olen Tuiskua taas vähän kuunnellut ja seurannut. Ainakin nyt Keinutaan soi aika vahvana päässä. 

 

Itse Mr.Rock´n´roll! Michael Monroe!
En edes tiennyt Michaelin olevan paikan päällä tänä vuonna ja hänen tapaamisensa tuli ihan puskista. Olin vain itse yllättynyt, etten Miken seurassa ollut yhtään niin jännittynyt tai se ei tuntunut minulle niin suurelta jutulta, mitä olisi varmasti tuntunut nuorempana. Silloin aikalailla 17-vuoden ikäisenä kuuntelin jatkuvasti Hanoi Rocksia ja kävin niiden keikoilla Helsingissä alaikäisenä. Silloin ajatus Miken tapaamisesta olisi tuntunut varmasi jo elämää suuremmalta tapahtumalta. Aika kait on jotenkin minut vanhentanut, kun niin ei käynyt nyt Miken kohdalla. Mike on hyvä laulaja ja hyvä soittaja, mutta kaikki parhaat Hanoin biisit on kuitenkin Andyn kanssa tehtyjä. Siksi kait Hanoin tuotanto kolahtaa minuun niin paljon enemmän, kuin Miken nykyinen soolotuotanto. On hienoa nähdä kuitenkin, kuinka paljon Mike tekee hyväntekeväisyyttä, Nenäpäivän lisäksi hän on Kissakaveria ei jätetä- kamppanjassa. 

Kuvaamani video Hanoi Rocksin viimeiseltä ikärajattomalta keikalta Helsingin Tavastia klubilla   11.4.2009
 

Ei tänne tultu tekee äitii ylpeeks! Roope Salminen
Roope Salminen oli itselleni isoin yllätys. Hän oli todella kohtelias, puhelias, symppis, ihana! Kerroin Roopelle kuinka paljon rakastan hänen äänirooliaan Disneyn Big Hero 6 elokuvassa Tadashina ja hän sanoi olevansa todella otettu kehuista. Oli niin ihanaa jutella Roopen kanssa, että puhkesin kunnolla kyyneliin. En olisi sitä todellakaan odottanut iteltäni, saatikka Roope Salmisen edessä. Häntä kuitenkin olen tässä fanittanut lyhimmän aikaa, itse asiassa tasan siitä asti kun näin Big Hero 6 elokuvan ensimmäistä kertaa elokuvateatterissa. Tähdet, Tähdet ohjelmassa ja Hittikärpäsen juontajana Roope on vetänyt hyvin ja odotan jo innolla uutta Teit meistä kauniin elokuvaa, jossa hän esittää pääosaa (koko elokuva ei kyllä noin muuten Apulanta aiheelta kiinnostaisikaan). Ehdin myös näkemään, kun Roope veti Jon Jon Geitelin kanssa Roope Salmisen & Koirien kappaleen Pilkun Jälkeen ja tykästyin kyllä tähän biisiin. Toinen Salmisenetkoirien biisi mitä olen luukuttanut on Matafakindarra, muuten en tämän tyyppistä musiikkia kamalasti kuuntele. Jon Jon Geitel on itselleni kanssa äänirooleista tuttu, hän nimittäin näytteli aikoinaan TJ:tä sarjassa Disney välitunti.

Pieni Video pätkä Roope Salmisen ja Jon Jon Geitelin esityksestä


 Iltani suurin kohokohta (joihin olisin odottanut noita itkujani) oli MIKKO LEPPILAMPI! Olen fanittanut Mikkoa siitä asti kun näin ensimmäistä kertaa elokuvan Helmiä ja Sikoja. Tasan tarkka päivämäärä siis on (elokuvalipusta tarkistettuna) 5.10. 2003. Mikon uraa olen seurannut hyvin tiiviisti vuosien aikana. Olen nähnyt kaikki elokuvat, missä hän on näytellyt ja Mikko on mielestäni aivan loistava näyttelijä. Minua harmittaa suuresti, kun hän nykyään tekee vain juontokeikkoja, sillä minusta hän on paljon monipuolisempi kuin Aku Hirviniemi, Antti Holma ja Riku Nieminen, jotka nyt näyttää tällä hetkellä olevan enemmän pinnalla. Sanoin muuten Mikolle, kuinka paljon pidän hänestä näyttelijänä ja tämä kiitteli kovasti. Leppilammen tapaaminen oli kyllä yksi elämäni parhaista hetkistä.
En osaa edes kuvailla kuinka suuri tähti Leppilampi on minulle aina ollut. Olen saanut hänen rooleistaan tukea pahoilla hetkillä ja näyttelijänä hän on toiminut suurena innoittajana ja roolimallina. En varmastikkaan olisi itse innostunut näyttelemisestä, enkä olisi tälläinen millainen nyt olen, ellen olisi nähnyt Leppilammen tekemiä rooleja. Hän on suurin esikuvani.

10 kommenttia:

  1. Oli varmasti hienoja hetkiä :). Itse seurasin Nenäpäivää telssusta, ja oli koskettavia tarinoita. Niin ja hieno show :).

    VastaaPoista
  2. Showntekemisessä mukana oleminen oli todella upeaa. Se oli myös itselleni hyvä tapa antaa panokseni hyväntekeväisyyteen, sillä pienillä tuloillani tuntuu aina niin vaikealta lahjoittaa rahaa. En nähnyt paikan päällä niitä inserttejä mitä televisiossa esitettiinmutta onneksi on yle areena mistä katsoin showsta pätkiä.

    VastaaPoista
  3. Wau! Oletkin päässyt kokemaan hienoja juttuja. Ja varmasti oli upeaa olla mukana.
    Ihania julkkiksia olet tavannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Nenäpäivässä on ollut mahtavaa olla mukana ja on hienoa ollut tavata omia idoleita ja esikuia.

      Poista
  4. TIIIIIIIJAAAAAAAAAAAAAYYYYYYY!!!! Kylläpä oli häröä kuulla TJtä äänenmurroksen jälkeen. Roope Salminen on ihhhkuuuu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roope on niin ihana. Meni todellakin pasmat sekaisin kun tapasin hänet. Jon Jon Geitel on mulle ikuisesti Tj. Jos hänen kanssaan pääsen joskus puhumaan siitä roolista täytyy kiittää.

      Poista
    2. Itse olen nähnyt Välitunnin kokonaan alkuperäiskielella ja vaikka pidänkin siitä enemmän, ei suomiversio (siis se vähäinen mitä olen kuullut kun valitettavasti sarjaa ei ole ikinä esitetty Suomen ilmaiskanavilla mutta onneksi leffa on dvdeellä) lainkaan paha ole ja Jon Jon oli hyvä TJ.

      Poista
    3. Enpäs ole välitunteja alkuperäiskielellä koskaan katsonut, vaikka vrmasti ne youtubesta voisi löytyäkkin. Itse tykkään ihan valtavasti Tehtävä: Pelastakaa kesäloma elokuvasta ja välitunteja näytettiin tosiaankin Disney chanel maksukanavalla. Sieltä minä ja Fairychamber ne ollaan nähtykkin. Jos muutaman jakson haluat suomeksi nähdä niin Disneyn Atlantis elokuvan vhs- kasetin lopussa on kaksi jaksoa suomeksi. Sen takia en Atlantis kasettia ole pois heittänytkään, vaikka omistan sen mys blu-rayna

      Poista
    4. Olen itse asiassa nähnyt Atlantiksen videokasetin lopussa sen ykkösjakson.

      Poista
    5. Itse tykkään ihan valtavasti niistä molemmista jaksoista.

      Poista