maanantai 21. syyskuuta 2015

Ystäväkirjat osa 2

Nyt avautuu taas lisää ystäväkirjoja. Vanhin on tosiaankin tuo merenneitohenkinen, jonka esittelinkin viime postauksessa. Seuraava on tuo Harry Potter henkinen kirja, jonka kannessa Harry ystävineen menee veneellä kohti Tylypahkaa. Kyseisen kirjan taisin ottaa käyttöön siinä 10 vuotiaana, kun Harry Potter innostukseni alkoi. Sitten on tuo Krissen ystäväkirja. Tämähän julkaistiin oheistuotteena kun Krisse Show menestyi niin hyvin, itekkin tuli sitä silloin katsottua. Tätä tuli täytettyä siinä 13 vuotiaana. Nyt molemmat vanhoilla aukeamilla, sekä uusilla vastauksilla.

perjantai 18. syyskuuta 2015

Syyssadetta Otto-Nallen seurassa

Tämä meikäläisen lakkoaamu alkoi sadepisaroilla ikkunaa vasten, joihin heräsin. En ole kyllä mikään järisyttävä politiikan seuraaja, mutta mitä vanhemmaksi tässä on tullut, sitä enemmän sitä on tullut seurattua. Nämä hallituksen sunnuntaisäästöt on se syy, miksi minä kieltäydyin tän päivän töistä ja toinen tietty se, että tänään oisi ollut koulupäivä. Opettajakin sen onneksi ymmärsi, että TKL;n lakon takia puolet oppilaista kumminkin jättäisi tulematta, joten parempi heti suoraan pitää etätehtäväpäivä. Itse kannatan tätä lakkoilua, sillä nuo leikkaussäästöt osuvat juuri tämän hetken työhöni, sekä tulevaan ammattiini, mihin keväällä toivottavasti valmistun. Hyväähän tässä on ollut se, että olen ihanassa syyssäässä saanut tänään ulkoilla.

Kävin tänään kolmesti ulkona kävelyllä, enkä kahdella ensimmäisellä tietenkään ottanut sontikkaa mukaani. Kämpille päästyäni oli siis ihan läpi märkä. Kolmannella kävelyllä eksyin valloittavan kauniille polulle, jonka olemassa olosta en tiennytkään. Sontikan alla sitä oli valloittavaa ihastella.


Aamu meni pitkälti rentoutuen kaakaokupin ja viimesimmän Harry Potter kirjan kanssa. Poltin samalla punaisia kynttilöitä ja kuvittelin, kuinka ihanaa on kun saa laittaa sähköiset jouluvalot pian esille ja mietin mistähän saisin kivan pienen joululiinan pöydälleni. Joululahjatkin olen jo suurin piirtein miettinyt, jopa yhdelle kaverilleni ensimmäiset ostanut. Heti kun ensilumi tulee, niin täytyy tuolle uudelle polulle sitä mennä ihastelemaan. Katselin sitä ihanaa polkua ihastellen ja kuvitellen, miltä se näyttää paksun lumi kinokset ympärillään. Tuli olo, että olisi jossain vanhassa mainoksessa, tai elokuvassa.

Tästä syksytunnelmasta tuli mieleen keräämäni Otto-Nalle kirjat, joista esittelen nyt kaksi ensimmäistä kirjaa. Numero yksi on Otto-Nalle Retkeilee.


Otto-Nalle on pieni lelukaupasta kadonnut nalle, joka tykkää seikkailla. Retkeilee kirjassa Otto seikkailee metsässä, ihastelee kesäsadetta, puroa ja valtavaa metsää. Tykkään näistä Otto-Nalle kirjoista valtavasti, kun näissä on kaunis, suht yksinkertainen valokuvakuvitus. Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

 

Toinen kirja on osuvasti Otto-Nallen syksy. Tämän kuvat vetoaa minuun vielä vähän enemmän, kuin Retkeilee kuvitus; katsokaa nyt ihmeessä noita Oton pyörähdyksiä lehtikasoissa. Otto-Nalle kirjoja meillä oli lapsena kotona kaksi (jotka esittelen myöhemmin). Kun innostuksnei lastenkirjoja kohtaan kasvoi, niin rupesin keräämään lisää Otto-Nalle kirjoja ja nyt minulla on yhteensä 8 erilaista, enkä ole tietoinen että niitä olisi enempää tehnyt. Otto-Nallen on kustantanut tamperelainen Satukustantamo, joka on tehnyt myös kuuluisat Miina ja Manu kirjat. 

 IHANAA SYKSYÄ!

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Ensimmäisiä joulutunnelmia

Heärsin tänä aamuna ihanan virkeänä ja piemyteen. Se nostatti heti tunnelmaani, hämärä, kaunis syys. Ikkunasta kun katsoin ulos siinä kahdeksan pintaan täällä Pirkanmaalla ol iuskomaton sumu. Nautin siitä valtavasti. Oli puolituntia aikaa ennen kouluun menoa. Sytytin kynttilät ja mietin ehtisinkö katsoa jotain tunnelman herättäjää ennen kouluun lähtöä. Makuuhuoneessa leffakaapille mentäessäni ihasteli yöpöydällä olevaa isoa peltirasiaa, jossa on talvinen Muumimaisema.


Tässä ihastuttavassa purkissa säilytän kaikki meikki ja hiusjuttuni. Sen koosta voitte päätellä, etten omista niitä kovinkaan paljon ja hyvä niin. Leffahyllyssäni aikalailla päälimmäisenä löytyi tämmöinen kaunis dvd Talven Ihmemaa. Olin ostanut tämän dvdn viime jouluna Anttilan alennuslaarista, ihan vin kauniin kannen perusteella. Tykkään dvdstä paljon, vaikkei tässä minulle yhtään mitään uutta ole, paitsi Jarmo Kosken kertoma jouluruno ja kuvat kauniista joulukoristeista. Vaikka elokuvan sisältö onkin minulle tuttu, niin tämän kokoelman tunnelma sai kyllä aamuni loistavasti käyntiin. Herätti täysin joulutunnelman minussa ja sai tänään aikaa sen, että järjestin tänään leffahyllyni niin, että kaikki mahdolliset joululeffat ovat päälimmäisenä.
Kerroinkin jo ostamistani Barbielehdistä, joita ihailin taas lisää tänään. Tässä kauniissa joulunumerossa on ensimmäinen tarina ihanan talvinen ja ylipäätänsä Barbitarinat, jotka sijoittuvat ulos on yksiä suosikkejimpiani. Monesti Barbien joulunumeroissa on tämöisiä isoja Barbien värkkäämiä juhlatarinoita, ja niin on myös tämäkin. Kaikki vaatteiden värit saa minut johyvälle tuulelle tätä lukemaan ja tuo lumisade talven tuulelle. Tässä tarinassa on myös semmoinen hassu erikoisuus, sillä siinä Skipper tuo Barbielle Skib-po pelin ja kysyy pelattaisiinko? En olisi ikinä uskonut, että bongaan suosikkipelini Barbielehdestä, sillä pidän valtavasti Skib-po pelistä. Tosin tässä Barbit pelaa sitä lautapelinä, vaikka oikeasti se ainakin minulla on korttipeli. En sitten tiedä, onko siitä jottain variaatioita. Mutta toisaalta, molemmat ovat Mattelin tekemiä, joten pientä piilomainontaa tässä kait on haettu takaa.


En tiedä, onko se hyvä vai huono asia odottaa joulua jo nyt, kun on vielä syksyn kauneuskin kesken.
Kauniita unia.

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Ystäväkirjat osa 1

Kesällä kotona kaappeja kaivellessani sain ihanan idean esitellä vanhoja kirjoitusvihkojani, jotka toimivat päiväkirjoina, ystäväkirjoina ja kirjevihkoina.
Ensimmäisenä avaan sivuni vanhimpaan ystäväkirjaani.
Ensimmäinen ystäväkirjani oli tuo alin vasen kirja, jonka kansi on mielikuvituksellinen Merenneito ja kalat koulussa. Kyseinen ystäväkirja on mulla ollut vissiin 8-vuotiaana käytössä, eli vuonna 1999. Sinne on kirjoittanut parhaat ystäväni, luokkatoveritytöt, muutama ystävä jotka ei osanneet kirjoittaa silloin, mielikuvitusystäväni, sekä perhe ja serkut ja jopa opettaja ja mummi. Tässä ystäväkirjassa oli kaksi aukeamaa varattu aina per kaveri, mutta mielestäni joihinkin kohtiin oltiin varattu turhan paljon kirjoitustilaa.

Tottakai täytin itsekkin aina ystäväkirjani ja näin aikuisena tuntuu välillä ihan hassulta lukea niissä olevia juttuja ja ihastella sen aikaista käsialaa. Nämä aukeamat täytin varmaan siinä 8-vuotiaana.



Tämän saman aukeaman sitten täytin tänään uusiksi:



En tiedä, käyttääkö nykyajan lapset ja nuori enää ystäväkirjoja? Periaatteessa samat tiedothan voi löytää just blogeista tai facebookista tai kysyä jollain whatsup sovelluskella, jos tulee tarve. Minulla on kuitenkin näitä tämmösiä ikävä ja onhan se ihana muisto, kun lukee niitä ja miettii, että mitähän tollekkin luokkatoverille nykypäivänä kuuluu? Onko sen lempibändi vieläkin E-type ja lempielokuva Titanic?

Luokkatovereista vielä tuli mieleen nämä kirjevihkot, mitkä alussa mainittin. Näitä harrastettiin aktiivisesti 11 vuotiaana ja kyllä lapsuudenkaveripiirin sisällä meillä on vieläkin kirjevihko, tosin siihen ei enää kukaan jaksa kirjoittaa. Näitä lukiesa tulee aina mieleen se ystävyyssuhteiden tiiveys ja tärkeys. Tuo vihreäkantinen kirjevihko oli meidän ensimmäinen, mutta kun ryhmästämme pari tyttöä tippui pois, niin aloitimme tämän kukikkaan vihkon, missä oli ihan lukkokin mukana. Se täyttyi yläasteen ekana vuonna nopeesti täyteen kaikista ihastusjutuista, joten toiseksi otettiin Harry Potter vihko. Tuo pieni kukkatarra saa sen erottautumaan muuten ihan samannäköisestä vanhasta päiväkirjastani.

tiistai 8. syyskuuta 2015

Kokoelmaa täydemmäksi

Tuossa vähän ennen syntymäpäivääni innostuin shoppailemaan huuto.netissä ja löysin sieltä vihdoinkin muutaman jutun, jota olen jo vuosia etsinyt. Ensimmäisenä lapsuudenrakas Todd-Barbie.
Nämä molemmat Barbit minulla oli pienenä. Stacie kesti todella pitkään ja hajosi jotain 5 vuotta sitten, kun pää irtosi vartalosta, eikä pysynyt enään liimallkaan paikoillaan. Omistan kuitenkin monia Stacie nukkeja, joten harmitus ei ollut niin suuri. Mutta tottakai, jos Party´n play Stacie vielä jostain sopivalla hinnalla löytyy, niin sen haluan. Todd- nukke oli mulle lapsena näistä paljon tärkeämpi. Leikin sillä usein ja purin sen kättä niin pahasti, että se näytti enemmän cornfleaksin murolta, kuin Barbin kädeltä. Kuitenkin, kun 6 vuotiaana muutettiin rivitalon kämpästä omakotitaloon ja kuljetin pikkuisella punaisella potkurillani Barbejani tammikuussa uuteeen asuntoon, Todd tippui kyydistä. Kaipasin sitä pitkään, mutta Todd ei koskaan päässyt uuteen asuntoomme.
Pitkään etsin Toddia niin ulkomaisista, kuin suomalaisista verkkokaupoista ja ulkomaillakin tällä Barbi sarjalla oli todella tyyris hinta. Näitä ei ole ilmeisesti valmistettu kovinkaan isoa erää silloin 1990-luvun alussa. Nyt kuitenkin Huuto.netistä sain tämän ostettua naurettavan halvalla 14€ hinnalla.
Ostamallani Toddilla ei ole kaikkia alkuperäisvaatteitaan mukana, mutta se ei haittaa, sillä ne on minulla vielä säästössä. Samoista farkuistakin löytyy iteltä vanhempi kappale, mutta tuota takkia olenkin jo ehtinyt kaivata.

Nuken lisäksi tilasin muutaman -94 ja -95 vuoden Barbie lehden, joissa on todella kauniita nukeilla tehtyjä sarjakuvia, sekä pieniä tehtäviä ym. Barbilehtiä on meillä tallessa aikalailla vuodesta 1997-2001, 2003-2005 ja sitten 80-luvun ja ihan 90-luvun alun lehtiä. Näissä ennen 2000- lukua tulleissa lehdissä on tosi kauniit kannet ja tykkään paljon fotosarjakuvista. 80-luvulla lehdissä oli paljon piirettyjä seikkailuja Barbien ja Skipperin maailmasta, mutta 90-luvulla rakenne pitkälti muuttui, että joka lehdessä on kaksi fotosarjakuvaa ja Barbien maailmaan tulee entistä enemmän mukaan Stacie ja Shelly.
Joulunumeron kansikuvaBarbie on todella kaunis
Barbienukke ja lehtikokoelmaa on ihan mahdoton saada ikinä valmiiksi, toisin kuin tätä pientä Barbapapa kokoelmaa, jota olen keräillyt 4 vuotta. Ostin ensimmäisen Barbapapa vhs-kasetin Barbapapa 4 Perhejuhlat keväällä 2011 Oriveden kierrätyskeskusksesta eurolla ja ihastuin kyllä uudestaan tähän vanhaan Barbapapa maailmaan. Lapsena omistin nämä kaikki ja niitä tuli paljon katteltua Nythän viime vuosina kaikki Barbapapa jutut on tullut muotiin ja kaikki niihin liittyvä on saanut korkeat hinnat. Niin myös nämä ostamani videot. Tuossa kaksi vuotta sitten löysin huuto.netistä paketin jossa myytiin Barbapapa 1 ja Barbapapa 3 Maailman paras Barbapapa videot yhteishintaan 20€. Kakkos kasetti puuttui pitkään, kunnes senkin nyt sain huuto.netistä tilattua 14 eurolla. Vaikka kasetti onkin räpsyvä, niin en yhtään epäile etten muutamalla pikkukikalla saa sitä vähän näkyvämmäksi. Nämä vanhat Barbavideot on tosi harvinaisia ja ihan eri tyylisiä mitä uudemmat, joita on julkaistu myös Dvdeelle.

Uusin löytöni
Yksi kokoelma on vihdoinkin valmis
Kävin viime viikolla Helsingissä luokkaretkellä ja siellä kun meille oli jäänyt pikkusen vapaa-aikaa niin löysin vahingossa aivan valloittavan ihanan elokuvadivarin. Tämä sijaitsi jossain Frederikin kadulla ja olin niin lumouksissa siitä elokuvien määrästä mitä sielä myytiin. Kun nostin katseeni kattoon, niin sitä lasten videoiden määrää. Se oli niin kaunis näky! Suurimman osan videoista olin nähnytkin, mutta yksi uusi tulokas kokoelmiini sieltä löytyi eli Dsiney Festivaali 2. Nämä vhs-kasetit on jo hyvin harvinaisia, kuuluu ihan ensimmäisiin mitä suomessa on Vhs-kasettina Disneyltä julkaistu. Dubbausta näin vanhassa kasetissa ei tietenkään ole, tekstitkin vain muutamassa kohdassa. Kasetti siis siältää perus Mikki, Aku ja Hessu lyhäreitä, joista muutamat olen nähnyt television aamupiirettyinä. Tälläisena vanhana kasettina tämä on tosi tunnelmallinen ja alussa on tosi hieno, vanha Disneyn Home Video logo.

Olen taivaassa. Tälläisiä hyllyjä siellä oli kaksi ja jokaisen takana on vielä toinen rivi, jota en ehtinyt tutkia. Täytyy lähtiä Helsinkiin ihan vain videoitten perässä.

Rakkauteni videoihin

Minun ensi-iltani oli syntyä elokuussa 90-luvun alussa. Siitä asti on tullut katottua videoita/elokuvia/televisiota lähes päivittäin. Kotona se oli jo lapsena aika helppoa, varmaan jo muutaman vuoden ikäisenä osasin käyttää vhs-soitinta. Nykyään vhs-soitin on yksi kalleimmista aarteistani ja lapsuuteni ajan henki ja tavarat ja nostalgia harrastuksiani ja intohimon kohteitani. Niitä haluan jakaa tässä blogissa kaikille; elämääni jota värittää paljon kaikki lasten ja nuorison jutut. Muistot, haaveet, kuvitelmat ja kaipuu siihen.

Olen viimeiset puolitoista vuotta pitänyt Disney klassikoiden maratonia ja tänään se päättyi. Kaikki saatiin avopuolisoni kanssa katottua Lumikista Big Hero 6 elokuvaan (Arvostelut elokuvista voit lukea täältä ja täältä). Kova oli urakka, mutta se kannatti. Rakkauteni Disneyn tuotantoon ei ole hiipunut.

Nyt on myöhä kesäyö ja pääni on turvallista painaa Viidakkokirjan pehmeään syleilyyn. Monia tarinoita on nimittäin kerrottu tästä viidakosta...

Disneyn Viidakkokirja tyynyliina on ollut mulla jo ihan lapsesta asti

lauantai 5. syyskuuta 2015

Haasteita iloista (ja varsinkin joulusta)

Vähän aikaa sitten vastasin surumieliseen haasteeseen Liebster award haasteeseen, mutta nyt samanlainen iloisemmalla joulumielelä (ja by the way, työssäoppipaikka löytyi :D). Näitä haasteita on lukemissano joulublogeissa monia pyörinyt ja haasteet on heitetty sieltä halukkaille lukijoille. Tämän haasteen otan vastaan Lumihiutaleita portailla blogista, jossa oli kaksi erää kysymyksiä. Tunnustuksen ideana on uusien ja tuoreiden blogien löytyminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster award annetaan blogaajalta blogaajalle, mutta haasteen voi myös antaa ihan vain kaikille lukijoille, joilta molemmilta otan tämän nyt vastaan. En ala jakamaan tätä eteenpäin ja keksimään lisäkysymyksiä, jos joku haluaa ottaa haasteen vastaan niin saa pitäytyä näissä samoissa kysymyksissä mitä itse haasteilta sain.

1. Saatko perheeltä tai ystäviltäsi kommentteja jouluinnostuksestasi? Jos saat, millaisia?
Ainakin avomieheni katsoi vähän kieroon, kun kuuli osallistumiseni Salaiseen jouluystävään. Viime vuonna hän ei antanut laittaa joulukoristeita ennen joulukuun ensimmäsitä, joten säilytin sen nautinnon siihen. Muuten olisin ne laittanut ne heti Halloweenin jälkeen. Äiti on myös aina vähän nihkeä joulukuusen pystyttämiseen, vaikka meillä onkin muovikuusi.
Joulukoristeeni viime vuonna
 2. Millaisissa jouluun liittyvissä turistikohteissa olet käynyt, Suomessa tai ulkomailla?
 En ole käynyt joulunaikaan pahemmin matkoilla. Ehkä mieleenpainuvin on Pariisin Disneylandissa matkustellessani kun siellä monien pikku krääsäkauppojen välistä löysin pelkästään jouluteemaisen Disneykaupan. Ei tullut ostettua sieltä mitään, mutta näky oli upea.

3. Tiedätkö jonkun hassun tai erikoisen jouluun liittyvän tavan ulkomailta?
Tavallaan kaikki hassut ja erikoisemmat joulutavat voi selittyä joulun taialla (kuten pukki piipusta sisälle). Joulusukkien käyttö on minusta vähän erikoinen ja tietty erilaiset jouluruuat. Olen tosi hämmentynyt, kun sain kuulla että suomessa jotkut syövät jouluaattona maksalaatikkoa. Ei se minusta ole mikkään jouluruoka.
Viime jouluna askartelemiani joulukortteja
4. Onko sinulla tai perheelläsi joku hassu tai erikoinen joulutraditio?
Äitin kanssa yleensä aattoiltana lahjojen jaon jälkeen, siinä puolenyön aikaan pelataan suomirock triviaa.

5. Tekikö joulupukki koskaan lapsuudessai virhearviointia eli saitko esim. liian lapsellisen tai sinulle sopimattoman lahjan? Millaisen?
Lahjat oli aina toivottuja. Virhearviointeja pukilla oli enemmänkin siinä lapsien kohtelemisessa, en pitänyt siitä jos pukille piti laulaa tai esitellä omia juttujaan. Yhdelläkin pukilla näkyi tonttulakin alta musta tukka ja tekoparran naru.

6. Jos saisit kuunnella loppuelämäsi vain yhtä joululaulua, mikä se olsi?
Tonttu, esittäjänä Essi Wuorela. Ihan samanlainen kuin Harlekiini ohjelmassa vuonna 1993 



7. Mikä on inhokkijoululaulusi?
Tätä pitääkin miettiä, tykkään joululauluista niin paljon. En pidä kamalsti kristusta ylistävistä joululauluista, mutta poikkeuksiakin on. Esim. Heinillä härkien kaukalon ja Sydämeeni joulun teen on ihania. No onkos tullut kesä on semmonen mistä en tykkää. En taho kesää talven keskelle!

8. Mikä jouluelokuvan hahmo/henkilö haluaisin olla? Miksi?
Pikkupoika Lumiukosta, Timi Roope Ankan jouluaatosta ja Natalie elokuvasta Rakkautta Vain.

Katsokaa ihmeessä Mikki Hiiren Jouluaatto niin saattte tietää mitä tulee tapahtumaan pikku Timille?
9. Onko sinulla ja puolisollasi taisinulla ja muulla perheelläsi erilaisia periaateita tai tapoja joulunviettoon liittyen? Onko niistä jouduttu kiistelemään?

Ei olla avomieheni kanssa vielä vietetty joulua yhdessä, vaan aina molemmat ollaan oltu omissa lapsuuden kodeissamme. Sitten kun tulaan sitä viettää yhdessä, niin varmasti tulee kiistaa ihan vaan siitä monelta saunotaan, monelta avataan lahjat ja mitä kaikkia jouluohkelmia katsotaan.

10. Millaisista kuusenkoristeista pidät eniten? Vaihtuuko kuusenkoristeetn vuosittain?
Pidän kauniista koristeista ja ostan kyllä vuosittain muutaman uuden koristeen vanhojen sekaan.  Olen paljon lapsuuden kodista saanut vanhoja koristeita ja tykkään eniten enkeleistä, palloista, skirlantereista ja joulupukeista. 

11. Onko sinulla ollut joksus erikoinen/epåätyypillinen jouluaatto? Millainen?
Erikoisempia on ne aatot, jolloin on perheen kesken ollut jotain riitaa. Niitä on onneksi ollut tosi vähän. 

1. Oletko jo jotain jouluista hankkinut tai tehnyt?
Ainoastaan lukenut vanhan Barbilehden vanhan joulunumeron, mutta tästä se lähtee. 

2. Ostatko/teetkö/hankitko itsellesi joulukalenterin?
Joulukalentereita hankin aina monia. Paperinen, suklainen, The Joulukalenteri televisiosta sekä oma kankainen joulukuusi, joka on täynä taskuja, joihin voi laittaa pikkuisia lahjoja tai vastaavia.
Viime vuoden suklaakalenteri
 3. Punainen, hopea, kultainen vai jokin muu?
Punainen, kultainen, vihreä ja tummansininen on ihanimpia joulun värejä.

 4. Paras joululaulu?
Lasten joululaulut on ihania ja tuon Tontun liksäsi Nissenpolkka on ihana. 

5. Leivotko jouluksi? Mitä?
 Pipareita avomiehelle, torttuja vadelmahillolla ja mahdollisesti kokeilen jotain uutta joulukarkkien ja leivonnaisten tekoa.

6. Juotko glögiä? Teetkö itse vai ostatko kaupasta?
Lidlestä ostettu glögi on ainoaa glögiä  mitä suostun juomaan. Viimevuonna kokeilim glogin kanssa mantelilastuja ja toimi hvyin, tänä vuonna niitä pitää todellakin hankkia.

7. Miten rentoudut joulun aikaan?
Istumalla sohvalla talviseen Ressuvilttiin käärittynä, toisessa kädessä iso kaakaokuppi ja toisessa vadelmatorttu. Pöydällä on levällään joululehdestä kaunis aukeama ja muutama tuikku valaisemassa, kun televisiossa on Disneyn jouluiset piiretyt.

8. Poltatko kynttilöitä kun pimeys alkaa lisääntymään?

Todellakin ja paljon!
9. Uskotko joulupukkiin ja tonttuihin?
Joulupukkiin fiktiivisessä satumielessä, mutta tonttuihin ihan oikeasti. Omalla mökillämme olen yhden nähnytkin, ihan vilaukselta.

10. Tuleeko teille joulupukki?
Minä kotona jaan lahjat, joten toimin pukkina. Pukin peruukki on joka vuosi käytössä.

11. Ostatko itsellesi joululahjan?
Ei ole aiemmin tullut ostettua mitään itelle varta vasten joululahaksi. Tänä vuonna voisin hankkiakkin.