perjantai 22. lokakuuta 2021

Joulu jo mielessä

Vaikka rakastan edeleen kirjoittamista, niin olen huomanut että sairauteni on vienyt selvästi voimia, kun bloggaustahtini on hidastunut. Avaan nykyään tietokoneenikin harvemmin kuin ennen. Ei anneta sen kuitenkaan lannistaa, sillä joulu on selvästi tulossa. Tänään on satanut vettä, joka muuttui rännäksi ja lopulta lumeksi. Ensilumi on siis vihdoin täällä. 

Olen fiilistellyt joulua jo pitkään. Lahjat on hakittu kaikille, paitsi Börrelle

Tälle näin, ihanalle. En ole vielä keksinyt mikä oilisi hauska, muu kuin herkut.

Ystäville ja porukoille olen tosiaankin paketit jo hakkinut ja lahjat vaihdetaan marraskuussa, kun menen pohjolassa käymään. Odotan oikein innolla junamatkaa, sillä 4 ja puolen tunnin matka menee hujauksessa kun katson tabletista Yksin kotona ykkösen ja luen suosikkikirjaani, Tove Janssonin Taikatalven. 

Olen koittanut muuten välttää itselleni joulukoristeiden yms. ostoa, kun onhan niitä jo kertynyt. Facebookista kuitenkin kun törmäsin tämmöseen, en voinut vastustaa kiusausta.

En erikoisemin palapelien keräilijä ole, mutta tämä on niin upea. Jos olisi isompi niin laittaisin ihan seinälle. Nyt tämä saakoot olla joulumielen palapeli. Disney ja joulu kun minusta kuuluvat yhteen. 

Tässä viimeisen kuuauden ajan olen lukenut kaappini vanhoja joulukirjoja ja lehtiä ja samalla juonut piparkakku rooibos teetä, se on vain niin hyvää. Huomenna olisi tarkoitus tehdä torttuja omenahillolla. 

Kuva Mauri Kunnaksen tarinasta Tontun Joulu

Kissimirri on aivan upeasti piirretty tähän kirjaan
Aamutee hetki kera The Joulukalenterin soundtracin, parhautta.

Maltan tuskin odottaa, että pääsen The Joulukalenteria taas katsomaan. Tänä vuonna teen miehelleni kanssa omatekoisen kalenterin. Toivon, että hän pitää siitä. Itselleni en saa yllärikalenteria, mutta toivottavasti saan yllärilahjoja. Ainoastaan äidiltä tiedän että saan hänen ompelemia vaatteita ja siskolta ehkä upean Samu Sirkka kynttilänjalan, jos hän saa sellaisen tehtyä ja mieheltäni Renny Harlin kirjan. Joulun Taikaa- foorumilla olen järjestänyt lahjanvaihtoringin ja oman pakettini sain tänään kasattua kokoon. Se odottaa vain lähettämistä. Innostuin myös osallistumaan TuleJouluPunainen blogin lahjanvaihtoon, jota odotan innolla.

Vatsaani koskee, sillä minulle tehtiin eilen steriilisaatio. Pääsin sinne mälsäni takia suht helposti. Eipähän tarvi huolehtia enää ajatuksesta, että joutuisin huolehtimaan muista, sillä hyvä että osaan huolehtia edes itsestäni, sekä tietty Boriksesta. Nukuin leikauksessa ainakin 4 tuntia. Joten ei kait muuta kuin iltateetä kiehumaan ja ehkä kylkeen pala suklaata. 

2 kommenttia:

  1. Disney ja joulu kuuluvat yhteen. Täytyykin katsoa pari Disneyn joululeffaa niin pääsen joulutunnelmaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi Disneyllä on monia joulujulkaisuja niin on valinnanvaraa. Kaunotar ja Hirviö Lumottu joulu on esimerkiksi aika tunnelmallinen.

      Poista