perjantai 20. marraskuuta 2015

Ensilumi

Kun heräsin aamulla, niin kysyin avomieheltäni että "Sataako lunta?" "Ei." Tää vastasi. Olin vähä pettynyt, kun sitä nyt oltiin vihdoinkin luvattu. Joskus sitten siinä vähä vajaa kymmenen (iltavuoron ihanuuksia, saa nukkua aamulla pitkään) kun nousin sängystä niin huusin ihan täysillä "ULKONA SATAA LUNTA!" En ollut pysyä nahoissani. Rakastan lunta ja ihanaa kun vihdoinkin tulee talvi!

Tämmöseltä näytti aamulla
Lähimetsässä oli tosi kaunista
Lumisia kukkasia
Olen ollut joulutunnelmissa jo hyvän aikaa, joidenkin mielestä jo liikaakin. Ensimmäiset joulutortut onnistui hyvin, vaikka ensimmäisestä pellillisestä tuli hitusen liian tummia. Huomenna teen taas uudet ja nyt pöllytän ne talvisiksi tomusokerilla.
Klementtiinit kuuluu kanssa jouluherkkuihini
Vuoden ensimmäinen suklaapukki tuli napattua mukaan lähisiwasta
Äiti osti minulle joululahjan jo etukäteen. Olinkin toivonut tämän vuoden Talvimuumimukia. Nyt on hyvä, että yksi talvi muki on täällä asunnollani ja toinen lapsuudenkodissani. Tämän vuoden talvimuki on minusta todella ihana. Rakastan Taikatalvi kirjaa ja mukiin on saatu todella ihanasti sen tunnelma, varsinkin kun esi-isäkin vielä roikkuu kattokruunusta. Tästä mukista oli hyvä ottaa iltakaakaot.

Joulukortit olen saanut tälle vuodelle jo askarreltua. Materiaaleina on suklaapatukoiden kääröt, viime vuoden joululahjapaperit, vanhat kiiltokuvat ja myös viime vuonna ostamani jouluisia papereita sisältänyt askartelupaketti. Niitäkin jäi vielä jäljelle, joten saa niistä varmasti vielä kolmannetkin kortit aikaan. Mitä mieltä olette, onko nättejä?

Joululahjat olen tänä vuonna saanut paketoitua. Sininen paperi on viimevuodelta, valkoinen pikkukuvioilla Ikeasta, valkoinen pukkipaperi Tokmannilta ja punainen kuviopaperi (josta tuli suosikkini) Nekalan löytöliiteristä. Etsin pitkään kauniita lahjapapereita, mutta en niitä tänä vuonna peruskaupoista kyllä löytänyt. Nämä oli todellakin kauneimmat ja olen tyytyväinen, että sain taas kauniit kääröt aikaiseksi. Lahjojen saajat on äitini, siskoni, avomies ja hänen porukkansa, sekä kaksi läheisintä lapsuuden ystävääni. Toivottavasti lahjat heitä miellyttävät.
Avomiehen isälle olen kutomassa joulusukkaa, johon ajattelin piilottaa suklaata. Tämä on vielä vähän kesken, mutta kyllä sen jouluksi ehtii saamaan valmiiksi. 
Lupasin aluksi avomiehelleni, että laitan joulukoristeet esille vasta adventtina, mutta kun hän nyt ei ole viikonloppuna kotona niin tunnelmoin vähän etukäteen sähkövaloilla. Ei kerrota hänelle, hihi.
Kun tulin kotiin iltavuorosta, niin lumisade oli vain yltynyt. Lunta oli tullut jo vaikka kuinka ja oi ihana, kun se on niin kaunis näky!

Tämän kuvan otin ikkunastani takapihalle, nuo jouluvalot heijastavat valon tuohon reunaan.

6 kommenttia:

  1. Tosi ihania joulukortteja, ja myös joululahjat ovat kauniit! :)
    Meilläkin sataa lunta viimein, ihanaa. Jouluun on alle 5 viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Toivon toidellakin että lumi ei sula, ainakaan kokonaan ennen joulua. Ihanaa kun ei ole enää pitkää aikaa ja pääsee vähän vihdoinkin lomailemaan.

      Poista
  2. Ihanan väriset villasukat tulossa. Ja ihanaa, kun siellä on jo lunta.
    Täällä etelässä ei ole lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein vain yhden villasukan joulukoristesukaksi. Sain sen jo valmiiksi ja toivottavasti appiukko pitää siitä. Piilotan sen siälle suklaata, niin toivottavasti yllättyy :D

      Poista
  3. Kunpa olisikin lunta, mutta niin kovin pimeää. Tuo Muumimuki on mielestäni ihanin talvimuki ikinä. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä muumimuki on kyllä noussut jo ihan suosikikseni. Harmittaa todellapaljon kun tuo ensilumi suli, nyt täytyy vain odotella uutta.

      Poista